Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

05. 05. 2016.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

U susret 9. Festivalu cveća

Drugog vikenda u maju u centru Požarevcu će biti organizovan 9. Festival cveća i hortikulture.

Festival će biti otvoren u subotu, 7. maja u 10 sati. Na Festivalu će se predstaviti izlagači koji u svojoj ponudi imaju cveće, sadnice, cvetne aranžmane, opremu za hortikulturu i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije, med i druge pčelinje proizvode, grnčariju.

“Na Festivalu se svake godine okuplja sve veći broj izlagača I sada se može reći da je ovaj festival medju najvećim tog tipa u Srbiji. Za sada je prijavljeno preko 120 izlagača, medju kojima je 90 cvećara i 12 rasadničara. Prijavljivanje i dalje traje. Ima jom malo mesta, ali će do Festivala sve biti popunjeno”, kaže Jelena Vukazić, direkorka Turističke organizacije Požarevac.

Cena zakupa od 3.000 dinara zadržana je na nivou prošlogodišnje, ali se za taj iznos sada dobija veća površina za smeštaj materijala za izlaganje. Festival se održva na prostoru Tabačke čršije, Trga oslobodjenja i Lenjinove ulice, gde će biti smeštene delatnosti koje se ne odnose na cveće.

Na svečanom otvaranju Festivala nastupiće mališani iz požarevačkih vrtića, članovi KUD “Mladost” iz Poljane i ansambl učenika Poljoprivredne škole. Učenici Poljoprivredne škole imaće takmičenje u aranžiranju cveća, a za to vreme će o najboljim izlagačima odlučivati stručni žiri koji će činiti profesori Šumarskog fakulteta iz Beograda. Nagrade za prva tri mesta obezbeđuje PD „RIO Kostolac”, u vrednosti od 60 hiljada dinara.

Nakon toga uslediće slobodna prodaja, koja će se nastaviti i narednog dana, u nedelju. 

Festival organizuje TOP sa Udruženjem cvećara Braničevskog i Podunavskog okruga i Udruženjem pčelara Grada Požarevca.

Za manifestaciju, čiji je pokrovitelj Grad Požarevac, iz gradskog budžeta je izdvojeno 165.000 dinara.

pet

06.05.

2016.

LEPO [neregistrovani] u 10:48

KO JE OVDE LUD

LEPO STO SE ORGANIZUJE SVE OVO SAMO DA LI JE POTREBNO SVIH 165,000 DINARA.

GDE IDU NASI NOVCI ??????

Odgovori

Ostavi komentar