Radio Boom93 :: Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/rss.html sr http://www.boom93.com/sw4i/thumbnail/promo baner.png?thumbId=186057&fileSize=7504&contentType=image/png&lastModified=1519751014000 Radio Boom93 :: Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/rss.html Vodovod u 2019: Detekcija i smanjenje gubitaka u mreži kao primarni ciljevi http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/54393/vodovod-u-2019-detekcija-i-smanjenje-gubitaka-u-mrezi-kao-primarni-ciljevi.html Vodovod i kanalizacija će u ovoj godini uložiti oko 25 miliona dinara u zamenu vodomera. Trebalo bi da se zameni oko trećina vodomera u Požarevcu, a sve u cilju smanjenja gubitaka na mreži. U ovom preduzeću kažu za Boom 93 da su prošle godine gubici u distribuciji vode prvi put nakon dužeg niza godina smanjeni ispod 50 odsto. ]]>

Primarni ciljevi Vodovoda su vodosnabdevanje i kanalisanje otpadnih voda. Racionalizacijom zapošljavanja u javnom sektoru, vodovod je ostao bez skoro 25 odsto zaposlenih i u takvoj situaciji nije moguće i dalje učestvovati u tenderima za izgradnju vodovodnih i kanalizacionih mreža, već isključivo se baviti onim zbog čega je preduzeće osnovano, kaže direktor Vladimir Stojimirović.

„To su vodosnabdevanje, održavanje izvorišta, održavanje distributivne mreže, kanalisanje otpadnih voda i održavanjem sistema fekalne i kišne kanalizacije.Vodovod se okrenuo projektu smanjenja gubitaka koji je bio aktuelan od 2010. do 2013.godine. Tokom šest meseci prethodne godine gubici su smanjeni ispod 50 odsto. Cilj je da se ove godine nastavi sa tim projektom“, navodi on.

U planu je da se centar grada koji je zona sa najvećom potrošnjom, podeli na na podzone ugradnjom novih merača i regulatora pritiska, što bi trebalo da pruži realnu sliku gde su najveći gubici.

„Gubici nisu samo zbog procurivanja, već i zbog pogrešnog očitavanja vodomera. Prošle godine smo odvojili 10 miliona dinara i kupili vodomere četvrte generacije koji se prvenstveno ugrađuju po kućnim savetima u Požarevcu, dok je jedan broj odvojen za selo Klenovnik. To su vodomeri sa daljinskim očitavanjem, čime se u periodu od samo dva sata prolaskom kroz seoske ulice dobijaju očitavanja potrošnje iz svih domaćinstava. Vodovod će morati da se potpuno prebaci na daljinsko očitavanje jer nema dovoljno ljudi za očitavanje svih vodomera u gradu“, navodi Stojimirović.

Direktor Vodovoda kaže da su primarni projekti u 2019.godini zamena vodomera i projekat detekcije i smanjenja  gubitaka u mreži.

„Uložićemo oko 25 miliona dinara za kupovinu oko 6.000 vodomera. Ta količina odgovara trećini ukupnog broja aktivnih vodomera u gradu. Trudićemo da obezbedimo kontinuirano snabdevanje potrošača vodom za piće. Prošle godine nije bilo problema sa nestašicom u drugoj i trećoj visinskoj zoni. Ugradili smo regulatore pritiska po drugim zonama u gradu, čime smo mogli sa većim pritiskom da isporučujemo vodu ka višim delovima Požarevca. Regulisali smo pritisak prema Dragovcu, Zabeli, Memincu i Busijama. Čak i na taj način smo smanjili gubitke koji inače rastu sa povećanjem pristiska u mreži“.   

Ove godine će se raditi i zamena azbest-cementnih cevi u dužini od oko 7 kilometara, u vrednosti od oko 100 miliona dinara sa PDV-om.

„U pitanju je 10 ulica, među kojima je i Sinđelićeva, jedinstvena po tome što ima samo 30 metara cevovoda, a nalazi se u strogom centru Požarevca. U ovoj ulici koja će kompletno biti rekonstruisana, biće ugrađeno oko 400 metara cevovoda, što je vrlo bitno zbog rasterećenja bočnih ulica sa novom stambenom izgradnjom“, ističe Stojimirović.

On kaže i da zamenom azbestno-cementih cevi građani dobijaju nove priključke, izvesno je i nove vodomere, što je vrlo bitno za smanjenje gubitaka koji su u ulicama koje će se ove godine postavljati nov cevovod preko 50 odsto.

U planu je i formiranje dispečerskog centra preko koga će se upravljati čitavim sistemom kanalisanja otpadnih voda i snabdevanja vodom. Ostaviće se mogućnost za proširenje ovog sistema, s obzirom da bi u budućnosti trebalo da priključe novi objekti, poput seoskih vodovoda.

Vodovod trenutno upravlja sa 22 crpne stanice kanalizacije na teritoriji grada. Mreža se širi ka naseljima koja utiču na kvalitet podzemnih voda. To su, pre svega,  Lučica, Prugovo, Poljana, Meminac i Ljubičevo.

Vodovod prošle godine nije imao velike varijacije u količini nitrata u vodi koja se isporučuje, ističe Stojimirović.

„Količine nitrata smo uspeli da smanjimo sa 42-45 mg/l na 32-37 mg/l u 2018.godini. To smo uspeli povećanjem kapaciteta nalivne vode na izvorištu koja služi kao hidraulička zavesa i sprečava prodiranje podzemnih voda sa visokim količinama nitrata iz okruženja sa koji prevazilaze količine od 150 mg/l.  Trudimo se da obezbedimo dovoljne količine vode. Prošle godine nismo imali restrikcije. Trudićemo da to i ove godine obezbedimo“, kaže on.

Direktor Vodovda ističe i da je trajno rešenje vodosnabdevanja definisano Generalnim planom vodosnabdevanja, a to je izgradnja fabrike vode na izvorištu „Ključ“.

]]>
Fri, 1 Feb 2019 13:18:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/54393/vodovod-u-2019-detekcija-i-smanjenje-gubitaka-u-mrezi-kao-primarni-ciljevi.html
Najveći izbor i najniže cene laminata u Srbiji http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53724/najveci-izbor-i-najnize-cene-laminata-u-srbiji.html Kao direktni uvoznici i distributeri podnih obloga, najvećeg proizvođača laminata u Evropi, Classen, u mogućnosti smo da kupcima obezbedimo velike pogodnosti u načinu plaćanja prilikom kupovine laminata I klase i laminata II klase. ]]>

Classen laminat možete kupiti na sledećim lokacijama u Srbiji:

 • Beograd, Borča, ZRENJANINSKI PUT kod Tehnomanije 103B,
 • Beograd, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 638a,
 • Zemun, Altina, Dobanovački Put 58C,
 • Požarevac Đure Đakovića BB,
 • Smederevo, Kneza Mihaila 92,
 • Obrenovac, Miloša Obrenovića 145,
 • Kragujevac, Kneza Mihaila 3.

Za sve informacija slobodno nas pozovite 011/331-8835 ili pogledajte OVDE.

Vaš Market Parket tim

]]>
Thu, 10 Jan 2019 10:30:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53724/najveci-izbor-i-najnize-cene-laminata-u-srbiji.html
Istorijski arhiv Požarevac: Uspešno obeležena godina jubileja http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53600/istorijski-arhiv-pozarevac-uspesno-obelezena-godina-jubileja.html O uspesima u 2018. i planovima za 2019. godinu, govori dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac. ]]>

“U 2018. godini Istorijski arhiv Požarevac je obeležio 70 godina postojanja i rada, 100 godina od završetka Prvog Svetskog rata i ovu godinu su takođe obeležili novi realizovani projekti.

Početkom godine, tačnije 15. postavili smo izložbu „Logor Banjica 1941 – 1944 – zatočenici iz Požarevca i braničevskog okruga“. Izložba je postavljena u centralnom holu Vojne akademije u Beogradu, povodom obeležavanja Dana Vojne akademije Univerziteta odbrane u Beogradu. Ova izložba je otvorena u prisustvu visokih zvanica na ćeču sa rekotorom Univerziteta odbrane general – majorom prof.dr Mladenom Vurunom. Na ovoj izložbi izložili smo 78 arhivskih dokumenata i fotografija na panoima, 17 eksponata u vitrinama, 4 makete knjiga i monitor sa blokovima fotografija i faksmila dokumenata pripadnika nemačkih i srpskih kvislinčkih predstavniaka vlasti. Posetioci izložbe mogli su da vide fotografije spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda logora, vrata, soba, krvavog stepeništa kao i fotografije zatočenika sa područja Požarevca i Braničevskog okruga. Izložba je bila izložena u Vojnoj akademiji do 30. marta da bi potom od 4. aprila bila postavljena u Klubu Garde Vojske Srbije u Beogradu. Ova izložba je bila postavljena i u Klubu vazduhoplovstva Vojske Srbije u Zemunu. Izložba je u ovom klubu zvanično otvorena 26. aprila.

U cilju razvijanja morala i negovanja kulturno-istorijskih vrednosti kod pripadnika Vojske Srbije, Požarevac i Istorijski arhiv je 20. marta posetila grupa od 165 pripadnika Generalštaba Vojske Srbije iz Beograda. Tom prilikom pripadnici Vojske razgledali su akutelne stalne izložbe „Zanatstvo Okruga Požarevačkog“, „Požarevac na starim fotografijama“ i „Stara i retka knjiha 1752-1864.“. Takođe pripadnici Vojske Srbije su mogli da vide i specijalnu postavku arhivskih dokumenata, fotografija, listova, časopisa i knjiga vojne provenijencije.

Istorijski Arhiv Požarevac je u svečanim salonima Gradskog zdanja u Požarevcu 13. i 14. juna organizovao medjunarodnu naučnu konferenciju „Arhivi u trećem Milenijumu – večna ishodišta istorije“. Na međunarodnoj konferenciji učešće su uzeli različiti akteri, eminentini naučnici i stručnjaci iz Srbije i inostranstva. Cilj konferencije je buio da pruži doprinos u uspostavljanju i razvoju novih pravila u oblasti arhivistike i istoriografije, u skladu sa opšteprihvačenim medjunarodnim i evropskim standardima. Grad Požarevac je bio generalni pokrovitelj ove konferencije na kojoj su učestvovali stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Ruske Federacije. Na ovoj konferenciji razgovaralo se i o temama iz oblati „Zaštite i prezentacija kulturnog nasleđa“ i „Sačuvana Istorija – temelj budućnosti“.

Istorijski Arhiv je u Galeriji savremene umetnosti 20. septembra otvorio izložbu „Istorijski arhiv Požarevac svom Gradu i Otadžbini – Retrospekitva – izložbe i izdanja 2003-2018.“. Autori ove izložbe bila sam ja i dr Dragana Miloradović. Izložba je organizovana povodom 70. godina Istorijskog arhiva Požarevac, a samu izložbu je otvorio gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

Takođe Istorijski Arhiv Požarevac organizovao je niz multumedijalnih predavanja iz segmenata projekta „Arhiv u 21. veku“ kojim je Istorijski ariv Požarevac obekežio 70. godina postojanja. Prvo predavanje je održano 2. oktobra pod nazivom “Veliki rat kroz arhivska dokumenta“. Predavanje je održano u Garleriji saveremena umetnosti u Požarevcu gde je bila postavljena izložbena postavka „Istorijski arhiv Požarevac svom Gradu i Otadžbini – Retrospekitva – izložbe i izdanja 2003-2018.“. Prvo multimedijano predavanje održala je arhivski savetnik Jasmina Živković. Drugo predavnje je održano na temu „Dobrotvori i zadužbinari Braničevskog okruga“, a predavač je bila viši arhivist Slobodanka Cvetković. Treće predavanje je održano 9. oktobra a tema je bila „Svakodnevni život u okupiranom Požarevcu 1915-1918.“ . Predavanje je održala arhivisi savetnik dr Dragana Miloradović.

Ja sam u 2018. godini u Gradskoj kući u Senti na medjunarodnoj konferenciji „Arhivi i Veliki rat“ predstavila referat i video – prezentaciju „Projekte aktivnosti Istorijskog arhiva Požarevac (2014.-2018.) u vezi sa obeležavanjem stogodišnjice od velikog rata“, dok je Jasmina Živković predstavila svoj referat i video – prezentacju „Savetničke sanitetske misije i lečenje srpske vojske. Gubici srpske vojske u Prvom svetskom ratu“

Takođe na ovoj konferenciji emitovali smo dokumentarni film „Srbija i Braničevo u Velikom ratu 1914-1918.“ Autori filma bili su Istorijski arhiv Požarevac i Vojni Arhiv. Na ovoj konferenciji učestvovalo je deset izlagača iz Srbije i Mađarske čija su izlaganja porgivala važne teme iz istorije Prvog svetskog rata. Na skupu su se sumirilali rezultati istraživanja koja su obavljenja poslednje četiri godine na ovu temu u Srbiji i Madjarskoj.

Mi smo kao Istorijski arhiv aktivno uzeli učešće u obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. U Domu vojske u Beogradu na sam Dan primirija u Prvom svetskom ratu otvorili smo izložbu „Srbija u Velikom ratu 1914-1918.“ čiji su autori bili Istorijski arhiv Požarevac, Vojni arhiv i Vojni muzej iz Beograda. Pored izložbe prezentovali smo i monografiju i istoimeni film „Spomen – sobe oglredalo istorije i tradicije 1804-1914.“ Na izložbi posetioci su mogli da vide arhivska dokumenta, fotografije, razglednice, karte, skice, tabelarne preglede, novinske članke, kao i muzejske eksponate (pukovske zastave, uniforme, puške, sablje, medalje i spomenice. Ova izložba je ponudila jednovremenu priču o ratnim dešavanjima u Srbiji u Prvom svetskom ratu i njihovom odraz na jednu sredinu kao što je Braničevo. Izložbu su obišli izaslanik predsednika Repubilike Srbije Nikola Selaković, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general – pukovnik Milan Mojsilović, članovi kolegujama ministra odbrane i načelnike Generalštaba i mnoge druge visoke zvanice. Kroz izložbu su visoke zvanice vodile arhivski savetnici dr Dragana Miloradović i  dr Marijana Mraović.

U 2018. godini smo izdali dve publikacije. Prva izdata publikacija „Istorijski arhiv Požarevac svom Gradu i Otadžbini – RETROSPEKTIVA, izložbe i izdanja 2003-2018“. Ja sam jedan od autora dok je drugi autor ove pubiliacija dr Dragana Miloradović, arhivski savetnik. Posle 86 urađenih postavki 31 tematske izložbe i 100 publikovanih izdanja predstavljenih na 37 svečanih promocija, organizovanih 125 kulturnih događaja na kojima je bilo 82.663 posetilaca iz Srbije u periodu od 2003. do sredine 2018.godine, želeli smo da prošetamo kroz prošlo vreme, sagledamo postignute rezultate naših poduhvata i kroz ovu publikaciju retrospektive izložbi, izdanja i kulturnih događanja na kojima smo ih predstavljali, da se prisetimo svih ljudi koji su bili sa nama u tim značajnim trenucima, na jednom mestu sumiramo i stavimo postignuto na uvid javnosti.

Takođe u saradnji sa Vojnim arhivom ministarstva odbrane objavili smo zbornik dokumenata „Izveštaji i naredbe Nedićeve „Vlade narodnog spasa“ za Okrug Požarevacči 1941-1942. godine“. Priredjivači ove izložbe bila sam ja i dr Marijana Mraović, arhivski savetnik. Zbornik dokumenata sadrži izveštaje Okružnog načelstva u Požarevcu koji pružaju detaljnije informacije o prirodi i metodama nemačke okupacione politike u Srbiji, kao i na koj način su okrućna i sreska načelstva postala neposredni izvršioci nemačke politike i nosioci održavanja reda i mira, kao i represivnih mera prema pobunjeničkom pokretima na teritoriji okruga. Izveštaji obiluju i podacima o nastanku i rivalstu različitih političkih pokreta na okupiranoj teritrojiji, zbrinjavanju izbeglica iz NDH, Kosova, Slovenije i Bačke kao i ulozi predsednika vlade Milana Nedića, pokretu Koste Pećanca i o Ravnogorskom pokretu. Zbornik je obavljen u ediciji Istorjksoh arhiva Požarevac „Zbornici dokumenata“ pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.

Takođe treba spomenuti projekat koji je realizovan u 2018. godini u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Ljubica Vrebalov”. To su bile radionice sa decom predškolskog uzrasta u cilju izrade slikovnice i bojanke na temu “Avantura u arhivu”. Tokom 2018. godine smo se družili sa decom kroz radionice, izložbe i posete   pojedinim institucijama u gradu.

Mi 2019. godinu započinjemo pored, promocije časopisa Zapisi, našeg nacionalnog časopisa, predstavljanjem projekta “Avantura u arhivu, slikovnica i bojanka” i nastaviti sa realizacijom planiranih projekata. 2019. godine  u saradnji sa decom iz osnovnih i srednjihškola ćemo realizovati projekat Podelite sa nama sopstvenu prošlost, hajde da pravimo porodični album. Drugi projekat je snimanje kratkih dokumentarnih filmova uz korišćenje arhivske građe i prostora arhiva. Ovaj projekat ćemo realizovati u saradnji sa učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola, a izrađeni filmovi će biri dostupni na youtube kanalu Istorijskog arhiva Požarevac.

Takođe nastavljamo sa realizacijom projekata vezanih za izložbenu i izdavačku delatnost. Sledeće godine grad će dobiti novu izložbenu postavku na otvorenom, koja je turistički pozicionirana na turističkoj mapi grada, pod nazivom Moda u Požarevcu u 19. veku, do 1929. godine. Pored izložbe tu su i publikacije koje se tiču Požarevca i požarevačkog okruga u periodu Drugog Svetskog rata, u planu je Zbornik dokumenata” ističe Jasmina Nikolić i dodaje: “Građanima Požarevca želimo srećne praznike, puno zdravlja, uspeha i sreće u narednoj 2019. godini.”

]]>
Fri, 4 Jan 2019 15:05:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53600/istorijski-arhiv-pozarevac-uspesno-obelezena-godina-jubileja.html
Opština Žagubica: “I pored problema, uspešno završena 2018. godina” http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53547/opstina-zagubica-%E2%80%9Ci-pored-problema-uspesno-zavrsena-2018.-godina%E2%80%9D.html O uspesima u 2018. godini i planovima za 2019. godinu, govori Predrag Ivković, zamenik predsednika Opštine Žagubica. ]]>

“Budžet Opštine Žagubica je oko 430 miliona dinara i u okviru tih sredstava se trudimo da postignemo što više rezultata. U 2018. godini najvažniji segment koji je realizovan je rekonstrukcija puta od Krepoljina prema Petrovcu. U 2017. godini je urađen put od Krepoljina do Žagubice. Ova rekonstrukcija je značajna zbog investitora koji će u budućnosti doći u našu opštinu i otvoriti neke pogone.

Ono što je urađeno iz naših sredstava, a u saradnji sa Ministarstvom privrede, je put Žagubica – Laznica u dužini od 5200 metara. Ovo je put koji je stalno bio u rupama, a s obzirom da ga veliki broj građana koristi bilo je neophodno uraditi novi asfalt. Vrednost ovog projekta je bila oko 20 miliona dinara, s tim da je polovinu sredstava obezbedilo Ministarstvo.

Takođe, treba spomenuti rekonstrukciju Doma kulture u Laznici, koji je jedan od većih Domova kulture, a u okviru njega je smeštena i mesna kancelarija. Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa MInistarstvom državne i lokalne samouprave.

Pored ovih, jedna od većih je i rekonstrukcija Tehničke škole čija je vrednost takođe oko 20 miliona dinara.

Poplava koja nas je zadesila 2. avgusta nas je veoma pogodila, jer je bilo oko 600 poplavljenih objekata. Zbog ovih poplava Opština Žagubica je proglasila vanredno stanje od 2. avgusta do 13. septembra, kada  je iz poplavljenih objekata izbačeno oko million kubika mulja. Angažovana je mehanizacija kako sa naše teritorije tako i iz drugih opština kako bi se što pre ljudima olakšao život, kako u opštini Žagubica tako i u okolnim naseljima koja su bila pogođena poplavom. Akcenat je stavljen najpre na asvaltiranje ulica po naseljima, a zatim i na atarske puteve. Za atarske puteve se godišnje izdvaja od 50 do 70 miliona dinara.

Ostalo je još nekoliko Domova kulture da se završi sa rekonstrukcijom, jer je to bila prvobitna ideja kada je predsednik opštine Safet Pavlović započeo svoj mandate, a to je rekonstrukcija svih Domova kulture.

Takođe postoji ideja da se u naselju Krepoljin vrtić, koji je trenutno u sastavu škole, premesti u centar naselja gde je već napravljeno dečije igralište. Biće velikih ulaganja, jer se planira i izmeštanje policije u zgradu Doma kulture.

Takođe u sledećoj godini treba da zatvorimo projekat prekogranične saradnje Srbija – Rumunija u sklopu kog je osnovana vatrogasno- spasilačka jedinica. Pored ovog očekujemo potvrdu još jednog projekta prekogranične saradnje, a to je zamena kompletne rasvete u svim naseljima Opštine Žagubica. To je zamena oko 1800 svetiljki, led rasvetom.

Pored ovih projekata, tu su propratne aktivnosti koje finansiramo svake godine, poput podrške roditeljima, kada svako rođeno dete dobija 20.000 dinara, zatim svaka nezaposlena majka, devet meseci dobija po 15.000 dinara, za pomoć u kući izdvaja se 3,5 miliona dinara, dok se za sport izdvaja oko 8 miliona dinara”, ističe Predrag Ivković i dodaje:

“U novoj godini svima u Braničevskom okrugu želim puno zdravlja, što više dece i lične sreće.”

]]>
Thu, 3 Jan 2019 11:09:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53547/opstina-zagubica-%E2%80%9Ci-pored-problema-uspesno-zavrsena-2018.-godina%E2%80%9D.html
Crveni krst Požarevac: Požarevljani najhumaniji i u 2018. godini http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53528/crveni-krst-pozarevac-pozarevljani-najhumaniji-i-u-2018.-godini.html Crveni krst Požarevac je 2018. godinu završio sa još jednim priznanjem za najhumaniju sredinu. O ostvarenim rezultatima u 2018. i o planovima za 2019. godinu govori sekretar Crvenog krsta Požarevac, Saša Obradović. ]]>

„Mi smo 2018. godinu na polju dobrovoljnog davalaštva krvi uspešno završili. Ono što je posebno važno ove godine i priznanje za najhumaniju sredinu koje smo dobili od Instituta za tranfuziju krvi Srbije jeste satisfakcija i veliki uspeh. Mi smo uspeli da u Požarevcu smo uspeli da davalaštvo krvi zaržimo na nivou koji je bio i predhodnih godina. Treba istaći da je u Požarevcu 1. maja krenula primena novog zakona za transfuziološku medicinu, gde su ugašene trasfuziološke službe u bolnicama, a Crveni krst postaje merodavna institucija za prikupljanje krvi. Svuda gde je krenula impementacija novog zakona davalaštvo krvi je opalo za jedno 20% u proseku, dok je se u Požarevcu zadržao na prošlogodišnjem nivou a i postoji moguićnost da će biti i veći procenat davalaštva. Zbog ovoga je Grad Požarevac je jedinstven i poznat u Srbiji. U 2018. godini „Narodna kuhinja“ Crvenog krsta je nesmetano radila i snabdevala hranom 850 korisnika u Požarevcu i Kostolcu. Sredstva za funkcionisanje kuhinje je obezbedio Grad Požarevac. Ono što je bilo novo u 2018. godini je projekat, koji smo dobili od lokalne samouprave, u kojem smo povećali pomoć socijalno ugroženim porodicama. Osobama koje koriste usluge „Narodne kuhinje“ i imaju preko 65 godine i osobe koje koriste uslugu servisa „Pomoć u kući“, a u stanju su socijalne potrebe, Crveni krst je podelio 99 paketa tokom oktrobra. Podelili smo 40 bejbi paketa deci čiji su roditelji korisnici „Narodne kuhinje“, a koja su se rodila tokom 2018. godine. Pred novu godinu imali smo podelu 312 novogodišnjih paketa svoj deci koja koriste usluge „Narodne kuhinje“. Kamp Crvenog krsta na Tulbi smo u 2018. godine pustili u funkciju i bio je otvoren preko cele godine.  Kamp Crvenog krsta ee nalazi jedanom lepom delu grada i prava je vazdušna banja. U kampu smo imali obuku dece u okviru programa „Sigurnije škole, otpornije zajednice“. Takođe na Tulbi smo organizovali i gradsko takmičenje ekipa prve pomoći.“ rekao je Obradović.

Saša Obradović o planovima Crvenog krsta Požarevac za 2019. godinu kaže:

„U narednoj godini planiramo da kamp Crvenog krsta na Tulbi još više oplemenimo i da dodamo sve više sadržaja za decu.  U okviru servisa „Pomoć u kući“ povećali smo broj gerento domaćica za 5 osoba i tako u 2019. godinu ulazimo sa 15 gerento domaćica i sa 102 zadovoljna korisnika odnosno starih lica u Požarevcu i Kostolcu. Takođe u 2019. godini planiramo i infrastrukturno opremanje same zgrade Crvenog krsta i u toku je izrada projekta obnove fasade ovog zdanja. Dom Crvenog krsta dobiće pravi sjaj kakav zaslužuje i to je nama u anamet ostavila porodica Ranković, koja je donirala zgradu Crvenom krstu Požarevac. U planu je i izgradnja jednog pomoćnog objekta na Tulbi.  Taj objekat je zamišljen kao trpazarija za decu koji bi funkcionisao tokom cele godine. Što se tiče davalašta krvi planiramo da ga zadržimo na ovogodišnjem nivou, a nama je vrlo važno da svaki naš sugrađanin koji se leči u zdrastvenim ustanovama u Beogradu ima obezbeđenu krv“ naglasio je Obradović i dodao „Želim da svim našim sugrađanima, dobrovoljnim davacioma krvi, volonterima i prijateljima Crvenog krsta puno zdravlja, sreće i da u 2019. godini imaju stalno osmeh na licu.“

]]>
Wed, 2 Jan 2019 12:50:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53528/crveni-krst-pozarevac-pozarevljani-najhumaniji-i-u-2018.-godini.html
Centar za kulturu Požarevac: Očekujemo još uspešniju 2019. godinu http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53508/centar-za-kulturu-pozarevac-ocekujemo-jos-uspesniju-2019.-godinu.html O ostvarenim rezultatima u 2018. i planovima za 2019. godinu Centra za kulturu Požarevac govori Dragi Ivić, direktor ove ustanove. ]]>

„Ova godina nam je brzo proletela, delimično zbog toga što smo uveli jedan novi pozorišni festival „Viminacijum, mitovi stari i novi“. Od ove godine mi u programu imamo četiri pozorišna festivala i samo to je dovoljno da Vam vreme proleti. U prvoj polovini godine imali smo festival mladih gde su učestvovale sve škole sa teritorije grada Požarevca. Ovogodišnji letnji program je bio najbogatiji do sada. U okviru kulturnog leta bilo je negde oko 150 programa koji su se realizovala za 46 radnih dana. Imali smo učešće u svim drugim programima koje je grad organizovao. Tokom 2018. godine lokalna samouprava je za Centar za kulturu izdvojila značajna materijalna sredstva. Nabavljena je prenosna bina čija dužina i visina iznose 10 puta 8 metara, sa pripadajućom ozvukom i rasvetom. Jedna takva bina nam je bila potrebna i ona je nabavljena preko programa medjugranične saradnja Srbija – Rumunija. U ovom programu i grad Požarevac je učestvovao sa značajnim sredstvima. Svaku paru koju smo zaradili odvojili smo da obnovio opremu i rasvetu. Kupljeni su led reflektori, mikrofoni, stalci i naša delatnost je značajno proširena. Uvodjenjem simfonijskog orkestra „Gvardija“,  koji radi pri Centru za kulturu, nam je omogućilo da pristupimo značajno i prema drugim gradovima. Posebna priča je bioskopski reportorar i Požarevac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je u potpunosti obnovio bioskopski život. Treba istaći da mi nemamo bioskopsku salu, ali mi smo uspeli da napravimo dobru konfiguraciju sedišta, a i dobili smo specijalno „Silver screen“ platno koja je koštalo skoro 2 miliona dinara i samim tim poboljšali smo ugođaj posetiocima. Ove godine najposećenji je bio domaći film „Južni vetar“ koji je imao 6000 posetilaca, a od ostalih filmova izdvojio bih i „Zaspanku za vojnike“ kao „Kralj Petar Prvi“. Bioskop je Centra za kulturu je jedan od značajnih izvora prihoda za ovu ustanovu“  rekao je Ivić.

O planovima za 2019. godinu Dragi Ivić kaže:

„Svi direktori javnih ustanova i preduzeća Vam mogu reći da smo mi već u julu počeli da pravimo programske planove za narednu godinu, dok su u avgustu uradjeni finansijski nacrti budžeta. Centar za kulutu je u septembru imao gotov plan programskih aktivnosti za narednu 2019. godinu. Za predstojeće festivale već smo ogledali masu predstava. Prvi festival koji nas očekuje je „Milivojev štap i šešir“ koj će se održati od 23. do 28. februara. Onda slede glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ za koji smo sa selektrom odgledali 8 predstava koje se mogu naći na ovom festivalu. I naravno spremamo se i za pozorišni festival „Viminacijum, mitovi stari i novi“. Očekujemo da 2019. godine nađemo pravu vremensku poziciju za ovaj festival  i da vidimo koje je to vreme koje najviše odgovara. U 2018. godini imali smo problem sa kišom, a pokušali smo da taj festival uklopimo u nastavak Ljubičevskih konjičkih igara.Festival „Viminacijum, mitovi stari i novi“ je kao pilot projekat je dobro prošao i mi iz Centra za kulturu hoćemo da ga unapredimo kako bi privukli mnogo više publike. U 2019. godini nas očekuje jedan veliki poduhvat, a to je ekološki dom na Čačalici. Da se ekološki dom da na upravljanje Centru za kulturu je bila moja ideja i podržan sam od strane grada. Ideja je bila pre svega da spasimo jednu zgradu, jer jednostavno nečinjenjem je mnogo toga dovodeno u pitanje. Cilj i namera je da se ova zgrada dovede u red, a onda ćemo je koristiti za nešto što je primereno spomen parku. Planiraćemo da se tamo mogu održavati škole u prirodi, predavanja , izložbe, književne večeri ili večeri klasične muzike.“ naglasio je Ivić i dodao „Mojim sugrađanima u novoj godini želim mnogo zdravlja i lične sreće, a za ostalo ćemo se već izboriti sami.“

]]>
Tue, 1 Jan 2019 19:12:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53508/centar-za-kulturu-pozarevac-ocekujemo-jos-uspesniju-2019.-godinu.html
Jeftina putovanja su uvek aktuelna! http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53497/jeftina-putovanja-su-uvek-aktuelna%21.html Isplanirajte svoje praznično putovanje ili posetu dragim ljudima u zemlji ili inostranstvu sa najjeftinijim online kartama. ]]> Arriva Litas (www.arriva.rs) i Teroplan (www.teroplan.rs) su Požarevljanima obezbedili sjajne popuste atraktivnim relacijama!

Požarevac-Žabari-Svilajnac-Batočina-Kragujevac karta već od 99 rsd!

Požarevac-Žabari-Svilajnac-Jagodina-Ćuprija-Paraćin-Aleksinac-Niš od 99 rsd!

Novi Sad-Požarevacod 99 rsd!

Do Beograda17 svakodnevnih polazaka po ceni već od 299 rsd!

Iz smera Beograd imate mogućnost da kao polaznu stanicu izaberete Autobusku stanicu ili Autokomandu.

Ukoliko Vas put vodi ka međunarodnim destinacijama u aktuelne su dve linije sa sjajnim popustima:

Požarevac↔Beč po ceni već od 9 eura! Linija iz Požarevca saobraća svakog dana u 19:30 dok je četvrtkom i nedeljom dostupan polazak i u 14:00 časova. Iz Beča polasci se odvijaju svakog dana u 21:00 časova a ponedeljkom i petkom dostupni terminu i u 17:00 časova.

Požarevac-Maribor-Grac-Linc po ceni od 20 eura! Linija saobraća iz Srbije sredom i nedeljom, a povratak je rezervisan za petak i utorak.

Ukoliko niste iz Požarevca ili Beograda prevoznik je svim putnicima za dan polaska ili povratka sa navedenih međunarodnih linija obezbedio besplatan prevoz svim svojim linijama od/do Požarevca ili Beograda uzpokazanu kartu za međunarodnu liniju.

Sve informaicje o polascima, cenama, kao i kupovina karata, veoma jednostavno vrši se putem sajtova www.arriva.rs i www.teroplan.rs.Karte je moguće uplatiti elektronskim putem pomoću platnih kartica DINA, VISA, MASTER, AMERICAN EXPRESS ili Ipay e-novca, kao i uplatncom u pošti/banci/menjačnicama. Kako bi putnicima obezbedili brzu i kvalitetnu uslugu karta se dostavlja na Vaš mejl i dovoljno se pokaže na adekvatnom uređaju (telefon, tablet, itd...), naravno ukoliko želite možete je i odštampati.

Za dodatne informacije možete se obratiti korisničkom servisu firme Teroplan putem telefona 066 430 833, Vibera, mejla karte@teroplan.rs ili Fb profila.

Iz kompanija Arriva LITAS i Teroplan najavljuju proširenje saradnje u novoj godini što znači da očekuju nove konekcije sa atraktivnim cenama! Nama se ove vesti dopadaju a nadamo se da i Vama.

Srećni novogodišnji i božićni praznici i uživajte u udobnom i sigurnom putovanju!

 

 

 

]]>
Mon, 31 Dec 2018 14:49:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53497/jeftina-putovanja-su-uvek-aktuelna%21.html
JKP “Parking servis” Požarevac: U 2019. prioritet Javna parking garaža http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53490/jkp-%E2%80%9Cparking-servis%E2%80%9D-pozarevac-u-2019.-prioritet-javna-parking-garaza.html O ostvarenim rezultatima JKP "Parking servis" u 2018. godini i planovima za sledeću godinu govori Marija Papović, direktorka ovog preduzeća. ]]>

“U 2018. godini JKP “Parking servis” je imalo pred sobom značajne zadatke, pre svega tu mislim na projekat javne montažne parking garaža. Naša lokalna samouprava je prepoznala problem parkiranja u gradu kao jedan od prioritetnijih, i odlučila je da investira u jedan takav objekat. Kao jedino rešenje u početku se nametala ideja da se po uzoru na  nekoliko gradova  u Srbiji, kupi polovna garaža od “Parking servisa” Beograd, ali kada smo dobili povratnu informaciju od njih da u ovoj godini više ne planiraju da demontiraju neku od svojih garaža, morali smo da tražimo drugo rešenje. Uz moje lično veliko zalaganje I želju da dobijemo prvu javnu parking garažu u gradu, uspeli smo da dodjemo do projekta prve garaže koja će biti proizvedena u Srbii. Garaža će biti postavljena na parkingu “Hotel Dunav” u Takovskoj ulici, na površini od 1500 kvadrata, imace dva nivoa, prizemlje I sprat,  i raspolagaće sa 142 parking mesta, što je dvostruko više u odnosu na postojece stanje. Ugovor je potpisan u oktobru, vrednost nabavke je 37.286.000 dinara bez pdv-a.  Ovih dana se krenulo sa pripremnim radovima na samoj podlozi za postavljanje garaže, i isti će biti nastavljeni odmah nakon praznika, jer smo želeli da izbegnemo  zatvaranje parkinga u vreme najvećih gužvi u gradu”, kaže direktorka ovog preduzeća, Marija Papović.

“Pored garaže, projekat koji je najpozitivnije ocenjen od naših sugrađana i vozača jeste projekat brojača slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima. Sama ideja potekla je iz razloga što je primećeno da pojedina parkirališta u gradu nisu dovoljno  animirana, tu pre svega mislim na posebna parkirališta “Načelstvo” I “Dom Omladine”, jer ova parkirališta nekako nisu baš vidljiva i usput vozačima, tako da  nikad i nisu popunjena u svom punom kapacitetu, a s druge strane vozači uporno i dugo traže slobodno parking mesto na uličnim parkiralištima. U prvoj fazi projekta brojači su postavljeni na dve lokacije, u Drinskoj ulici i ulici Moše Pijade kod Centralne apoteke, kako bi se vozači informisali o broju slobodnih mesta na zatvorenim parkiralištima “Načelstvo”  I “Pijaca”. U drugoj fazi u narednoj godini , brojači će biti postavljeni na lokacijama koje će doprineti animiranju parkirališta “Dom Omladine” u ulici Jovana Šerbanovica. Postavljenjem brojača na više lokacija u gradu, očekujemo da vozači brže I lakše pronađu svoje parking mesto. 

Pored toga radilo se i na proširenju uličnih parkirališta. Stanari iz centralnih ulica u gradu tokom godine često su nam se obraćali sa molbama da se određene ulice uvedu u sistem naplate, jer bez uspostavljanja istog u njhovim ulicama je nemoguće  u bilo koje doba dana naći slobodno parking mesto. Ove nedelje smo dobili saglasnost Gradskog  Veća na nas Predlog proširenja zona naplate parkiranja, i odmah posle  praznika krećemo sa obeležavanjem I uvođenjem u sistem naplate parking mesta u licama: Užička, Jug Bogdanova, Vardarska do raskrsnice sa ul. Čede Vasovića, Bratstva Jedinstva, Njegoševa, drugi deo kod Medicine rada i Nemanjina ispred vrtića Pčelica. Gradjani će blagovremeno biti obavešteni o početku naplate parkiranja u navedenim ulicama.

Ove godine smo bili i društveno odgovorni. Realizovali smo projekat ” Klupe za mame i bebe” i veoma smo zadovoljni reakcijama sugrađana. Naglasila bih da su klupe delo ruku zaposlenih u “Parking servisu”, i u ovoj godini su postavljene na dečijem igralistu “Nivea” i u ergeli “Ljubičevo”.

Pored izgradnje javne garaže, u  narednoj godini, plan nam je da konacno realizujemo i dugo najavljivan projekat  Blokovskog parkiranja. Za ovaj projekat postoji veliko interesovanje građana koji žive u blokovima zgrada u najužem centru grada, tu pre svega mislim na blok Čede Vasovića I Braničevski skver, jer su to parking prostori gde se parking ne naplaćuje i zato su uvek puni, a stanari u tim blokovima retko mogu da nađu slobodno mesto..

Ovaj projekat će ići u pravcu formiranja posebne zone u kojoj će parkiranje biti skuplje u odnosu na postojeće zone naplate, i dozvoljeno vreme parkiranja ograničeno. Na primer, sada u Prvoj zoni imamo tri sata ograničeno vreme parkiranja,a u blokovima bi recimo vreme parkiranja bilo ograničeno na dva sata, i sat parkiranja bi bio skuplji”, kaže Marija Papović i dodaje:

"Svojim dragim sugrađanima bih se zahvalila što su i u ovoj godini kao i u prethodnoj pokazali da su jedni od najsavesnijih građana što se tiče i plaćanja parkinga i propisnog parkiranja, i time pokazali da je i naše postojanje opravdano, odnosno da je delatnost za koju smo osnovani neophodno sistemski urediti i vršiti. Zahvaljujući ovim činjenicama, građani Požarevca su ove godine dobili novo “pauk” vozilo, koje svima nama pruza veću sigurnost i bezbednost u saobraćaju, a u narednoj godini dobiće i prvu novu javnu parking garažu, čime može da se pohvali samo par gradova u Srbiji.

U ime svih zaposlenih u preduzeću, mogu da im poželim sve najlepše u Novoj godini, puno sreće, zdravlja, uzajamnog poštovanja i razumevanja, i puno uspeha u poslu."

]]>
Mon, 31 Dec 2018 10:08:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53490/jkp-%E2%80%9Cparking-servis%E2%80%9D-pozarevac-u-2019.-prioritet-javna-parking-garaza.html
TOG Požarevac : 2018. godina najuspešnija u dosadašnjem radu http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53478/tog-pozarevac--2018.-godina-najuspesnija-u-dosadasnjem-radu.html O ostvarenim rezultatima Turističke organizacije grada Požarevca u 2018. godini i planovima za sledeću godinu govori Jelena Vukazić, director ove organizacije. ]]>

“Ova godina je bila najuspešnija u dosadašnjem radu Turističke organizacije grada Požarevca. Sedamnaest priznanja ove godine od kojih je kruna Turistički cvet koji smo dobili sad u decembru”, kaže Jelena Vukazić, direktorka ove organizacije.

“Pored regularnih aktivnosti, odnosno manifestacija koje organizujemo, ova godina je bila posebna, jer smo ima lijubileje. Ove godine su se održale 55. Ljubičevske konjičke igre, učestvovali smo u organizaciji obeležavanja 300 godina od “Požarevačkog mira”, koji je glavni organizator bio Narodni muzej Požarevca, kao i 24. Limes kongres, svetsko okupljanje arheologa u arheološkom nalazištu Viminacijum. Drugim rečima, ove godine se otvorio naš put, da se za nas čuje na svim nivoima. Prošle godine smo dobili pet medalja sa peharom, ove godine je to bilo osam priznanja. U Kruševcu na 14. Festivalu turističkih publikacija osvojili smo pet priznanja, a na 11. Međunarodnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu dobili smo dva visoka priznanja. Takođe, učestvovali smo u okviru projekta “Biseri istočne Srbijekoji se zasniva na brendiranju donjeg Podunavlja i objedinjenju turističke ponude, a čiji je pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.  Kruna svega ove godine je dodela Turističkog cveta koji smo dobili pre dve nedelje u Jugoslovenskoj kinoteci. Turistički cvet je nagrada koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje za značajno ostvarenje u podizanju kvaliteta turističkih usluga, za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma. Mi smo ove godine u kategoriji najbolja manifestacija u Srbiji dobili tu prestižnu nagradu i to u direktnoj konkurenciji sa Leskovačkom roštiljijadom i “Just out”, viteškim festivalom u Despotovcu. Poslednje tri godine kada se dele ove nagrade uvek smo bili u prvih pet manifestacija. Ove godine uspeli smo da “Turistički Cvet” osvojimo u konkurenciji  od 58 manifestacija. Ova priznanja su rezultat zajedničkog rada, kabineta gradonačelnika, lokalne samouprave i nas iz Turističke organizacije. Ne treba zaboraviti ni Svetlanu Milutinović koja se postara da Hipodrom izgleda kako treba tokom Ljubičevskih konjičkih igara, a da ne pominjem i trenutnu novogodišnju rasvetu. Jako je važno spomenuti da je TOG Požarevca ove godine bila nosilac projekta faza četiri izgradnje Limes parka. Mi smo učestvovali na arheološkom parku Viminacijum na delu projekta Izgradnja legionarskih poligona i avantura parka i to je bilo pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za šta su oni izdvojili 30 miliona dinara. Projekat je sproveden sa Arheološkim institutom iz Beograda i sa Ministarstvom. Projekat je uspešno sproveden kraju i  14.decembra je minister turizma, Rasim Ljajić svečano i otvorio Avantura park.” naglasila je Jelena Vukazić.

Prema rečima direktora TOG Požarevac ova organizacija ima velike planove i za sledeću godinu,

“Sledeća godina treba da se nadoveže na dobijanje turističkog cveta, koje je nekako zaokružilo 2018. godinu. Ovo priznanje nam potvrđuje da smo utrli dobar put i pravac u kojem će moići i kojim treba da nastavimo. Da se pripremaju novi program za LJKI, da nije fraza kada kažemo da čim se završe jedne odmah se kreće na pripremu sledećih igara. Mi smo već sada u prednosti, jer je grad Požarevac dobio binu preko projekta prekograničnesaradnje sa Rumunijom “Kulturabezgranica”. Tako da već sada planiramo da proširimo program pratećih manifestacija, da na primer imamo nekoliko stejdževa. Već sada se radi na tome da naredne igre opet nadmaše prethodne. Ova godina se sigurno neće ponoviti po broju nagrada, al iće se sigurno dalje napredovati u našem razvoju.  Takođe, ono na čemu se radi je dopuna turističke signalizacije. Pokrili smo jedan deo teritorije grada i gradske opštine Kostolac tim znakovima, međutim projekat nije kompletan i nisu pokriveni svi putni pravci i upravo radimo na izradi projekta koji će biti dopuna turističke signalizacije”, kaže Jelena Vukazić i dodaje “U novoj 2019. godini našim sugrađanima želim da imaju pre svega puno zdravlja, dosta para, a sve ostalo dolaz i samo po sebi.”

]]>
Sun, 30 Dec 2018 11:07:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53478/tog-pozarevac--2018.-godina-najuspesnija-u-dosadasnjem-radu.html
JKP “Komunalne službe”: Veoma uspešna godina za preduzeće http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53462/jkp-%E2%80%9Ckomunalne-sluzbe%E2%80%9D-veoma-uspesna-godina-za-preduzece.html O rezultatima i planovima za 2019. godinu za Boom93 je govorio Slobodan Jović, direktor JKP "Komunalne službe" Požarevac. ]]>

“Ova godina je bila veoma uspešna za Javno komunalno preduzeće jer smo učinili mnogo na dobrobit i grada i građana, odnosno korisnika naših usluga. Preduzeće je opremljeno više nego ikada, od grada smo dobili 142 miliona dinara iz Fonda za zaštitu životne sredine”, kaže direktor ovog preduzeća, Slobodan Jović.

“Kupili smo toliko osnovnih sredstava da smo danas verovatno, najbolji u Srbiji kada govorimo o opremanju. Starosna struktura vozila je izuzetno dobra, uvećali smo našu spremnost za ispunjenje svih zadataka.

Javno komunalno preduzeće sa 175 zaposlenih na stalnom radu i 20 ljudi koji rade preko omladinske zadruge ovu godinu završava veoma uspešno. Dobitnici smo brojnih sertifikata koji se tiču kvaliteta rada, to su 9001 i 14000, a proglašeni smo za jedno od tri najbolja preduzeća za ovu oblast kojom se bavimo u Srbiji, a ja sam dobitnik nagrade Privredne komore za lidera u poslu koji obavljam.

Ovako uspešno završena godina je pre svega zasluga svih zaposlenih, nikako pojedinca, jer mi smo jedna zdrava porodica.

Građani Požarevca već prepoznaju naš kvalitet rada, ljudi znaju koji dan se iz koje ulice odnosi smeće, grobljanke usluge su takođe kvalitetne, mi održavamo zelenilo grada i to je lepeza teških i odgovornih poslova koja je pred nama i traži punu mobilnost svakog pojedinca.

Mi smo ogledalo grada, jer ljudi koji dolaze prvi utisak o gradu stiču po našem radu, pa tu odgovornost nosimo i to veoma uspešno.

U toku sledeće godine nastavljamo sa opremanjem. Grad je izdvojio 31 milion dinara za opremanje našeg preduzeća, a mi iz svojih sredstava planiramo kupovinu vozila, tako da ćemo u idućoj godini sa planom i programom koji usvaja grad biti veoma opremljeni, tako da za nas neće biti opravdanja ako se nešto ne uradi. Kupili smo četiri čistilice koje treba da zamene i nadomeste nedostatak radne snage, jer podsećam građane da smo otpustili 33 čoveka. Ali, uz napore koje činimo do sada smo uspevali da plan i program koji je usvojila Skupština grada ispunimo do kraja.

Spremno dočekujemo Novu godinu, radićemo u tri smene, tako da očekujem puno razumevanje prema našim ljudima koji rade i zahvaljujem se njima na jednoj velikoj odgovornosti i kvalitetu posla koji obavljaju”, kaže Slobodan Jović i dodaje:

Koristim priliku da svim građanima grada Požarevca, korisnicima naših usluga poželim srećne Božićne i Novogodišnje praznike uz želju za puno zdravlja, ličnu i porodičnu sreću.

]]>
Sat, 29 Dec 2018 09:56:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53462/jkp-%E2%80%9Ckomunalne-sluzbe%E2%80%9D-veoma-uspesna-godina-za-preduzece.html
Čuvajmo prirodu, reciklirajmo kroz STOP SHOP Eko jelke http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53438/cuvajmo-prirodu-reciklirajmo-kroz-stop-shop-eko-jelke.html STOP SHOP ritejl parkovi, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), su pripremili zanimljivu akciju u nastojanju da očuvaju prirodu i podignu svest o značaju reciklaže. ]]>

U periodu od 21. decembra 2018. do 17. januara 2019. godine, svi posetioci ritejl parkova moći će da odlože iskorišćenu plastičnu ambalažu u jednu od STOP SHOP Eko jelki postavljenih u Čačku, Nišu, Valjevu, Lazarevcu, Vršcu i Požarevcu.

Cilj akcije je da se ukaže na jedan od velikih izazova sa kojima se suočavamo na globalnom nivou – klimatske promene i neophodnost smanjenja plastičnog otpada.

STOP SHOP ima želju kao i stručno znanje da bude pokretač održivog razvoja i podrži zdraviju i prijatniju životnu sredinu.

Vidimo se u STOP SHOP ritejl parku!

]]>
Fri, 28 Dec 2018 10:46:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53438/cuvajmo-prirodu-reciklirajmo-kroz-stop-shop-eko-jelke.html
Svečana sala Belvedere na Srebrnom jezeru http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53335/svecana-sala-belvedere-na-srebrnom-jezeru.html Na samo 35 kilometara od Požarevca, na Srebrnom jezeru, a u sklopu turističko ‐ ugostiteljskog kompleksa Silver Lake Resort, otvorena je svečana sala Belvedere za proslavu svadbi, venčanja, rođendana i krštenja. ]]>

Svečana sala Belvedere (www.belvederesrebrnojezero.rs), deo je poznatog turističko - ugostiteljskog objekta Silver Lake Resort na Srebrnom jezeru i namenjena je organizaciji privatnih i korporativnih proslava: svadbi, venčanja, rođendana i krštenja kao i poslovno važnih datuma. Jedinstvenog pogleda na jezero i elegantnog i modernog stila, svečana sala Belvedere idealan je izbor za proslavu nezaboravnih događaja u vašem životu.

“Kapcaiteta je od 100 do 250 sedećih mesta, odnosno 500 stojećih ukoliko je reč o koktelu. U blizini sale nalazi se 100 parking mesta što garantuje udoban prilaz sali. Funkcionalnost, prateće pogodnosti i  naše brižljivo planiranje omogućavaju organizaciju svih vrsta proslava tokom cele godine”  kaže menadžer Marina Virijević.

Svečana sala Belvedere poseduje vrhunsku rasvetu i ozvučenje, klimatizovana je, a sam proctor kojim dominiraju bela i bež boja, može biti ukrašen dodatnom dekoracijom po želji. Tri različita menija sa nacionalnim i internacionalnim specijalitetima, uz probranu selekciju pića, kreirana su da zadovolje  najrazličitije gastronomske ukuse.

“Svojim preporukama možemo da vam pomognemo u izboru dodatne dekoracije, muzike i fotografa ili da ih angažujemo umesto vas. Za mladence smo pripremili apartman u hotelu Danubia Park i besplatno noćenje, kao i posebne pogodnosti za njihove goste” naglašava Marina Varijević.  

Ukoliko, pak, planirate proslavu sa manjim brojem zvanica, na raspolaganju vam je naš restoran Sidro kao i brod Silver Star, posebno atraktivan za romantične ceremonije venčanja uz plovidbu po Dunavu.

Sve potrebne informacije možete dobiti pitem mejla belvedere@sli-resort.com ili putem telefona +381 (0)66 849 60 47.

]]>
Mon, 24 Dec 2018 13:54:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53335/svecana-sala-belvedere-na-srebrnom-jezeru.html
Da li ste pripremili novogodišnje poklone? http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53146/da-li-ste-pripremili-novogodisnje-poklone.html Decembar je poseban mesec kome se svi raduju. Period ispunjen srećom, radošću i toplinom zahvaljujući predsojećim praznicima koji su idealna prilika da pokažete poštovanje ili ljubav. ]]>

Zato je ovaj period pravo vreme da razveselite sebe ili Vama dragu osobu modrenim, elegantnim, kvalitetnim i udobnim donjim vešom po sniženim cenama.

Mladi domaći brend Manor underwear iz Požarevca je već stekao verne potrošače koji su se uverili u kvalitet donjeg veša namenjenog muškarcima, izuzetno povoljne cene, atraktivnost i istovremeno udobnost svakog komada, ali o rasterećenost koju sa sobom nosi online kupovina sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme.

Ono što će posebno obradovati muškarce čiji je izbor kako za svaki dan tako i za specijalne prilike upravo Manor sniženje već izuzetno povoljnih cena.

Prilika je i za dame da odaberu dobar poklon za svog muškarca kojim će mu odmah pričiniti zadovoljstvo ili ga sačuvati za vreme darivanja tokom predstojećih praznika.

I ne zaboravite, sve naše proizvode isporučujemo u standardnoj ili eksluzivnoj Manor ambalaži, a dostava za porudžbine preko 2500 dinara je besplatna.

 

]]>
Mon, 17 Dec 2018 17:58:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/53146/da-li-ste-pripremili-novogodisnje-poklone.html
AIK banka pravi izbor za štednju http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52658/aik-banka-pravi-izbor-za-stednju.html AIK Banku klijenti prepoznaju kao uspešnu i stabilnu,a stanovnici Smedereva imajupriliku da se još jednom uvere da je poveravanje ušteđevine AIK Banci pravi izbor. O ponudi štednih proizvoda koje je AIK Banka pripremila svojim klijentima, razgovarali smo sa Tatjanom Petrović,direktorkom filijale Smederevo. ]]>

Kakvu ponudu je AIK Banka spremila svojim štedišama povodom Nedelje štednje?

Dugi niz godina AIK Banka je među vodećim bankama u Srbiji kada je reč o ponudi štednih proizvoda građanima. Kao i prethodnih godina i ove godine smo našu ponudu obogatili novim proizvodom – FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNJA u evrima, koja omogućava štedišama da oroče svoja sredstva na 12, 25 i 36 meseci po atraktivnim kamatnim stopama uz mogućnost da u svakom trenutku, ako im novac zatreba, mogu da razoroče ulog i da za izdržani period štednje dobiju odgovarajuću kamatnu stopu.

To je jedan od četiri proizvoda koje AIK Banka sada ima u svojoj ponudi koja se tiče oročene štednje građana. Svojim štedišama smo ponudili najbolji miks štednih proizvoda koji u svakom smislu prati njihove potrebe u pogledu ročnosti uloga, uloženih iznosa, zahtevane kamatne stope, raspoloživosti, i preferiranih kanala distribucije na kojima je moguće vršiti isplate i uplate po osnovu štednje.

Na koji način AIK Banka podstiče štednju?

Nastojimo da sagledamo svezahteve i potrebe naših klijenata, kako bismo na taj načinunapredili ponudu savremenih štednih proizvoda i usluga, nudeći pritom i brojne inovacije okrenute digitalnom bankarstvu i savremenim kanalima distribucije. To je ono što AIK Banku već dugi niz godina čini jednom od najuspešnijih banaka u Srbiji, kojoj je veliki broj građana poverio svoju štednju.

Koji je osnovni kriterijum kojim se građani vode prilikom odabira banke kojoj će poveriti svoju štednju?

Građani od banke, pre svega, traže sigurnost, poverenje, uslugu i proizvod koji odgovara njihovim potrebama. Da bi se pridobilo poverenje građana, banka mora da bude finansijski stabilna i pouzdana, da ima visok nivo kapitala i odgovarajućispektar proizvoda i usluga. Klijent je uvek u centru našeg poslovanja, a razvijena usluga elektronskog i mobilnog bankarstva obezbeđuje našim klijentima 24/7 pristup Banci i odgovor na njihove potrebe.

]]>
Thu, 29 Nov 2018 12:30:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52658/aik-banka-pravi-izbor-za-stednju.html
PO↔BG od 299rsd! 17 najjeftinijih svakodnevnih polazaka na relaciji PO↔BG http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52552/po%E2%86%94bg-od-299rsd%21-17-najjeftinijih-svakodnevnih-polazaka-na-relaciji-po%E2%86%94bg.html Vreme darivanja je očigledno već počelo! Arriva Litas (www.arriva.rs) i Teroplan (www.teroplan.rs) su Požarevljanima obezbedili popuste na svih 17 svakodnevnih polazaka na relaciji PO↔BG! Online kartu možete kupiti po ceni već od 299 rsd! ]]>

Iz smera Beograd, kao polaznu stanicu možete izabrati Autobusku stanicu ili Autokomandu.

Za putoholičare, koji žele da posete neki od evropskih gradova u ponudi su dve linije sa velikom popustom:

Požarevac↔Beč po ceni već od 9 eura! Linija saobraća svakog dana.

Požarevac-Maribor-Grac-Linc po ceni od 20 eura! Linija saobraća iz Srbije sredom i nedeljom, a povratak je rezervisan za petak i utorak.

Da li može jeftinije!? Može –na dan polaska ili povratka sa navedenih međunarodnih linija možete iskorisiti besplatan prevoz svim Arrivinim linijama od/do Požarevca ili Beograda (potrebno je samo da se pokaže na uvid karta za međunarodnu liniju).

Sve informaicje o polascima, cenama, kao i naručivanje karata vrši se putem sajtova www.arriva.rs i www.teroplan.rs.

Karte je moguće uplatiti elektronskim putem pomoću platnih kartica ili Ipay e-novca, kao i uplatncom u pošti/banci/menjačnicama. Karta se dostavlja na Vaš mejl i možete je odštampati ili pokazati na adekvatnom uređaju (telefon, tablet, itd...).

Za dodatne informacije možete se obratiti firmi Teroplan putem telefona 066 430 833, vibera, mejla karte@teroplan.rs ili Fb profila.

Srećan put!

 

 

]]>
Mon, 26 Nov 2018 12:46:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52552/po%E2%86%94bg-od-299rsd%21-17-najjeftinijih-svakodnevnih-polazaka-na-relaciji-po%E2%86%94bg.html
Black Friday i Cyber Monday akcija u Manor online prodavnici http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52455/black-friday-i-cyber-monday-akcija-u-manor-online-prodavnici.html Iako je još rano za sezonska sniženja, vikend koji je pred nama obradovaće kupce širom planete. ]]>

Manor underwear se uključuje u šoping maniju poslednjeg vikenda u novembru koja spaja “Black friday” i “Cyber Monday”.

U periodu od četvrtka do utorka (22. – 27. novembra) uživajte u svim pogodnostima kupovine u online shop-u poboljšane za još neverovatnije niske cene na adresi www.manor.rs

Mladi domaći brend Manor underwear iz Požarevca je već stekao verne potrošače koji su se uverili u kvalitet donjeg veša namenjenog muškarcima, izuzetno povoljne cene, atraktivnost i istovremeno udobnost svakog komada, ali o rasterećenost koju sa sobom nosi online kupovina sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme.

Ono što će posebno obradovati muškarce čiji je izbor kako za svaki dan tako i za specijalne prilike upravo Manor sniženje već izuzetno povoljnih cena.

Prilika je i za dame da odaberu dobar poklon za svog muškarca kojim će mu odmah pričiniti zadovoljstvo ili ga sačuvati za vreme darivanja tokom predstojećih praznika.

 

]]>
Thu, 22 Nov 2018 19:04:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52455/black-friday-i-cyber-monday-akcija-u-manor-online-prodavnici.html
Fleksibilna oročena štednja u evrima http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52449/fleksibilna-orocena-stednja-u-evrima.html AIK Banka je omogućila štedišama da oroče svoj novac na period od 12, 25 ili 36 meseci, uz veoma atraktivne nominalne kamatne stope, i to akcijskom ponudom FLEKSIBILNE OROČENE ŠTEDNJE u evrima kojaće trajati do 31.12.2018.U okviru proizvoda fleksibilna oročena štednja u evrima, klijenti će moći da raspolažu svojim novcem, u slučaju da im isti zatreba pre dospeća, a sve to uz odgovarajuću kamatu za period tokom kojeg su štedeli. ]]>

AIK Banku, domaću i jaku, klijenti već dugi niz godina prepoznaju kao uspešnu i stabilnu finansijsku instituciju u koju imaju puno poverenje. Građani i privrednici u njoj imaju pouzdanog partnera koji prati njihove potrebe, istovremeno se prilagođavajući njihovim mogućnostima i zahtevima. U prilog ovome govori i činjenica da je AIK Banka među vodećim bankama u zemlji gledajući stanje ukupne štednje.

Za detaljnije informacije možete se obratiti najbližoj ekspozituri AIK Banke ili Kontakt centru putem telefona na 0800 10 10 15.

AIK Banka – domaća i jaka

]]>
Thu, 22 Nov 2018 13:58:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52449/fleksibilna-orocena-stednja-u-evrima.html
Specijalne pogodnosti AIK Banke za građane Požarevca http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52201/specijalne-pogodnosti-aik-banke-za-gradjane-pozarevca.html AIK Banka, domaća i jaka, jejedna od najuspešnijih banaka u Srbiji, kojoj veliki broj građana poveravasvoju štednju. O ponudi štednih proizvoda u „Nedelji štednje“ razgovarali smo sa direktorkom filijale AIK Banke u Požarevcu, Milicom Vasić. ]]>

Kakvu ponudu je AIK Banka spremila svojim štedišama povodom Nedelje štednje?

Niz godina AIK Banka je među vodećim bankama u Srbiji kada je reč o ponudi štednih proizvoda građanima. Kao i prethodnih godina, i ove godine smo našu paletu proizvoda obogatiliponudom – FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNJA u evrima, koja omogućava štedišama da oroče sredstva na 12, 25 i 36 meseci po atraktivnim nominalnim kamatnim stopama uz mogućnost da u svakom trenutku, ako im novac zatreba, mogu da razoroče sredstva i da za izdržani period štednje dobiju odgovarajuću kamatnu stopu.

To je jedan od četiri proizvoda koja AIK Banka sada ima u svojoj ponudi koja se tiče oročene štednje građana. Svojim štedišama smo ponudili najbolji miks štednih proizvoda koji u svakom smislu prati njihove potrebe u pogledu ročnosti uloga, uloženih iznosa, zahtevane kamatne stope, raspoloživosti, i preferiranih kanala distribucije na kojima je moguće vršiti isplate i uplate po osnovu štednje.

Na koji način AIK Banka podstiče štednju?

Nastojimo da sagledamo svezahteve i potrebe naših klijenata, kako bismo na taj načinunapredili ponudu savremenih štednih proizvoda i usluga, nudeći pritom i brojne inovacije okrenute digitalnom bankarstvu i savremenim kanalima distribucije. To je ono što AIK Banku već dugi niz godina čini jednom od najuspešnijih banaka u Srbiji, kojoj je veliki broj građana poverio svoju štednju.

Koji je osnovni kriterijum kojim se građani vode prilikom odabira banke kojoj će poveriti svoju štednju?

Građani od banke, pre svega, traže sigurnost, poverenje, uslugu i proizvod koji odgovara njihovim potrebama. Da bi se pridobilo poverenje građana, banka mora da bude finansijski stabilna i pouzdana, da ima visok nivo kapitala i odgovarajućispektar proizvoda i usluga. Klijent je uvek u centru našeg poslovanja, a razvijena usluga elektronskog i mobilnog bankarstva obezbeđuje našim klijentima 24/7 pristup Banci i odgovor na njihove potrebe.

]]>
Wed, 14 Nov 2018 10:26:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/52201/specijalne-pogodnosti-aik-banke-za-gradjane-pozarevca.html
Najveći izbor i najniže cene laminata u Srbiji http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51592/najveci-izbor-i-najnize-cene-laminata-u-srbiji.html Kao direktni uvoznici i distributeri podnih obloga, najvećeg proizvođača laminata u Evropi, Classen, u mogućnosti smo da kupcima obezbedimo velike pogodnosti u načinu plaćanja prilikom kupovine laminata I klase i laminata II klase. ]]>

Classen laminat možete kupiti na sledećim lokacijama u Srbiji:

 • Beograd, Borča, ZRENJANINSKI PUT kod Tehnomanije 103B,
 • Beograd, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 638a,
 • Zemun, Altina, Dobanovački Put 58C,
 • Požarevac Đure Đakovića BB,
 • Smederevo, Kneza Mihaila 92,
 • Obrenovac, Miloša Obrenovića 145,
 • Kragujevac, Kneza Mihaila 3.

Za sve informacija slobodno nas pozovite 011/331-8835. Više informacija možete pronaći i OVDE.

]]>
Fri, 19 Oct 2018 15:58:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51592/najveci-izbor-i-najnize-cene-laminata-u-srbiji.html
Najjeftiniji prevoz iz Požarevca do Beograda i Beča! http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51456/najjeftiniji-prevoz-iz-pozarevca-do-beograda-i-beca%21.html Arriva Litas u saradnji sa firmom Teroplan nastavlja da povećava broj linija za koje je moguće kupiti najjeftinije online karte! ]]> Verujemo da ste do sada već iskoristili mogućnost da po ceni od samo 99rsd putujete na nekoj od sledećih relacija:

Požarevac-Žabari-Svilajnac-Batočina-Kragujevac

Požarevac-Žabari-Svilajnac-Jagodina-Ćuprija-Paraćin-Aleksinac-Niš

Od sada po istoj ceni, od svega 99 rsd, možete da putujete liniji Novi Sad-Požarevac.

Međutim, ono što će naročito obradovati putnike i putoholičare su linije do prestonica Srbije i Austrije.

Cene karata za Beograd kreću od 299rsd! Polazak iz Požarevca je u 19 časova (svim danima osim nedeljom), a iz Beograda u 21 čas (svim danima).

Ko želi da poseti jednu od najlepših evropskih prestonica, popije kafu uz Mocart kugle, obiđe dvorac Šebrun ili uživa u ostalim atrakcijama Beča, potrebno je da izdvoji samo 1049 rsd za autobusku kartu u jednom smeru.

Iz Požarevca, preko Beograda, za Beč postoje svakodnevni poslaci u 19:30, a četvrtkom i nedeljom saobraća još jedan polazak u 14:00 časova. Vreme povratka je svakim danom u 21:00, a petkom i ponedeljkom postoji i polazak u 17:00 časova.

Uživajte u sigurnoj, konfornoj i najjeftinijoj vožnji!

 

]]>
Mon, 15 Oct 2018 13:41:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51456/najjeftiniji-prevoz-iz-pozarevca-do-beograda-i-beca%21.html