Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

11. 12. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Posle godinu dana bez takmičenja, odmah zlato

Petar Vefić, 18-godišinji gimnastičar iz Kostolca je, po sopstvenom priznanju, prestao da broji osvojene medalje kada je zbirka prešla broj od 240 odličja. Nebrojenim medaljama je ovih dana dodao još dve, zlato i srebro, osvojene nakon jednogodišnje pauze koju je nametnula povreda kolena.

“Imao sam povredu kolena i nisam se takmičio otprilike godinu dana. Vratio sam se nastupom na Apsolutnom prvenstvu Srbije sportskoj gimnastici u Novom Sadu, koje je održano pre nekoliko dana.  Ovo takmičenje je posebno važno zbog kategorizacije za stipendiju. Da bi se obezbedila stipendija za sledeću godinu potrebno je osvojiti jednu zlatnu medalju”, objašnjava Petar.

On je osvojio i više od toga. Na konju sa hvataljkama zlato i na karikama srebro.

Petar se bavi gimnastikom od svoje pete godine, a medalje su počele da stižu kada je imao 11. Već za koji dan ga očekuje nova borba za što bolji rezultat, a za sledeću godinu je, kaže, spreman kao da nije ni bio na pauzi.

Uslovi za treniranje u Kostolcu su sada sjajni, kaže Petar. Nema na šta da se požali. U Tehničkoj školi “Nikola Tesla” čiji je učenik, profesori imaju mnogo razumevanja za njegove treninge i odlaske na takmičenja. I drugari ga podre.

A Petar uzvraća pozitivnom energijom i vrednim radom. Još da ga ubedimo, da u nekoj pauzi, preboji medalje. Čisto, da se zna.

Nema komentara.

Ostavi komentar