Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

29. 06. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada", pozarevac.rs

Izbegavajte vodu sa javnih česama

Zavod za javno zdravlje u Požarevcu kontroliše kvalitet vode na 20 javnih česama na području Grada Požarevca. Voda je zdravstveno ispravna na samo sedam česama.

Rezultati uzorkovanju u maju ove godine pokazuju da je voda ispravna za piće na česmama na Petrovačkoj obilaznici, u Beranju, Poljani, Maljurevcu, Kličevcu, Barama i Ćirikovcu.

Voda je mikrobiološki neispravna  na Gornjoj i Donjoj česmi na Čačalici, česmi u Poljoprivrednoj školi i u Rečici.

Fizičko-hemijska neispravnost utvrđena je u uzorcima vode sa česme “Parma”, na pijaci “Krug”, na Pionirskom trgu i OŠ “Vuk Karadžić” , kao i sa česama u Kasidolu, Ostrovu, Rečici, Bradarcu i Prugovu.

Javne česme su nestabilni alternativni vodni objekti, kaptirani izvori često imaju mikrobiološku neispravnost, a arterski često imaju povišen amonijak koji je mineralnog porekla. Preporuka je koristiti za piće i pripremu hrane vodu iz gradskog vodovoda.

sre

12.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 09:10

Atest

Koristiti samo prdovaču iz vodovoda

Odgovori
ned

02.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:30

urose

pobogu covece, ne kaze se sa javnih cesama, nego javnih ceasmi.

Odgovori
čet

29.06.

2017.

Bas ih briga [neregistrovani] u 23:13

Apel

Kad smo vec kod Cacalice, na putu ka tim cesmama, Donjoj i Gornjoj, nadlezni su morali da primete da na Cacalici ne postoji ni jedna jedina kanta za djubre, da se cesto moze videti djubre, razbacano na sve strane. Ne svaljujte krivicu na "nesavesne gradjanje", prvo im dajte sansu (postavite kante za djubre) pa tek onda kritikujte.

Odgovori

Ostavi komentar