Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

25. 08. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Karavan "Izađi mi na teglu" ponovo u Požarevcu

Danas počinje nova potraga po Srbiji za najboljim receptom za ajvar. Nova takmičarska sezona jedinstvenog karavana "Izađi mi na teglu" najavljuje još više zabave i uživanja za sva čula. Karavan uskoro dolazi i u Požarevac.

Ovog puta karavan kreće sa juga Srbije, iz Vlasotinca i Vladičinog Hana gde će varjače ukrstiti vrsni poznavaoci pripremanja "srpskog kavijara".

Karavan je u prethodne tri sezone obišao preko 60 gradova, imao oko 6.000 učesnika i 12.000 proizvedenih tegli ajvara. Samo u protekloj sezoni, manifestacije karavana "Izađi mi na teglu" posetilo je preko 100.000 ljudi.

U četvrtoj sezoni, kako najavljuju organizatori, “na teglu“ će biti izazvani vrsni kulinari i pravi gurmani u više od 30 gradova širom Srbije. Takmičenje će okupiti oko 450 ekipa i 3.000 učesnika koji će od 25. avgusta do 14. oktobra ispeći 12.000 kg paprika, što je čak 100.000 paprika.

"Takmičarima je kao i uvek sve obezbeđeno ali je učešće dozvoljeno samo prema sledećoj recepturi: Kašičica znanja, prstohvat brižljivo čuvane tajne predaka, malo dobre volje, mrvica hrabrosti i nezamenljivi sastojak "zdrav takmičarski duh"! Na učesnicima je samo da ponesu svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da "izađu na teglu", navode u Timu "Izađi mi na teglu".

Pored takmičarskog dela, kao i svake godine, organizatori najavljuju i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program.

Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu biće rekordan i iznosiće oko 1.500.000 dinara. Veliko finale koje će okupiti pobednike iz svih grdova, održaće se 14. oktobra u Sokobanji gde će vlasnik recepta za pobedu biti krunisan za kralja ajvara i poneće titulu najboljeg ajvar majstora u 2017. godini!

Prošlog septembra se u Požarevcu za vredne nagrade nadmetalo 15 ekipa sa po 5 članova. Svoje kulinarsko umeće naši sugrađani će moći ponovo da pokažu u četvrtak, 7. septembra.

Nema komentara.

Ostavi komentar