Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

19. 07. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Još 130 indeksa čeka brucoše

Nakon završenog prvog upisnog roka, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu, za narednu školsku godinu je ostalo slobodno 130 mesta za brucoše.

Za finansiranje iz budžeta RS ima 8 slobodnih mesta na mašinskom smeru i 13 na studijskom programu Zaštita bilja. Na svim studijskim programima ima mesta za samofinansirajuće brucoše, ukupno 109.

Minimum bodova za finansiranje iz budžeta je 51, a 31 za samofinansirajuće studente.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok biće od  1. do 4. septembra. Kandidati mogu da biraju oblast iz koje će polagati prijemni ispit: matematiku, hemiju ili biologiju, u zavisnosti od toga koju oblast žele da studiraju, a polaganje će biti organizovano 5. septembra.

Nakon objavljivanja konačne rang liste, upis kandidata ćese obavljati  od 11. do 15. septembra. Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 55.000 dinara. Prva rata od 15.000 dinara plaća se prilikom upisa, a preostali iznos se deli na jednake delove i plaća u osam rata.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu je ove godine treći put akreditovala svoje programe. "Pored već poznatih smerova, ove godine imamo i elektrotehniku i računarstvo, a na elektrosmeru imamo i specijalističke studije iz oblasti elektrotehnike. To je velika novina u radu škole jer sada naše školovanje traje praktično 3+1 godinu na svim smerovima”, rekao je ranije, gostujući u “Pulsu grada”, direktor škole dr Vladan Đulaković.

pet

21.07.

2017.

cob [neregistrovani] u 19:24

android

Posto neka diploma.Bilo koja svajedno

Odgovori

Ostavi komentar