Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

20. 11. 2017.

Izvor: "Puls grada"

Požarevljanke istrčale 36. Atinski maraton

Požarevljanke Ljiljana Todorović Jovanović i Aleksandra Milosavljević učestvovale su na 36. Atinskom maratonu koji je organizovan na istoj ruti po kojoj je, po legendi, i nastala ova disciplina.

Atinski maraton je doživlja i sportski spekatakl koji predstavlja hodočašće za sve maratonce. Trka je održana  12. novembra ove godine na stazi dugoj 41,195km.

Ovo je Ljiljanin i Aleksandrin prvi nastup na ovoj stazi, a prethodno su učestvovale na polumaratonu u Budimpešti, Beeogradskom maratonu i više trka po Srbiji.

„Dok smo se autobusom vozile od Atine do starta trke razmišljala sam o tome kako ovu stazu u povratku treba da pretrčimo i nije mi bilo lako. Ali kada dodjete na start i vidite 20.000 ljudi i tu atmosferu više ne razmišljate o usponima koji predstoje. Kad jednom krenete na masovnu trku taj vas osećaj nikada ne napušta“, kaže Ljiljana.  „Posle, dok  smo trčale razmišljala sam o tome da Filipides nije imao ovakve uslove kao mi, podršku publike, okrepljenje na svaka tri kilometra i sve druge pogodnosti, kada je trčao od Maratona do Atine. Tako skoncenttrisana na stazu stigla sam i na cilj“.

Ljiljana i Aleksandra trče na duge staze već nekoliko godina. Saglasne su da su trke koje se organizuju širom Srbijesve bolje, a među najbolje ističu Kostolački polumaraton koji se održavao od Kostolca do Viminacijuma.

Kažu da bi i  Požarevac trebalo da ima neki trkački događaj, ali napominju da u Požarevcu nema ni uslova za treniranje, kako za ovdađnji atletski klub, tako ni za rekreativne trkače.

„Mi bukvalno trčimo na ulici. Trčimo do Zabelskog puta, Gradištanskog puta, što predstavlja veliki rizik da se nešto desi u saobraćaju“.

Nema komentara.

Ostavi komentar