Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

20. 10. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Obeležava se 60 godina rukometa u Braničevskom okrugu

U Požarevcu se u utorak 24. oktobra obeležava veliki sportski jubilej – 60 godina rukometa u Braničevskom okrugu. Gosti MRK Požarevac biće dve A reprezentacije.

„Ovo je jubilej svih rukometnih klubova u Braničevskom okrugu. Dakle i klubova iz Petrovca, Kučeva, nekada iz Velikog Gradišta, i Požarevca. Ovo je izuzetan jubilej i prilika da promovišemo rukomet u kom su vrhunski klubovi i sportisti iz ovog kraja. Trenutno region ima tri superligaša, dva super B ligaša, i jednog prvoligaša. Širom Srbije se priča o tome da je ovo jedan od najuspešnijih regiona sa tolikim brojem uspešnih klubova.“, kaže za „Puls grada“, Nebojša Đokić, sportski direktor MRK Požareac.

Programom, koji počinje u 14 sati u KSC Požarevac, predviđena je izložba svih klubova iz okruga, sa dečacima i devojčicama u dresovima matičnih klubova, slede utakmice veterana, pionira, pionirki.

Prva utakmica revijalnog tipa igra se od 17 sati između ekipa MRK Požarevac i RK Crvena zvezda. Drugu revijalnu utakmicu igraju od 19 sati A selekcija Srbije, koja se priprema za Evropsko prvenstvo, i mediteranska reprezentacija Srbije, koju čeka nastup na Mediteranskim igrama 2018.godine.

Iako je ovo prilika da se i sam Grad dodatno promoviše, izostala je jasna podrška MRK Požarevac, kaže Đokić: „Od marta ove godine imamo komunikaciju sa ljudima koji su zaduženi za sport u Gradu Požarevcu. Imamo zaista dobru saradnju sa Anom Miljanić. Međutim, pored niza aktivnosti koje smo im predložili do dana današnjeg  čekamo kako da nam odobre sredstva, jer sve ovo mnogo košta, tako nema konkretnog odgovora ni oko nekih proceduralnih pitanja, prijema i slično . Do danas još nismo dobili odgovor. Tako da sa te strane svakako da nismo zadovoljni komunikacijom, ni podrškom jer su drugi sportovi mnogo ranije i više sredtstava dobijali, a nama ostaje samo nada i priča „I vi ćete nešto dobiti“.

Taj dan i jubilej svakako zaslušuju pažnju koju nameravamo da mu ukažemo i nadam se da će i sam događaj biti spektakularan.

Ovom prilikom pozivam sve veterane koji su igrali u bilo kom klubu u Braničevskom okrugu da dođu jer smo predvideli jedan deo nagrada za rukometaše koji su branili boje Požarevca. Najzad, oni koji nisu nikada spominjani, nagradjivani, negde su bili u senci, da kroz priznanja za 60 godina svog pripadanja rukometu, jednostavno budu najzad i nagrađeni i pohvaljeni.“, zakljuluje Đokić.

Nema komentara.

Ostavi komentar