Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

27. 09. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Na korak do zaposlenja 17 osoba

Za Braničevski i Podunavski okrug za sada se priprema 17 profesionalnih upravnika zgrada. Regionalna privredna komora u Požarevcu organizovala je prvu obuku, a u toku je formiranje nove grupe polaznika.

Profesionalni upravnik zgrada postaje lice koje završi obuku, položi završni ispit i stekne licencu profesionalnog upravnika zgrada.

"Nakon sticanja licence oni su na korak do zaposlenja. Potrebno  je da registruju preduzetničku radnju ili pravno lice u kom će biti zaposleni, ali mogu i da se zaposle kod drugog pravnog lica", objašnjavaju u RPK.

Obuka traje 50 školskih časova. Optimalan broj polaznika u grupi je od 15 do 20, a kako već postoji interesovanje, u RPK očekuju da će nova obuka početi već za mesec dana.

Kandidat za profesionalnog upravnika zgrada treba da ima zavšenu najmanje četvorogodišnju srednju školu, položen ispit za profesionalnog upravnika i licencu, te upis u registar koji vodi Privredna komora Srbije.

Zainteresovani za sticanje licence za Braničevski i Podunavski okrug se mogu javiti Jasni Jovanović (064/80 738 96, 012/556-800).

Nema komentara.

Ostavi komentar