Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

26. 07. 2017.

Izvor: RHMZ, Blic

Da li nas čeka Miholjsko leto i kada će sneg?

Jesen u Srbiji će po svoj prilici biti topla, sa velikim brojem gotovo letnjih dana. Srednja maksimalna temperatura biće do 20 stepeni Celzijusa, prognoza je sektora za klimatske i biometerološke prognoze u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Njihova predviđanja su da tokom jeseni možemo očekivati od 19 do 26 letnjih dana, a u brdsko - planinskim predelima do šest letnjih dana. Srednja maksimalna temperatura vazduha u toku jeseni se očekuje u intervalu od 17 do 20 stepeni u nižim predelima, a na planinama od 10 do 15 stepeni.

Kada su u pitanju hladni dani, tokom jeseni može se očekivati od 4 do 14 dana sa mrazom, a na planinama od 14 do 27 dana.

Za jesen se očekuje da će pasti prosečna količina padavina. Tokom novembra se očekuje da će biti više padavina u odnosu na prosek u većem delu Srbije. Mogući broj kišnih dana je od 27 do 34, a na planinama od 36 do 40 dana.

Septembar će biti topliji i malo suvlji. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad proseka, za oko 1,2 stepena. Mesečna količina padavina biće prosečna.

Oktobar će biti prosečno topao i vlažan, a očekuje se miholjsko leto. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad proseka i to za oko 0,6 stepeni. Prosečna temperature u nižim predelima   biće oko 19 stepeni Celzijusa. Očekuje se i manja količina padavina od proseka.

Novembarska količina padavina biće u granicama proseka, dok će srednja maksimalna temperatura biti iznad proseka, oko 11 stepena Celzijusa.

Decembarska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka. Temperatura vazduha u decembru biće viša za oko 1,2 stepena od proseka.

Očekuje se blaži i prosečno vlažan januar. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće oko 4,8 stepeni.

Nema komentara.

Ostavi komentar