Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

15. 07. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom 93

Osnovci, aktivirajte se! Počinje sa radom škola košarke

Za požarevačke osnovce večeras počinje da radi letnja škola košarke. Školu će voditi treneri Košarkaškog kluba „Požarevac“, a besplatni treninzi će do kraja avgusta biti organizovani na terenima na Tulbi.

„Deca školskog uzrasta, od 7 do 15 godina, devojčice i dečaci, svi su dobrodošli da se ovog leta druže i nauče osnove košarke“, kaže Lazar Miletić, jedan od trenera koji će raditi sa polaznicima. „ Naš cilj je pre svega da decu „izvučemo“ iz kuće, odvedemo ih na Tulbu gde je veoma prijatno i u najtoplijim danima, i da ih naučimo nekim osnovnim elementima košarke, a neki od njih će možda ostati i kasnije u klubu i izrasti u nove košarkaške asove“.

„Otvaranje škole je večeras u 19 sati na Tulbi, ali se zainteresovani mogu i kasnije, tokom leta, prijaviti i pridružiti. Treninzi će biti organizovani svakodnevno, radnim danom u periodu od 18 do 21 sat. U jutranjim satima treninzi će biti organizovani i na bazenu KSC Požarevac , to će biti prilika da se deca malo više druže, da provežbaju i plivanje , naravno uz nadzor trenera“, kaže Miletić.

Posle letje škole, od septembra se ulazi u sale i tada kreće malo ozbiljnija košarkaška priča. „Kome se tokom leta svidi, može da ostane da trenira u našem klibu“, dodaje Miletić.

Letnja škola košarke se prvi put organizuje, uz pomoć gradske uprave, Sportskog saveza, poljoprivredne škole i KSC Požarevac koji su svako na svoj način pomogli njen rad.

Nema komentara.

Ostavi komentar