Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

22. 06. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: Puls grada

Ne propustite: prodajna izložba u centru grada

Prodajna izložba radova korisnika projekta „Program podrške odraslim osobama sa invaliditetom - do uspostavljanja usluge dnevnog boravka" biće održana u petak, 23. juna od 10 do 14 časova, u centru grada ispred knjižare Laguna.

Udruženje za negovanje zdravih stilova života „Veritas“ u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad i uz finansijsku podršku Grada Požarevca realizuje projekat  „Program podrške odraslim osobama sa invaliditetom - do uspostavljanja usluge dnevnog boravka“. Cilj programa podrške ogleda se u  poboljšanju kvaliteta života odraslih osoba sa invaliditetom  uspostavljanjem i razvojem aktivnosti dnevnih usluga u lokalnoj zajednici namenjenih ovoj populaciji.

Program podrazumeva aktivno učešće korisnika projekta u javnim dešavanjima u gradu, stvaranje uslova za ostanak u porodici i neposrednom okruženju, osnaživanje  kapaciteta OSI kao i prepoznavanje problema i potencijala odraslih osoba sa invaliditetom od strane šire lokalne zajednice, lokalne samouprave i stručne javnosti što u mnogome utiče na poboljšanje kvaliteta života OSI i njihovih porodica.

U okviru projekta kao posebne aktivnosti izdvajaju se sportsko-rekreativne aktivnosti, kreativne aktivnosti i aktivnosti usmerene na senzibilizaciju lokalne zajednice za potrebe ove korisničke grupe.

U realizaciji kreativnih radionica sa korisnicima osmišljeni su i izrađeni  unikatni predmeti kao što su različiti upotrebni predmeti (kutije, flaše, teglice, činije, pepeljare i sl.), kao i ukrasni predmeti (slike, ukrasno drvo i sl). Predmeti su izrađeni od različitih materijala kao što su: kamen, gips, papir, staklo, konac, testo i dr.

Izložba ima za cilj da pored pokazane kreativnosti osnaži kapacitete korisnika projekta tako što će kroz realizaciju ove aktivnosti biti obezbeđeno oko 25% sredstava za realizaciju jednodnevne ekskurzije Požarevac - Vršac. Na taj način Korisnici ovog programa obezbediće sredstva za turističkog vodiča, ulaznice za muzej i osveženje u toku realizacije ekskurzije, a sredstva za troškove puta i ishrane obezbeđena su od strane Grada Požarevca. 

Nema komentara.

Ostavi komentar