Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

26. 06. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Počinje upisna groznica za buduće brucoše

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu je ove godine po treći put akreditovala svoje programe. "Pored već poznatih smerova, ove godine imamo i elektrotehniku i računarstvo, a na elektrosmeru imamo i specijalističke studije iz oblasti elektrotehnike. To je velika novina u radu škole jer sada naše školovanje traje praktično 3+1 godinu na svim smerovima”, najavio je gostujući u “Pulsu grada” direktor škole dr Vladan Đulaković.

Danas počinje prijavljivanje kandidata za upis i trajaće zaključno sa četvrtkom, 29. juna. Kandidati će se boriti za jedno od 280 mesta među brucošima ove škole u školskoj 2017/2018. godini.

Od ukupnog broja, 165 studenata će moći da se školuje o trošku budžeta, odnosno po 33 na svakoj od pet oblasti koje se proučavaju: mašinstvo, elektrotehnika, poljoprivreda, prehrambena tehnologija i nutricionizam i zaštita životne sredine.

Kandidati mogu da biraju oblast iz koje će polagati prijemni ispit: matematiku, hemiju ili biologiju, u zavisnosti od toga koju oblast žele da studiraju. Projemni ispit će biti organizovan 4. jula, a konačna rang lista kandidata biće objavljena 7. jula. Upis kandidata predviđen je u period od 10. do 14. jula.

Školarina za samofinansirajuće studente i ove godine iznosi 55.000 dinara. Prva rata od 15.000 dinara plaća se prilikom upisa, a preostali iznos se deli na jednake delove i plaća u osam rata.

Osim uvođenja novih smerova kao što je ove godine slučaj, za budućnost Dr Đulaković najavljuje i master studije.

“Pripremljen je novi Zakon o visokom obrazovanju i on će biti vrlo brzo u skupštinskoj procedure. Ovim zakonom se uvode master studije tako da će najverovatnije od naredne godine specijalističke studije biti u prvom stepenu visokog obrazovanja a master studije drugis tepen visokog obrazovanja. Smatarmo da je na našoj školi da za naredni period priprema i master studije, a iz kojih će to tačno oblasti biti videćemo.”

Nema komentara.

Ostavi komentar