Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

03. 07. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Još upis, pa na raspust

Nakon objavljenih rezultata završnog testa i sastavljanja liste želja, danas se završava neizvesnost za buduće srednjoškolce. Danas izlaze zvanični rezultati raspodele učeniak po školama i obrazovnim profilima. Nakon toga u utorak i sredu, u srednjim školama će biti obavljen upis đaka u prvi razred, a onda i za njih letnji raspust može da počne.

Više od 72.000 sada već bivših osmaka saznaće danas gde će nastaviti školovanje. Sigurno je da niko neće ostati bez mesta u nekoj od srednjih škola, jer mesta ima 4.000 više nego kandidata. Ipak, uspeh u osnovnoj školi, rezultati testiranja i objektivnost u sastavljanju liste želja odrediće koliko će svako od njih biti zadovoljan postignućem.

U požarevačkim osnovnim školama su najbolje rezultate na maloj maturi postigli učenici OŠ “Kralj AleksandarI” koji su u proseku osvojili 20,29 a ukupno 83,35 poena. Iza njih su osmaci iz  OŠ”Dositej Obradović” sa 20,19 poena na završnom testu i ukupno 80,61 poenom u zbiru sa uspehom iz poslednja tri razreda osnovnog školovanja.

U požarevačkim srednjim školama  posle prvog kruja ostaje 8 slobodnih mesta u Ekonomsko-trgovinskoj školi na smeru konobar, u Politehničkoj školi 5 mesta na smeru elektroinstalater I 6 mesta na smeru elektromehaničar za termičke I rashladne uređaje, u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Sonja Marinković” ostaje sedam  mesta na smeru za cvećere-vrtlare I dva na smeru za mesare.  

U Tehničkoj školi sa domom učenika “Nikola Tesla” u Kostolcu popunjena su sva mesta samo na smerovima automehaničar, elektrotehničar računara i elektrotehničar energetike. Na ostalim smerovima u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju ostaje još  54 mesta za upis u drugom krugu.

Nema komentara.

Ostavi komentar