Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

18. 12. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Mladi Požarevljani na Festivalu nauke

Na Beogradskom sajmu je od 14. do 17. decembra održan 11. Festival nauke. Među 700 učesnika našla se i ekipa V3 Osnovne škole “Kralj Aleksandar I” iz Požarevca.

Više od 30 hiljada posetilaca imalo je priliku da se upozna sa brojnim naučnim izazovima i svetom nauke. U četiri hale Beogradskog sajma dočekalo ih je više od 700 naučnika, 53 interaktivne postavke, četiri izložbe i program na velikoj Naučno-fanastičnoj bini.

Ekspertinejdžeri, koji su iz cele Srbije došli na Festival nauke sa svojim izumima, eksperimentima i naučnim projektima oduševili su svoje vršnjake, ali i sve ostale, znanjem i veštinama stečenim iz fizike, hemije, robotike. Među njima je bila i ekipa učenika V3 Osnovne škole “Kralj Aleksandar I” iz Požarevca, koja se na svom štandu u Hali 9 predstavila projektom pod nazivom “Tamo gde nastaje filmska magija”. Tim “ekspertinejdžera” predvodio je Pavle Gardašević, koji je do sada snimio i montirao sedam obrazovnih filmova. Uz  njega su u timu bili drugari iz odeljenja Jakša Radoičić, Nevena Mitić i Bogdan Stanković, kao i nastavnice Vesna Pokimica i Nataša Nikolić Gajić.

“Veliko mi je zadovoljstvo da su organizatori prepoznali potencijal u našim đacima,“ rekla je u “Pulsu grada”, pomoćnik direktora škole i njihova nekadašnja učiteljica Nataša Nikolić Gajić.

Nema komentara.

Ostavi komentar