Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

17. 12. 2015.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Petar Vefić - idol generacije i ponos sugrađana

Petar Vefić je 16-godišnji gimnastičar iz Kostolca koji u svom posedu ima desetine medalja i bogatu zbirku pehara osvojenih na takmičenjima. Na kraju uspešnu sezone Petar za ”Puls garda” kaže da mu je cilj da u sledećoj bude još bolji.

Petar se bavi gimnastikom od svoje pete godine. Medalje su počele da stižu kada je imao 11, a danas im već ne zna broj. U Tehničkoj školi “Nikola Tesla” čiji je učenik, profesori imaju razumevanja za njegove treninge i odlaske na takmičenja, a on uzvraća na najbolji način.

Ovaj skromni momak trenira 6 dana u nedelji po nekoliko sati. Kaže da je zadovoljan uslovima koje sada ima i da ne može ni na šta da se požali. Najveća podrška mu je porodica koja se trudi koliko može da isprati sva njegova takmičenja i prilagođava svoj ritam i obaveze Petrovim. 

Pored gotovo svakodnevnih dugotrajnih i napornih treninga, Petar ima vremena i energije i za sve druge stvari koje pristaju njegovim godinama. Kaže da mu je hobi hiphop, ali stidljivo priznaje da je i u tome zapravo veoma uspešan.

Petar je sezonu završio nastupom na Memorijalnom turniru “Laza Krstić i Marica Dželatović” u Novom Sadu, na kojem se takmičilo 312 gimnastičara iz 13 zemalja. Bilans Petrovog uspeha na ovom takmičenju je zlato u višeboju, zlato na karikama, zlato u preskoku, srebra na vratilu i konju s hvataljkama i bronza na parteru.

Cilj mu je odlazak na sledeće Olimpijske igre, a sada počinju pripreme za Evropsko prvenstvo koje se u maju sledeće godine održava u Švajcarskoj i na kojem će nastupiti za reprezentaciju Srbije (uzrast od 1998. do 2001. godišta), sa još dvojicom gimnastičara iz Novog sada i jednim iz Niša.

čet

17.12.

2015.

Maksa Kostolac [neregistrovani] u 12:45

Pravi primer sportiste

Sve čestitke našem sugrađanu na sve postignute rezultate i želim da mu se ispune želje za narednu godinu. Naravno i čestitke roditeljima na svu pomoć i podršku koju mu u ova teška vremena za sport.

Odgovori

Ostavi komentar