Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

19. 04. 2016.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Čekaju nas prolećni festivali

Turistička organizacija Požarevca nastavlja tradiciju organizovanja prolećnih manifestacija. „Pred nama je 12. Uskršnji etno-festival koji će biti održan 2. maja u Poljani, u porti manastira Sestroljin, a nakon toga nas 7. i 8. maja čeka Festival cveća“, najavila je u „Pulsu grada“, direktorka TOP-a Jelena Vukazić.

„Drugog dana Uskrsa tradicionalno organizujemo tno –festival. U prvom delu programa od 10 do 13 sati biće organizovana Etno izložba hrane i ručnih radova. U toku je prijavljivanje, ali se očekuje oko 15 učesnika. Ocenjivaće se najlepše uređen štand, najoriginalnije jelo, najlepše ofarbano jaje i najtvrđe jaje. Nakon ocenjivanja, sledi degustacija hrane, od 17 časova počinje revijalni nastup KUD-ova, a program se završava vatrometom“, kaže Vukazić.

Organizatori manifestacije, pored Turističke organizacije Požarevca, su i KUD Mladost, Crkvena opština i Mesna zajednica Poljana.

Drugog vikenda u maju u Požarevcu će biti organizovan 9. Festival cveća i hortikulture. "Ovaj Sajam je prava poslastica za sve ljubitelje baštovanstva, botanike i hortikulture, koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača. Na prethodnom festivalu je učestvovalo 120, a sada očekujemo oko 200 izlagača", kaže Vukazić. „Sudeći po tome, požarevački festival je jedan od najvećih festivala tog tipa u zemlji.“

Festival će biti otvoren u subotu, 7. maja u 10 sati. Mališani iz požarevačkih vrtića imaće svoj nastup, a nakon toga će uslediti ocenjivanje izlagača cveća. O najboljima će odlučivati stručni žiri koji će činiti profesori Šumarskog fakulteta iz Beograda, a nagrade za prva tri mesta obezbeđuje PD „RIO“ Kostolac, u vrednosti od 60 hiljada dinara.

Slobodna prodaja će se nastaviti i narednog dana.  

Festival organizuje TOP sa Udruženjem cvećara Braničevskog i Podunavskog okruga i Udruženjem pčelara Grada Požarevca.

Pokrovitelj manifestacija „Uskršnji etno festival“ i „Festival cveća“ je Grad Požarevac. Iz gradskog budžeta je za njih predviđeno 701.250, odnosno 165.000 dinara.

uto

19.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 22:35

odvažno

Samo napred!!!!

Odgovori
uto

19.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 15:17

bravo

Direktorka kao devojcica

Odgovori

Ostavi komentar