Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

03. 08. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Požarevljani i dalje pale - pune ruke posla za vatrogasce

U poslednjih nekoliko dana vatrogasci-spasioci iz Požarevca ugasili su 15-ak požara na otvorenom. Povređenih nema ali je pričinjena značajna materijalna šteta.

Požarevački vatrogasci su pod punom pripravnošću 24 sata dnevno, a zahvaljujući nemarnosti građana, koji se oglušuju o zabranu paljenja vatre, angažovani su i prekovremeno.

„U poslednjih 5-6 dana angažovani su oko 15 puta, što je povećan broj požara u odnosu na prethodno leto“, kaže načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu dr Goran Đorđević i dodaje da u požarima nema povređenijh, ali je pričinjena značajna materijalna šteta.

Spaljivanje na otvorenom prostoru zabranjeno je Zakonom o zaštiti od požara. Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odeljenje za vanredne situacije u Požarevcu, podsetilo je nedavno građane da je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru.

Protiv lica koja postupe suprotno Zakonu o zaštiti od požara biće pokrenut prekršajni i krivični postupak, za koji je predviđena novčana kazna od 300.000 do milion dinara za pravno lice, od 10.000 do 50.000 za odgovorno lice u pravnom licu, od 150.000 do 500.000 za preduzetnike i 10.000 dinara za fizičko lice.

Lica koja su u navedenim radnjama izazvala požar dužna su da Vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknade troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom.

                                                                                       ***

U sredu, 2. avgusta oko 22 časa u selu Ljubinje se dogodio požar na dvospratnom stambenom objektu. Uzrok požara je kvar na električnim instalacijama. Povređenih nema, ali je pričinjena velika materijalna šteta, potvrdio je Boom 93 Goran Djorđević.

sub

05.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:46

BRIGA

MALO JE ZA NEKE KAZNA, SSMO VECA KAZNA I ODMAH PLACANJE PA CE MOZDA biti MANJE ZGARISTA.

Odgovori

Ostavi komentar