Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

13. 10. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Jedina visokoškolska ustanova u gradu obeležava godišnjicu rada

Visoka škola strukovnih studija u Požarevcu danas obeležava 38 godina od osnivanja. Na svečanosti povodom Dana škole, 42 studenta su dobila diplomu ove visokoškolske ustanove.

Visoka škola strukovnih studija osnovana je u Kostolcu 1979. godine, u međuvremenu se menjala sve do sadašnjeg trenutka kada ima 5 studijskih programa I specijalističke studije.

“Škoal se razvila u jednu modernu visokoškolsku ustanovu koja je priznata kako kod nas tako i u svetu. Nastava se izvodi u savremenim uslovima,  jer smo poslednjih godina mnogo radili na unapređenju nastavnog procesa i opremanju učionica, a istovremeno se radi na interaktivnom odnosu između profesora i studenata, kako bi osposobljavanje studenata bilo što bolje”, kaže direktor škole dr Vladan Đulaković.

“Naši nastavnici svake godine imaju mogućnost da  učestvuju na raznim seminarima i konferencijama i na taj način se usavršavaju u svojim oblastima. Takođe, radimo i na tome da dovedemo sa strane visokostručni kadar koji će se uključiti kroz organizovana predavanja ili u sam tok nastave.

Poslednjih godina pokušavamo da razvijemo i što bolji odnos sa privrednim subjektima u regionu tako da smo ove godine dosta ugovora sklopili sa preduzećima koja primaju naše studente na određenu praksu”, dodaje Đulaković.

VTŠSS ima i pojačanu izadavačku delatnost. “Pored redovnih znornika radova, radimo I na tome da profesori pripremaju određene udžbenike ili skripte za studente i da tu obaveznu literaturu, kako bismo ih što manje opteretili, studentima stavimo na raspolaganje u školskoj biblioteci”.

Što se planova tiče, između ostalog, Đulaković najavljuje unapredjenje rada i afirmisanje istraživačko razvojne jedinice škole. “U novom zakonu je dozvoljeno da visoke škole strukovnih studija osnivaju privredne subjekte”, kaže Đulaković. ”To će biti subject koji će kroz istraživanje i razvoj pomoći društvima da se lakše prilagode savremenim uslovima poslovanja.”

Kako sam direktor škole kaže, ovaj dan je prilika da svi sagledamo vrednost i značaj ovakve visokoškolske ustanove u jednom gradu i velikog broja stručnjaka i doktora nauka na jednom mestu koji mogu da doprinesu svojim radom.  

Nema komentara.

Ostavi komentar