Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

25. 10. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Decu na FB vrebaju opasni izazovi!

Među mlađima generacijama se pojavila nova igrica na Facebook-u koja je prestravila sve roditelje, a zove se "Izazov - 48 sati". Pravila igre ohrabruju dete da pobegne od kuće i nestane na dva dana. Za sada nema prijave Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu koja se tiče ove igre.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je danas da Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu do sada nije upućena nijedna prijava koja se tiče navodne igre na društvenim mrežama pod nazivom "Izazov 48 sati", saopštilo je to ministarstvo.

Prema navodima u medijima i statusima na internetu, ta "igra" podrazumeva da se deca takmiče u tome ko će duže i uspešnije da se krije od roditelja.

Matić je, kako se navodi, upozorila na oprez prilikom "aktivnosti na društvenim mrežama", iako o takvim slučajevima ne postoje zvanični podaci.

"Svaka vrsta komunikacije sa nepoznatim osobama i prihvatanja zahteva sa nepoznatih adresa i naloga smatra se rizičnim ponašanjem na internetu i može imati ozbiljne posledice", rekla je ona I dodala da je deci i mladima potrebno ukazati da se ne upuštaju u takozvane "igre izazova".

Matićeva je podsetila da svi gradjani mogu dobiti savete ili prijaviti svaku vrstu zloupotrebe novih tehnologija Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu na broj telefona 19833, putem portala i društvenih grupa pametnoibezbedno.gov.rs, ili na mejl bit@mtt.gov.rs.

Šta je “Izazov – 48 sati”?

Među mlađima generacijama se pojavila nova igrica koja je prestravila sve roditelje, a zove se "Izazov - 48 sati" i trend je koji kruži Fejsbukom. Pravila igre ohrabruju dete da pobegne od kuće i nestane na dva dana.

Slične igrice su se pojavljivale u zapadnoj Evropi i ranije. Igra pod nazivom "Igra 72 sata" pojavila se 2015. godine i tada su deca-učesnici nestajala na period od 72 sata.

Više o tome čitajte OVDE

Nema komentara.

Ostavi komentar