Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

17. 02. 2018.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Radovi u vrtićima kreću u martu

Radovi na renoviranju dečijih kupatila u požarevačkim vrtićima počinju u martu. Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” potpisala je ugovor sa beogradskom građevinskom firmom “Finish deal”. Radovi će koštati nešto više od 12,7 miliona dinara bez PDV-a.

Ugovori su zaključeni. Krećemo od vrtića “Bubamara” sledećeg meseca. Reč je o radovima na rekonstrukciji sanitarnih čvorova. U aprilu se radi u „Leptiriću“, a u toku leta će se raditi u vrtiću „Neven“ kako bi se uspešno sva upisana deca zbrinula, jer ih je ukupno u ova tri vrtića 650“, rekla je u „Pulsu grada“ Marija Bajić, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“.

Velika je stvar u pitanju popraviti situaciju sa sanitarnim čvorovima, da deca koriste pristojna kupatila. Moram da se zahvalim što smo dobili novac za to, što se negde osvestilo da su vrtići zidani 70-ih godina i da je sve staro, i koliko god se trudili da poprvaimo, bez ozbiljnih investicija to zaista ne bismo mogli. Posle par meseci odlaganja, potpisani su ugovori tako da sada čekamo mart“, objašnjava Bajić.

U prošloj godini je već urađeno mnogo toga. Od rekonstrukcije ormara niskog napona i protivpanične rasvete u objektima „Bubamara“, „Neven“, „Leptirić“ i „Majski cvet“ u Kostolcu, preko zamene stolarije u vrtićima „Bubamara“ i „Poletarac“, adaptiran je deo krova u vrtiću „Majski cvet“, zamenjena su dotrajala grejna tela u vrtiću „Leptirić“. Popravljena je ventilacija u dva vrtića u kojima kuhinje pripremaju veliku količinu hrane, radilo se na gromobranskoj instalaciji, izvođeni su molersko - farbarski radovi u „Pčelici“ i „Bambiju“.

Prilično je urađeno, ali posla uvek ima. Ustanova ima 11 vrtića, od kojih je sedam zidano 70 godina prošlog veka. Ima posla na sanitarnim čvorovima, dva krova još uvek prave problem, stolarija u dva vrtića, dvorišta koja ne izgledaju kako bismo voleli.“

Kada su dugoročniji planovi u pitanju, Bajić kaže da je jedan od priporiteta uvodjenje grejanja u vrtić „Bubamara“. „Tu se razmišlja o grejanju sistemom toplotnih pumpi. Nadamo se da će nam grad prvo odobriti sredstva za izradu projekta, a onda i za izvođenje posla.“

Ono što je izvesno za ovu godinu je uređenje dvorišta u Pčelici i Bambiju. Ugovori su potpisani i čeka se lepo vreme.

Nema komentara.

Ostavi komentar