Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

16. 11. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Učenici "izazvali" profesore

U Požarevačkoj gimnaziji danas se održava debata u kojoj učestvuju profesori i učenici. Tema debate je iznenađenje za profesore, najavila je u "Pulsu grada" direktorka škole Danijela Žukovski.

Ove sedmice, od 13. do 19. novembra održava se treća po redu „Nedelja parlamentarizma“ .  Učešće u realizaciji projekta uzela je i Požarevačka gimnazija. Učenici-parlamentarci su pozvali svoje profesore na debatu, a o čemu će se debatovati, profesori će saznati tek na početku debate, koja se održava u svečanoj saali škole u popodnevnim satima.

Za petak je najavljena simulacije sednice Skupštine opštine , koja će se takođe održati u školi, sa početkom u 14 sati.

Prepoznajući značaj otvorenosti prema građanima, tokom Nedelje parlamentarizma se širom Srbije organizuje niz događaja kako bi još više približili rad Parlamenta svim građanima i uključili mlade u demokratske procese.

Po ugledu na britanski „Parliament Week“, Narodna skupština organizuje susrete i razgovore narodnih poslanika i građana, simulacije rada Narodne skupštine u više gradova u Srbiji, kako bi mladima približili procedure donošenja zakona, kao i niz projekata sa obrazovnim i vaspitnim institucijama.

„Nedelja parlamentarizma naglašava značaj parlamenta kao centralne institucije svakog demokratskog sistema, promovisanjem parlamentarne demokratije, otvorenosti u radu i dijaloga sa građanima. Ova manifestacija doprinosi boljoj informisanosti građana o ulozi i značaju Narodne skupštine i zakonodavnom procesu i podstiče uključivanje građana, posebno mladih, što doprinosi izgradnji poverenja između naše institucije i građana“, izjavila je ranije predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

O ostalim dešavanjima u Požarevačkoj gimnaziji, detaljnije narednih dana.

Nema komentara.

Ostavi komentar