Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

18. 11. 2015.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom93

Dan OŠ "Dositej Obradović" u Požarevcu

OŠ „Dositej Obradović“ u Požarevcu danas obeležava 282. rodjendan. Svečanosti, koju su pripremili i izveli učenici uz pomoć nastavnika, prisustvovali su gradski čelnici, nekadašnji radici – danas penzioneri, đački roditelji.

Na svečanosti se direktor škole Vojin Milanković osvrnuo na istorijat škole, postignute uspehe, ali i predstojeću reformu prosvete. Ovom prilikom su nagradjeni i zaposleni škole koji su ostvarili poseban rezultat u afirmisanju obrazovanja, a uručene su i zahvalnice predstavnicima javnih preduzeća i privatnih firmi za saradnju i pomoć u realizaciji različitih programa.

Već nekoliko godina unazad učenici ove škole na završnom ispitu postižu odlične rezultate. “Takodje, u prošloj školskoj godini su sa 35 učešća na republičkim takmičenjima ostvarili 13 plasmana u prva tri mesta. Na ostalim nivoima takmičenja ostvareno je 177 plasmana medju tri prva mesta, što znači da je svaki četvrti učenik postigao izuzetan rezultat”, zaključio je direktor Milanković. 

Osnovna škola „Dositej Obradović“ u Požarevcu, osnovana je 1733. godine, zalaganjem mitropolita Mojsija Petrovića. To je druga po redu škola otvorena u Srbiji, posle OŠ „Kralj Petar Prvi“ iz Beograda. Ime velikana srpske kulture Dositeja Obradovića nosi od 20. novembra 1919. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar