Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

23. 02. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Požarevac na Sajmu turizma

Na Beogradskom sajmu danas počinje Međunarodni sajam turizma, na kojem će se do 26. februara predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja. “Požarevac se prvi put samostalno predstavlja”, kaže direktorka TO Požarevac Jelena Vukazić.

“Turistička organizacija Požarevac nastupa tradicionalno u Hali 4  Beogradskog sajma. Prvi put ove godine nastupamo samostalno na štandu, bez drugih turističkih organizacija iz Braničevskog okruga. To ne znači da prekidamo saradnju sa njima, ali smo se za ovu godinu odlučili da svi nastupimo samostalno.

Tokom četiri dana ćemo pokriti sve destinacije koje imamo na teritoriji Grada Poažrevca, a glavno predstavljanje biće u petak u 12 časova. Predstavićemo se sadržajima od Viminacijuma, preko  Uskršnjeg  festivala i Sajma cveća, do nezaobilaznih Ljubičevskih konjičkih igara. Čitav štand je u znaku Milene Pavlović Barili s obzirom na to da je ove godine jubilej Galerije I da će čitava godina biti na neki način posvećena Mileni kroz sve manifestacije koje radimo”, kaže Vukazić.

Prvi put turističku ponudu na sajmu, čiji je slogan "Uživajte na vreme", predstaviće Rusija i Kina, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Crna Gora.

Očekuju se sajamski popusti na turističke aranžmane od pet do 50 odsto.

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstaviće celinu turističke ponude Srbije: Dunav, kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, kampovanje i karavane, manifestacije, gastronomiju.

Turističku ponudu Srbije predstaviće i film "52 vikenda u Srbiji", s porukom "Srbija - Sve što volim".

Biće predstavljena i mobilna aplikacija "Audio-vodič kroz Srbiju" i "Virtuelna avantura Srbija".

TOS će predstaviti brošuru "52 ukusa Srbije" o gastronomskoj ponudi i gastronomskim manifestacijama, zatim "Katalog seoskih turističkih domaćinstava" i novu turističku kartu Srbije.

Uporedo će se na Beogradskom sajmu održati još tri manifestacije: Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira "Posetite Srbiju".

Nema komentara.

Ostavi komentar