Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

03. 12. 2015.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Đuričko i Ćetković na sceni Centra za kulturu

Predstava „U Edenu na istoku“, u kojoj uloge tumače Vojin Ćetković i Nikola Đuričko, koji je i režirao, biće izvedena u požarevačkom Centru za kulturu, u četvrtak, 10. decembra.

„U Edenu na istoku“ Borislava Pekića (1971) je farsa koja se odigrava u ludnici, između dva lika, progonitelja, bivšeg člana tajne policije (Novi) i progonjenog – psihičkog bolesnika koji pati od manije gonjenja (Stari).

Progonitelj i progonjeni, dve suprotstavljene strane. Oni koji beže i skrivaju se i oni koji im ulaze u trag i gone ih, tako da taj strah od gonjenja i proganjanja prelazi u obostranu paranoju.

Ova optimistična farsa jednog od naših najboljih savremenih pisaca o progonitelju i progonjenom odigrava se u sanatorijumu. I glumci i publika probijaju su se kroz zamršen filozofski tekst čija je osnovnu nit osećaj velike usamljenosti i potreba za komunikacijom sa drugim ljudima.

Drama “U Edenu, na istoku” doživela je pet postavki i na desetine izvođenja u poslednjih 40 godina.

Za predstavu koja će od 20 sati biti izvedena u Maloj sali, karte po ceni od 500 dinara od danas se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu.

Nema komentara.

Ostavi komentar