Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

16. 03. 2016.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Smotra glumaca amatera u Kostolcu

Četvrta smotra amaterskih pozorišta Braničevskog okruga biće odrćana od 21. do 25. marta u Kostolcu, u organizaciji Gradskog pozorišta „Castellum“ i Centra za kulturu Kostolac. Na smotri će nastupiti pozorišta iz Malog Crnića, Požarevca, Boževca, Rače i Krnjeva.

U ponedeljak, 21. marta, na sceni kostolačkog Doma kulture nastupiće Pozorište „Milivoje Živanović“ iz Požarevca sa predstavom Džozefa Keserlinga „Arsenik i stare čipke“ u režiji Siniše Stankovića.

Drugog dana festivala, publici će se predstaviti Pozorište KUD-a „Branko Radičević“ iz Boževca predstavom „Meta“ Pavela Kohuta u režiji  Saše  Latinovića.

U  sredu  će publika gledati glumce pozorišta KC “Radoje Domanović” iz Rače u predstavi„Galeb“ A. P. Čehova, u režiji Dejana Cicmilovića.

Četvrtog dana festivala revijalno će biti izvedena predstava „Sve je to samo šlic“ autora i reditelja Gorana Lekića, a u izvođenju KUD-a „Obilić“ iz Krnjeva.

U petak, na završnoj večeri festivala, nastupiće Pozorište „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića koje će izvesti predstavu „Revizor“ Nikolaja  Gogolja, u režiji Dejana Cicmilovića.

Svake večeri biće proglašeno najbolje glumačko ostvarenje. Na svečanosti zatvaranja smotre biće proglašen najbolji glumac na festivalu, koji će dobiti plaketu „Željko Karan“, u čast kostolačkog dramskog pisca i osnivača Pozorišta „Castellum“.

Predstave počinju u 20 sati, a cena ulaznica je 150 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar