Radio Boom93 :: Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/rss.html sr http://www.boom93.com/sw4i/thumbnail/promo baner.png?thumbId=186057&fileSize=7504&contentType=image/png&lastModified=1519751014000 Radio Boom93 :: Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/rss.html Poklon vaučeri za najbolje učenike http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49732/poklon-vauceri-za-najbolje-ucenike.html Modna kuća LUNA iz Požarevca, lider u tekstilnoj industriji Srbije i regiona sa više od 180 zaposlenih, već skoro tri decenije posvećena je negovanju pravih vrednosti i kao društveno-odgovorna kompanija brine, pre svega, o svojim zaposlenima obezbeđujući im uslove za rad na svetskom nivou. ]]>

U direkciji modne kuće LUNA, organizovan je svečani prijem dece zaposlenih u ovoj kompaniji iz čitave Srbije, koja su završila osmi razred osnovne škole i četvrtu godinu srednje škole, i uručeni su im poklon vaučeri.

„Imali smo čast da učenike koji su postigli odličan uspeh sa prosekom 5.00 ugostimo u našoj kompaniji i uručimo poklon vaučere za kupovinu školskog pribora u vrednosti od 8.000,00 dinara. U pitanju su mali maturanti Maja Zorić i Teodora Žunić, kao i veliki maturanti Jelena Perić, Ivana Pavlović i Marko Đorđević, dok će veliki maturant Milica Josić poklon vaučer dobiti naknadno. Učenici su imali priliku da obiđu direkciju firme, proizvodni pogon i saznaju kako nastaju LUNA modeli od ideje do realizacije. Devojčicama je najveću pažnju privukao kreativni centar i sam proces nastanka prvih skica modela, dok je dečaka koji je budući IT stručnjak najviše zainteresovao IT sektor. Cilj akcije je promovisanje vrednosti koje LUNA neguje, a to su: rad, talenat, kao i briga o zaposlenima“. – izjavila je Marija Tasić iz marketinga LUNE.

Direktorka i vlasnica LUNE Biljana Jovanović pozdravila je učenike i popričala sa njima o budućim planovima za dalje školovanje, ali i odgovarala na pitanja ovih mladih i uspešnih ljudi.

"Suština je da radite ono što volite, jer ćete onda biti jako uspešni. Ne plašite se da želite više, jer sve što su vam ambicije veće – uspeh Vam je sve bliži.“ – ohrabrila je učenike direktorka kompanije Biljana Jovanović podelivši sa njima svoje iskustvo i koje su bile njene želje kad je bila u njihovim godinama. "

Modna kuća LUNA ima razvijen poslovni sistem koji čine pre svega ljudi, a zatim i tehnološki opremljen proizvodni pogon površine 3000m2, kao i lanac sopstvenih radnji i franšiza. Mnogobrojne nagrade i priznanja govore o velikoj posvećenosti kupcima i razvoju brenda, ali i o odnosu kompanije prema  zaposlenima,  zasnovanom na dubokom poverenju i društveno odgovornom poslovanju.

]]>
Thu, 9 Aug 2018 16:22:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49732/poklon-vauceri-za-najbolje-ucenike.html
Arriva dariva putovanja u Crnu Goru, Beč i Linc http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49351/arriva-dariva-putovanja-u-crnu-goru-bec-i-linc.html Iskoristite svoju šansu za besplatnu kartu! ]]>

Kako bi se zahvalila svojim vernim korisnicima, kompanija Arriva pokrenula je kampanju „Arriva dariva“, čiji je cilj da vas povede do vaše savršene letnje destinacije. Iako statistike govoreda se na more najčešće kreće petkom, ova kampanjapokazaćeda je svaki dan pravi dan da se krene na more!

Svi koji kupe kartu za letnje putovanje do Crne Goreza polaske utorkom, sredom ili četvrtkom, dobiće još jednu kartu besplatnou toku trajanja kampanje,odnosno do kraja avgusta.Budva, Herceg Novi, Sveti Stefan samo su neke od destinacija za nezaboravno leto, preplanuo ten, prelepa druženja i najbolje letnje žurke.

Osim letnjih avantura, za svoje stalne korisnike, Arriva je pripremila i poseban loyalty program. Svi ljubitelji Austrije, imaće priliku da besplatno putuju do Beča i Linca, i to nikad lakše – sa sakupljenih pet karata na međugradskim linijama Arrive, kartu do Beča ili Linca dobiće na poklon!

Kampanja Arriva dARRIVA počinje u avgustu i trajaće do kraja godine, do kada možete da iskoristite priliku da dobijetebesplatne karteza željene destinacije.Neka vaše putovanje počne Arriva polaskom koje će vam pružiti komfor, udobnost, nova poznanstva i prelepe uspomene. 

Osimbesplatnih karata, Arriva uvodi i mogućnost online prodaje karata na svom web sajtu. Uz online rezervacije, moguća je kupovina karata već od 99 dinara za tri međumesne linije Požarevac –Niš, Požarevac – Kragujevac i Negotin – Svilajnac.

Više informacija o samim polascima, pogodnostima i popustima možete pronaći na sajtu www.arriva.rs ili putem e-mail-a na info@arriva.rs, kao i na broj telefona0800 101 021 koji je besplatan za pozive iz fiksne i mobilne telefonije.

]]>
Tue, 24 Jul 2018 09:26:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49351/arriva-dariva-putovanja-u-crnu-goru-bec-i-linc.html
Tražimo poslovnog sekretara http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49328/trazimo-poslovnog-sekretara.html Ako si kreativna, energična, komunikativna, ljubazna i ubedljiva osoba i uz to: sposobna, preduzimljiva i da poznaješ poslovni bonton,da imaš izražene organizacione veštine i pozitivan stav,da poseduješ odgovornost u radu i spremnost za pokretanje inicijative i da znaš da radiš na računaru (MS Office, email, Web). ]]> Zaduženja i odgovornosti: 

 • administrativni poslovi obrade i unošenja podataka
 • potpuna poslovna i administrativna podrška i saradnja sa knjigovodstvom
 • pismena i usmena komunikacija sa poslovnim partnerima,
 • pismena i usmena komunikacija sa saradnicima i zaposlenima 
 • priprema  i obrada interne dokumentacije, izveštaja i procedura

Uslovi za kanditate:

 • srednja ili viša stručna sprema
 • poznavanje engleskog jezika
 • radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima.

Svoju prijavu sa ličnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, stručna sprema, eventualno radno iskustvo, te kratak opis ličnih karakteristika i interesovanja i fotografiju možeš dostaviti na e-mail adresu: office@boom93.com

]]>
Mon, 23 Jul 2018 18:02:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49328/trazimo-poslovnog-sekretara.html
Putuj lakše i jeftinije – Online autobuska karte od samo 99 dinara! http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49117/putuj-lakse-i-jeftinije-%E2%80%93-online-autobuska-karte-od-samo-99-dinara%21.html Arriva uvodi dinamički cenovnik za online karte- budi brz i zgrabi najjeftiniju kartu. ]]> Kompanija Arriva, deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike, predstavila je značajnu novinu u sferi online kupovine karata koja putnicima donosi mogućnost da prve tri karte kupe za svega 99 dinara! Dinamičko tarifiranje cena karata označava, da što pre putnik kupi kartu ona je jeftinija. Nakon prve tri karte po navedenoj ceni, sledeće su nešto skuplje, ali i dalje sa velikim popustima! 

Kupovina karata po dinamičkim cenamadostupna je za tri međumesne linije:

 • Požarevac-Niš;
 • Požarevac-Kragujevac;
 • Svilajnac-Beograd.

Online karte se mogu kupiti čak dva meseca unapred, a dostupne su na www.arriva.rs, 24h pre polaska. Plaćanje je omogućeno putem uplatnice, e-bankinga, Ipay elektronskog novca, kao i direktnim uplatama putem platnih kartica.

Kao kompanija koja uvodi značajne novitete u poslovanju, Arriva ima za cilj da putnicima pruži mogućnost da svoje mesto osiguraju kupovinom karata onlinei to po neodoljivim cenama.

Pored dinamičkih cena na navedenim linijama, novina prilikom online kupovine karata je i mogućnost izbora povratne karte na relacijiPožarevac-Beograd. Kada se putnik opredeli za povratno putovanje, dovoljno je da unese kod povratne karte koja stiže na e-mail adresu ili se obrati korisničkom centru (slanjeme-mail-a na karte@teroplan.rs ili pozivom na broj 066 430 833) kako bi dobio kartu za povratak.

Online karte dostupne su i za sezonske linije za Crnu Goru. Svi korisnici Intesinih kreditnih kartica, mogu iznos karte/karata, ukoliko koštaju više od 3000 dinara, platiti na tri mesečne rate.

Imajući u vidu da je korisnicima najvažnija usluga, kao i kvalitet koji Arriva pruža, u narednom periodu iz kompanije najavljuju brojne aktivnosti usmerene na promociju kupovineonline karata, kako bi što veći broj putnika mogao da uživa u benefitima komfornog putovanja po najpovoljnijim cenama.

]]>
Mon, 16 Jul 2018 11:50:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49117/putuj-lakse-i-jeftinije-%E2%80%93-online-autobuska-karte-od-samo-99-dinara%21.html
STOP SHOP sportsko leto http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/48627/stop-shop-sportsko-leto.html Dragi Požarevljani, pozivamo vas da nam se pridružite od 28. juna do 01. jula u STOP SHOP ritejl parku da zajedno proslavimo ovo sportsko leto! ]]>

Osim što ćete moći da isprobate penjanje na veštačkoj steni uz pomoć profesionalaca koje će vam otkriti čari penjanja, takođe vas očekuje i Prljavi Inspektor Blaža koji će 29. juna promovisati svoju novu pesmu kojom pruža podršku našoj fudbalskoj reprezentaciji! Ovo leto je definitivno u duhu sporta, zbog čega su neki od vaših omiljenih brendova pripremili sjajne popuste i akcije na letnje kolekcije.

Letnji program:

28. jun - 01. jul - penjanje na veštačkoj steni, 14h-20h

29. jun - Prljavi Inspektor Blaža, promocija nove pesme, 17h-18h

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram! Kao i uvek, pokloni su spremni!

]]>
Mon, 25 Jun 2018 15:21:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/48627/stop-shop-sportsko-leto.html
Nudimo ti posao http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47826/nudimo-ti-posao.html Tražimo kreativne, hrabre, energične, pričljive i ubedljive osobe sa interesovanjem za društvene mreže, digitalne medije, aktuelna dešavanja, voditeljstvo, novinarstvo i radio, pa ako se bilo koji od ponuđenih odgovora odnosi na tebe, trebaš nam! Javi se! ]]>

Nudimo ti priliku za posao, usavršavanje i karijeru u oblasti medija. Nadamo se da znaš engleski jezik, te da znaš da radiš na računaru, da poznaješ i koristiš društvene mreže, da si vedra, pričljiva i dinamična osoba, te da ti čitanje teksta ili najavljivanje sadržaja ne predstavlja neki problem.

Svoju prijavu sa ličnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, stručna sprema, eventualno radno iskustvo u medijima - nije neophodno, te kratak opis ličnih karakteristika i interesovanja i fotografiju možete dostaviti na e-mail adresu: office@boom93.com

Konkurs je otvoren do 11. juna 2018.

]]>
Thu, 24 May 2018 21:33:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47826/nudimo-ti-posao.html
Obiđite Đerdapsku klisuru na dva točka http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47670/obidjite-djerdapsku-klisuru-na-dva-tocka.html Kompanija Arriva Litas, deo Deutsche Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja, i ove godine biciklistima i ljubiteljima aktivnog odmora omogućava jednostavan pristup čudesnim biciklističkim stazama na području Đerdapske klisure zahvaljujući autobusu sa nosačem bicikla koji svakodnevno saobraća na liniji Beograd – Kladovo - Beograd. ]]>

Reč je o inovativnom konceptu koji je kompanija Arriva u partnerstvu sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Dunavskim centrom za kompetenciju primenila na našem tržištu koji povećava slobodu mobilnosti, postavlja više destinacija u domet biciklista i promoviše biciklizam kao alternativu kratkim vožnjama automobilima kako bi se smanjile emisije štetnog gasa.

Kao kompanija koja je dugoročno posvećena unapređivanju kvaliteta prevoza putnika u Srbiji kroz različite modele investiranja, Arriva je sa partnerima obezbedila ovu specijalnu autobusku liniju sa nosačem koji može da ponese 5 bicikala dok je usluga korišćenja nosača uz kupovinu karte besplatna.

Arriva autobus sa nosačem bicikala saobraćaće na liniji Beograd-Kladovo-Beograd svakog dana po sledećem redu vožnje:

od Beograda ka Kladovu: Beograd, 06:00 - Požarevac, 7:15 -  Veliko Gradište, 8:10 - Golubac, 8:35 - Donji Milanovac, 9:45 - Kladovo, 11:00.

od Kladova do Beograda: Kladovo, 16:15 - Donji Milanovac, 17:30 - Golubac, 18:35 - Veliko Gradište, 19:00 - Požarevac, 19:50 - Beograd, 21:10.

Cena povratne karte za Arriva polaske na relaciji Beograd-Kladovo iznosi 2.300 dinara, dok je cena karte u jednom pravcu 1.550 dinara.

Područje Đerdapske klisure je izuzetna biciklistička destinacija koja se sastoji od šest manjih ruta prilagođenih različitim grupama – od najlakše za porodične vožnje, do najtežih za ljubitelje ekstremnog sporta. Đerdapska biciklistička ruta povezuje Kladovo i Drobetu Turnu Severin, a čak petnaest prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija mapirano je na ovoj ruti - sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička – hidroelektrana Đerdap. Osim same biciklističke rute, biciklisti mogu da posete Golubačku tvrđavu, kao i arheološko nalazište Lepenski Vir, a navigacija kroz ovu neverovatnu biciklističku avanturu značajno je olakšano zahvaljujući besplatnoj  Iron Gate Cycling aplikaciji koja je dostupna za Android i iOS telefone.

O kompaniji Arriva

Arriva posluje u okviru Deutsche Bahn grupe, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike i jedan je od najvećih prevoznika u Evropi, koji godišnje ostvaruje 2,2 milijarde putovanja. Posluje u 14 zemalja sa 19,500 autobusa, 1,123 vozova i 21 trajekta i zapošljava oko 60,000 ljudi. Arriva je u Srbiji je prisutna od  2013. godine, ima 880 zaposlenih  i 320 autobusa, a godišnje beleži 19,3 miliona pređenih kilometara. Pruža usluge javnog prevoza u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Braničevskom regionu, uz obavljanje međunarodnog, međumesnog, prigradskog, gradskog i vanlinijskog prevoza.

U okviru kompanije posluje i istoimena turistička agencija i to sa predstavništvima u Beogradu i Požarevcu. Vise informacija o kompaniji dostupno je na https://arriva.rs/.

]]>
Sat, 19 May 2018 10:44:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47670/obidjite-djerdapsku-klisuru-na-dva-tocka.html
Modna kuća LUNA nagrađuje najbolje maturantkinje http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47619/modna-kuca-luna-nagradjuje-najbolje-maturantkinje.html Kao društveno-odgovorna kompanija koja vrednuje žensku inicijativu, kvalitet i znanje, modna kuća ,,LUNA”, u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, organizuje osmu po redu, akciju pod nazivom ,,NAJBOLJE NAJBOLJIMA 2018“ u kojoj nagrađuje najbolje maturantkinje Srbije. ]]>

Nakon rekordnog broja pristiglih prijava iz 8 gradova Srbije – Beograda, Požarevca, Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Užica, Šapca i Pančeva, LUNIN žiri odabrao je 8 polufinalistkinja na osnovu izuzetnih rezultata koje su pokazale tokom svog školovanja, kako u nastavnim tako i vannastavnim aktivnostima.

Od 8 polufinalistkinja online glasanjem biće odabrana pobednica koju očekuje maturska haljina, dok će preostalih 7 devojaka biti nagrađeno vaučerima za kupovinu sa popustom.

Pozivamo Vas da glasate za svoju favoritkinju na stranici http://www.mipitamovas.com do 17. maja u 23:59h!

 Finalni rezultati biće objavljeni 18. maja i nakon toga organizovana dodela glavne nagrade u LUNA radnji u gradu pobednice.

 Glasajte i podržite najbolju!

 Za dodatne informacije obratite se na telefon 011/ 24108637 svakog radnog dana od 8:30 – 15:00 časova.

]]>
Thu, 17 May 2018 13:53:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47619/modna-kuca-luna-nagradjuje-najbolje-maturantkinje.html
Na klik do željene destinacije http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/46784/na-klik-do-zeljene-destinacije.html Kompanija Arriva Litas kao deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike, i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja i zapošljava 60.000 ljudi, podstiče održivu mobilnost i uvodi značajne novine u modernizaciji poslovanja. ]]> Nakon postavljanja prvih autobusa sa nosačima za bicikl i otvaranje nove info – linije, novost koja nam sada dolazi od renomiranog prevoznika je pretraživač redova vožnje sa mogućnošću kupovine online karata. Ova usluga je realizovana u saradnji sa firmom Teroplan D.O.O. i dostupna je na sajtu www.arriva.rs.

Pretraživač redova vožnje sadrži ažurne informacije o svim polascima, cenama karata i popustima koji se primenjuju za konkretnu liniju. Na ovaj način putnicima je omogućeno da 24h dnevno, veoma lako, dođu do željene i tačne informacije o svom polasku.

Nakon što se opredele za konkretno putovanje, putnici mogu svoje mesto da osiguraju kupovinom karte online putem. Online karte ne pritiskaju dodatno vaš budžet , a osim uštede vremena, višestruko olakšavaju samo putovanje. Benefiti online karata su u tome i što je moguće tačno izabrati polaznu i krajnju stanicu odnosno stajalište (npr. Beograd BAS – Požarevac A.S. ili Beograd – Autokomanda – Požarevac A.S.).  U slučaju promene planova, karta se može online putem, 2h pre polaska, otkazati, promeniti za drugi datum ili pak ustupiti drugom putniku (promeniti ime putnika).

Online karta se može platiti putem uplatnice, e-bankinga, Ipay –  elektronskog novca ili direktnim plaćanjem putem kreditne ili debitne kartice. Svi korisnici Intesinih kreditnih kartica, mogu iznos karte/karata, ukoliko koštaju više od 3000 dinara, platiti na tri mesečne rate. Po registraciji uplate, karta se dostavlja putniku na mejl i može se odštampati ili pokazati na adekvatnom mobilnom uređaju (telefonu, tabletu...).

Prevoznik dobija tri obaveštenja o prodatim kartama (neposredno nakon prodaje karte, 24h pre polaska i 1h pre polaska), a validnost same karte moguće je proveriti i pomoću posebne mobilne aplikacije koja sadrži listu putnika za konkretni polazak, kao i čitač QR kodova sa karte. Na ovaj način putnik je siguran da će imati svoje mesto u autobusu.

U kompaniji Arriva ističu da je motiv za unapređenje ovog važnog segmenta poslovanja upravo taj da se korisnicima kupovina karata što više olakša – personalizovana prodaja gde korisnici sami biraju svoju destinaciju, vreme polaska, mogućnost kupovine iz bilo kog mesta u Srbiji, smanjeno vreme čekanja u redovima, servis koji je dostupan 24/7 i kupovina karata od kuće sa bilo kog uređaja, bilo da je kompjuter, telefon ili tablet.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 13:58:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/46784/na-klik-do-zeljene-destinacije.html
Dom zdravlja: U najavi rekonstrukcija zgrada http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43643/dom-zdravlja-u-najavi-rekonstrukcija-zgrada-.html Za Dom zdravlja je 2017.godina bila uspešna, a u 2018.godini očekuje se odobrenje za rekonstrukciju objekata Doma zdravlja u Požarevcu, rekao je direktor ove ustanove, Dragan Rakić. ]]>

„2017.godina je bila uspešna za nas. Ostvarili smo značajne prihode, obnovili smo veliki broj aparata. Našim sugrađanima pružićemo malo bolju uslugu nego što je bila do sada.

Uspeli smo da skratimo vreme čekanja na ultrazvuk. Ranije je to bilo tri do četiri meseca, a sada je to maksimalno za mesec dana. Uposlili smo lekare, ne samo sa radiologije, već i lekare sa završenim specijalizacijama iz opšte medicine. Tako da i oni rade ultrazvuk abdomena i ostale vrste.

Malo smo obnovili jedan deo koji faktički raspuštanja Zdravstvenog centra pripao bolnici. Zbog naših sugrađana koji su imali potrebu da dolaze na fizikalnu terapiju, obnovili smo aparturu za oko 3.000.000 dinara. Uzeli smo najbolje aparate, tako da je usluga poboljšana.

Na ginekologiji smo nabavili ultrazvuk koji je na nivou primarne zaštite u vrhu po kvalitetu. Nabavili smo još jedan ultrazvuk za bebe, za pregled kukova.

Najlepša stvar koja bi trebalo da se dogodi 2018.godine je saglasnost vlade na finansiranje rekonstrukcije Doma zdravlja. Radićemo iz temelja, od kanalizacije, vode, struje, svega da se uradi po nekim novim normama energetske efikasnosti i kvaliteta, da to stvarno bude na nekom nivou.

Usput ćemo verovatno pokušati sa lokalnom samoupravom da nabavimo još neke aparate koji nam nedostaju. To su još dva ili tri ultrazvuka, jedan rendgen aparat koji bi stvarno bio potreban za nas, da to probamo da izdejstvujemo, kako bi se ta usluga poboljšala. Nije samo potrebno da lekar zna, već mora i neka sredstva da ima koja će da potvrde ili negiraju određene dijagnoze.

Laboratorija nam je savršena. Aparate imamo vrhunske. Sada se uvodi LIS, laboratorijski informacioni sistem, koji će da smanji potrošnju papira. Lekari više neće morati na papirićima da zaokružuju šta treba da se uradi, a pacijenti da dopisuju šta im još treba. Sve će direktno sa kompjutera da se prebacuje u laboratoriji, tako da će to da se poboljša i usavrši.

Probaćemo da nabavimo neko sanitetsko vozilo jer svi saniteti koje imamo, iako su relativno mladi, imaju veliku kilometražu. Sve ima svoj vek.

Građanima želim da ih što manje viđamo u Domu zdravlja, da budu zdravi i da provode vreme na nekim lepšim mestima.“

 

]]>
Mon, 1 Jan 2018 14:40:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43643/dom-zdravlja-u-najavi-rekonstrukcija-zgrada-.html
Još više kulturnih sadržaja u 2018. godini http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43687/jos-vise-kulturnih-sadrzaja-u-2018.-godini.html Centar za kulturu u Požarevcu je osim bogatog kulturno- umetničkog programa, muzičkih i filmskih sadržaja u ovoj godini imao značajna ulaganja koja su doprinela boljem radu i olakšala uslove rada. Direktor Centra za kulturu, Dragi Ivić je pre svega pohvalio svoje saradnike, ali i grad kao osnivača. ]]>

“Ove godine uspeli smo mnogo toga novog u produkciji da uradimo.  Pre svega moram da pohvalim i saradnike, ali i naš grad kao osnivača, koji je preko Dejana Krstića, čoveka koji je zadužen za naš resor, u letnjem programu napravio čudo. Pa smo od nekih 46 radnih dana imali preko 120 programa, to u Srbiji nije imao niko. Red je da se pohvalimo, red je da se pohvale oni koji su tome zaslužni. I što je interesantno, praktično nijedan program nije ni otkazan, kad je išlo, išlo je sve.  A počelo je od, takođe jedne nove ideje,  velikog školskog odmora, odnosno čuvene DJ žurke koja je čak malo bila i kontraverzna. Uglavnom, to je ušlo u budžet za sledeću godinu.  Pre toga, vratili smo se na nešto što je bilo dobro ranijih godina. To je “Zip Zop” . Pokazalo se da je i taj program bio odličan, i on je ušao u budžet. Podržani smo od strane naših osnivača i to nama mnogo znači.”

“Posebno je važno da smo ove godine pored tog produkcijskog dela imali veoma značajna ulaganja, koja su već negde oko 7 miliona dinara. Moram da kažem da je tu najvidljivija ta prenosna scena  i sada kada je imamo koristimo je u svakoj mogućoj prilici. Tu su i praktikabli za hor, sada škole mogu da izvedu šta god žele na tim praktikablima.

Preko 3 miliona dinara smo uložili da našu komandnu kabinu, odnosno tonski i svetlosni  studio formiran tako da praktično  mogu da se snimaju profesionalni tonski zapisi.

Dobili smo sredstva od finske radne zajednice Srbije, negde preko million i po  dinara da kupimo silver skrin najnovije generacije koji će biti veličine naših “usta” scene, kompletne.  Sledeći korak gde nas oni podržavaju mnogo i značajno je da se nabave DCP uređaj, jer kod ljudi iz sveta filma najveći saveznik je digitron, a taj digitron je pokazao da smo mi ove godine u oblasti bioskopske distribucije odnosno prikazivanja imali najbolje rezultate u Srbiji, čak nominalno, u broj nominalno je to bilo bolje nego u Beogradu. Kolega Lazović je to izvanredno radio. Pored toga naravno i sve druge oblasti našeg stvaralaštva kao što je  dramski amaterizam, folklorni, slikarstvo, sve to ide i širi se.

Centar za kulturu već u prvim danima januara 2018. godine krenuće sa novim kulturnim ponudama. Tu su najpre programi za decu i filmski program, najavio je Ivić.

“U  januaru krećemo sa jednim lepim mini festivalom filma, savremenog ratnog filma. U februaru nas očekuje drugi naš festival, posvećen  Živki Matić. Sledeći je festival varoških pozorišta “Milivojev štap i šešir”. U februaru ide i “Zip Zop”. U martu planiramo da uradimo jedan program koji nije pinkovskog tipa, ali ima svoj samostalni etički entitet “Nikad nije kasno”, program koji se prikazuje svuda u svetu. Tu su ljudi koji nastupaju u zrelim godinama i velika imena. Možda ćemo to probati da dovedemo.  Tu su glumačke svečanosti u aprilu, već se vode pregovori.

Veliko ohrabrenje programa Dixilenda, džez orkestra koji je pokazao da i za to ima publika, da postoje gledaoci, da postoji interesovanje. Možda se samo treba ohrabriti i znati šta naša publika hoće. To je azbuka našeg posla.

 

Čestitke za Novu 2018. godinu.

Mnogi znaju, ali da ponovim i da se pohvalim kad god sam ovde u ovom radiju, akreditiv broj 4, radija Boom 93 je moj, u mom vlasništvu. Ponosan sam na taj akreditiv i ja svaki put kad sam ovde osećam se kao kod svoje kuće, pa iz te svoje kuće hoću svima vama dragi naši slušaoci i gledaoci, koji dolazite u centar za kulturu da zaželim najpre mnogo zdravlja, lične sreće vama i vašim porodicama. Kada se to ispuni onda sve druge stvari budu nekako lakše, pa ćete vi lakše slušati i odabrati ovaj pravi talas 93,4 i naš talas u centru za kulturu, naša vrata su uvek otvorena. Naše koordinate znate, pa dobrodošli i u idućoj godini.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 13:00:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43687/jos-vise-kulturnih-sadrzaja-u-2018.-godini.html
Turistička organizacija grada Požarevca: Spremno dočekujemo godinu jubileja http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43636/turisticka-organizacija-grada-pozarevca-spremno-docekujemo-godinu-jubileja.html O ostvarenim rezultatima u 2017. godini i planovima za 2018. godinu, govorio je Vasilije Baldić sekretar Turističke organizcaije grada Požarevca. ]]>

"U 2017. godini Turističku organizaciju karakterisala su 3 segmenta. Najzačajni segment su sigurno sajmovi na kojima je naša organizacija nastupala. Za Beogradski sajam turizma Turistička organizacija se posebno spremala i na kome je promovisala 50 godina od formiranja fondacije "Milenin dom". Za ovu priliku štand naše organizacije je posebno dekorisan i priredili smo za posetioce sajma oblačenje kostima i modela Milene Pavlović Barili. Takođe na tom sajmu smo predstavili i neke kulturne sadržaje grada kao što je Simfonijski orkestar "Gvardia", neposredno smo najavili 54. Ljubičevske konjičke igre uz učešće kostimiranih višebojaca. Predstavili smo i Uskršnji etno festival u Poljani i festival cveća koji je organizuje Turistička organizacija grada Požarevca. Pored Beogradskog sajma  naša organizacija predstavila se i na jednom internacionalnom festivalu u Berlinu. Turistička organizacija grada Požarevca je, na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije, ponudila stranim turistima mogućnost da obiđu, vide i dožive Požarevac, njegove sadržaje i okolinu. Nastupili smo i na 50. sajmu "LORIST" u Novom Sadu. Još dva sajma su značajna na kome je naša organizacija učestvovala. To je sajam u Banjaluci i 9. Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Pored toga Turistička organizacija je uzela učešće na priredbi "Beogradski manifest", koji se održava na prostoru Kalamegdanske tvrđava. Na ovoj priredbi u roku od 3 dana uživo demonstriramo discipline višeboja, što u stvari pleni građane i posetioce. Drugi segment 2017. godine protekao je u učešću na festivalima. Jedan od tih festivala je "Kofer snova", međunarodna izložba turističkih publikacija. Na ovom festivalu Turistička organizacija grada Požarevca je osvojila 2. mesto za višelisnu turističku publikaciju "Manastiri i crkve Požarevačkog kraja". Manifestacija sličnog karaktera se održava i u Leskovcu, tu smo dobili 2. druga mesta. Jedna nagrada je otišla za turistički plakat posvećen za 53. Ljubičevske konjičke igre, dok je druga nagrada za set promo materijala o Narodnom muzeju, Viminacijumu i Čačalici. Svakako najznačajnija priznanja dobili smo na Novosadskom sajmu turizma. Turistička organizacije je na ovom sajmu dobila 5 priznanja, a od tih priznanja jednu je dobo grad Požarevac kao zaslugu u podršci razvoju turizma i ovo nam je sigruno jedan reper gde se nalazimo i koje su naše pozicije. U 2017. godini Turistička organizacije grada Požarevca je uspešno organizovala 54. Ljubičevske konjičke igre, prestižnu manifestaciju koja je ove godine imala medjunarodni karakter. Mi se uz podršku lokalne samouprave borimo da igrama vratimo stari sjaj i da ova manifestacija bude jedna od značajnih u Srbiji. Mislim da smo na dobrom putu, obizirom na sve veći broj učesnika u konjičkim disciplinama i programima kao i na posetu gledaoca. Sledeća manifestacija koja je značajna za našu organizaciju je Uskršnji etno festival koji se organizuje drugog dana Uskrsa u porti manastira Setroljin u Poljani. To je jedna duhovna manifestacija koja neguje naš etnos, običaje zdrave stilove života i zdravu hranu koja je spremljna po receptima naših predaka. I jedna od naših najznačajnih manifestacija  koju mi organizujemo iz sopstvenih sredstava je festival cveća, koji se održava prvog vikenda u maju. Ovaj festival se održava u centru Požarevca i tada ne znamo da li imamo više izlagača  ili posetioca. Ove godine smo podržali jednu manifestaciju, koja je malo drugačijeg karaktera, Džipijada koja se organizuje u naselju Bare. Ove godine ova manifestacija je bila dobro organizovana. Imali smo i značajno učešće na medjunarodnoj konferencije koja je održana u Srbiji. Tema ove konferencije je bila "Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu" i bila je organizovana je od našeg resornog ministarstva, svetske turističke organizacije i nevladine nemačke organizacije "GIZ". Požarevac je na Dunavskoj ruti i u narednim godinama biće fokus na Dunavu za razvoj turizma" rekao je Baldić i predstavio planove za 2018. godinu.

"U 2018. godini očekujemo da Srbija donese nacionalni program kada su u pitanju ergela "Ljubičevo" i konjički sport. Očekujemo da ergela postane jedan reprezentativni konjički centar, koji će se baviti istraživanjem i naučnim radom. Takođe očekujemo i preuređenje hipodroma, koji bi trebao da ima delimično proširenje staza, povećanje obima tribina za posetioce. Na hipodromu će se raditi i na osvetljenju cele staze koje će omoguićiti da se održavaju i noćne trke. Ono što je isto značajno je da smo počeli sa prikupljanjem ponuda idejnog rešenje za uređenje manježa i stare štale na hipodromu. Za ovaj projekat novac smo dobili od Ministarstva omladine i sporta. U nekim daljim planovima Ljubičevo je određen kao centar dobrodošlice za čitav region. U 2018. godini imaćemo tri velika događaja. Hronološki gledano prvi događaj koji će se održati je obeležavanje 300 godina od Požarevačkog mira. Drugi događaj su 55. Ljubičevske konjičke igre dok  je treći događaj Svetski kongres arheologa koji će se održati u Viminacijumu. Nas očekuje veoma jaka godina sa pojačanim angažovanjem svih zaposlenih uz punu podršku grada, ministarstava i svih ustanovama sa kojima tesno sarađujemo. U planovima Turističke organizacije u prvoj polovini februara je izlaganje na Sajmu turizma u Sofiji. Takođe predstavićemo se i na sajmu u Ljubljani. Procena je da je Sofija interesantna zato što sve više Bugarskih državljana dolazi u Srbiju i što se i oni sve više bave konjičkim sportom i bili su učesnici na našim konjičkim igrama." napomenuo je Baldić i dodao " Ispred Turističke organizacije grada Požarevca bi građanima Požarevca poželeo sve najlepše u narednoj godini, da imaju puno zdravlja, sreće, puno poslovnog i ličnog uspeha."

]]>
Sun, 31 Dec 2017 10:42:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43636/turisticka-organizacija-grada-pozarevca-spremno-docekujemo-godinu-jubileja.html
Vrlo produktivna godina za Galeriju "M. P. Barili" http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43606/vrlo-produktivna-godina-za-galeriju-%22m.-p.-barili%22.html “Ova godina je bila vrlo produktivna za Galeriju, imali smo mnogo aktivnosti i osećam da su se neke stvari, godinama zapostavljene, sada pokrenule, u smislu da je prvi put lokalna samouprava shvatila značaj nacionalne kuturne instucije koju imamo u gradu i založila se maksimalno, što finansijskom podrškom, što razumevanjem za ceo problem koji Galerija ima,” kaže Ljiljana Dabić, upravnica Galerije “Milena Pavlović Barili”. ]]>

“U suštini, mi imamo u fundusu 894 umetnička dela Milene Pavlović Barili, a imamo prostor od nekih 100 kvadrata u koji staje 40 dela da se prikaže. To je godinama negde stavljeno ad acta. Mi gostujemo po  gradovima u Srbiji i u nostranstvu i prikazujemo ta dela, a u našem gradu nemamo prostor gde bismo to bogatstvo prikazali.

Po dolasku u Galeriju pročitala sam testament koji je pokojna Danica Barili ostavila gradu sa imovinom koju je opredelila za grad da bi se osnovala ta fondacija. Neke od njenih želja su bile da se napravi jedna velika galerija u kojoj bi se prikazala sva dela njene ćerke. A jedna od njenih želja bila je i da se podstakne razvoj mladih talenata iz likovne umetnosti, koliko je to fondacija u mogućnosti da pruži. To su mi bila negde dva osnovna pravca delovanja, tako da smo letos objavili konkurs za najbolje idejno rešenje, krenuli smo odatle, ali nažalost samo jedan ponudjač se javio, čiji uslovi rešenja nisu zadovoljavali zahteve konkursa. Potom smo odlučili da spojimo te dve stvari, znači da javni konkurs za idejno rešenje spojimo sa izradom projektno tehničke dokumentacije za čiju namenu je Grad odobrio 2,5 miliona dinara I očekujem raspisivanj tog javnog konkursa. To je ta inicijativa gradske uprave koja nama puno znači. Posle toga, prestoji ne tako mali deo, a to je obezbedjenje sredstava za izgradnju po tom idejnom rešenju koje budemo dobili, i ja sam tu veliki optimista. Već smo razgovarali sa odredjenim ministarstvima, sa ljudima iz dijaspore koji su spremni da se uključe. Bukvalno čekamo samo to idejno rešenje, to nam je  najvažnije.

Od aktivnosti koje smo imali u 2017.godini, htela bih da napomenem obeležavanje 55 godina od otvaranja Galerije, kada smo pretpremijerno prikazali film o nana Bosi. Cela priča oko Galerije, naravno da je bitna i da je bitno da se istakne ta porodica koja je živela u toj kući, ko su ti ljudi koji su iznedrili Milenu. U dogovoru sa Kolom srpskih sestara napravio se jedan dokumentarni film, koji nosi naziv “Nana Bosa”, o Mileninoj baki, koja je bila osnivač Kola srpskih sestara u Požarevcu. Ono što je zanimljivo našim sugradjanima, možda i znaju, možda ne, da je njen suprug poznati Stojanče ili kako su ga nazivali, bio tri puta rodonačelnik grada Požarevca, kojeg je narod birao. Nana Bosa je žena koja je imala šest sinova i jednu kćerku Danicu. To su sve bili vrlo ugledni ljudi. Film o nana Bosi je veoma interesantan zato što se vidi ono sto smo mi potisnuli u ovom brzom životu, taj neki deo tradicije, daj patrijahalan način vaspitanja dece. Film je vrlo emotivan, u njemu se prikazuju pisma koja je ona pisala svom sinu, Mileninom ujaku, koji je poginuo u Prvom svetskom ratu na Krfu. Film je vrlo emotivan i vrlo poučan.

Potom smo učestvovali, zajedno sa Udruženjem likovnih umetnika “Milena Pavlović Barili” u obeležavanju Ljubičevskih konjičkih igara. Milena je bila brend ovogodišnjih LJKI i tom prilikom smo napravili likovnu koloniju na kojoj su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta. Nagradjivali smo radove u tri starosne kategorije, deca su imala priliku da budu u Galeriji nekoliko dana, da vide Milenina dela, da dobiju inspiraciju, tako da su izašli divni učenicki radovi. Ta dela su posle, sa delima amaterskih umetnika iz udruženja likovnih umetnika “Milena Pavlović Barili” bila na aukciji i sav prihod od tih dela upućen je Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju kod nas u gradu. Sa te kolonije izabrano je jedno delo koje je završilo u Americi, taj rad je završio kao Božićna markica, u spomen Milene Pavlović Barili, ove godine, 22.decembra.

Imali smo i dve gostujuće izložbe. U septembru smo imali izložbu u Lazarevcu koja je trajala tri nedelje i bila vrlo posećena. Potom smo imali izložbu u Užicu,  a otvaranje je bilo centralna manifestacija obeležavanja njihovog Dana grada.

U novembru smo imali tradiocionalno 16. Bijenale sa 16 učesnika, bilo je vrlo  uspešno, posećeno. Gran pri Bijenala odnela je Katarina Zarić, profesor likovne umetnosti na Akademiji u Beogradu.

Za 2018. godinu imamo već dogovorenu izložbu u Žagubici, a kasnije idemo u Crnu Goru. Imamo dogovorenu izložbu u Pljevljima, tamo se preuredjuje jedan kompleks od 15 hiljada kvadrata sredstvima EU i oni žele da taj prostor otvore našom izložbom, tako da će to da se sigurno desi u 2018.godini, samo je pitanje vremena. Takodje za kraj sledeće godine najavljujem jednu veliku izložbu u Beogradu, oko koje se dogovaramo intezivno i nadam se da ce biti vrlo zapažena i posećena”, najavljuje Ljiljana Dabić

U vreme praznika sugrađanima poručuje: ”Želim svima pre svega ličnu i porodičnu sreću i zdravlje, što nam je najpotrebnije. Nadam se da će biti bolje za sve nas i da će Grad obezbediti nova radna mesta, da će sugradjani moći da se zaposle. Takodje, želim da skrenem pažnju na našu Galeriju, veliku kulturnu instituciju koju imamo u gradu i da pozovem roditelje sa decom da u vreme ovih Božićnih praznika posete našu Galeriju, da nas isprate i u narednoj godini i da napravimo jedan veliki napredak za naš grad, svi zajedno”.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 00:36:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43606/vrlo-produktivna-godina-za-galeriju-%22m.-p.-barili%22.html
Crveni krst Požarevac: specijalno priznanje za plemenitost i humanost http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43592/crveni-krst-pozarevac-specijalno-priznanje-za-plemenitost-i-humanost.html Organizacija Crvenog krsta u Požarevcu završava ovu godinu veoma uspešno. Ono po čemu smo bili prepoznatljivi i ove godine je dobrovoljno davalaštvo krvi. „Grad Požarevac i naša organizacija su ponovo najuspešniji u Srbiji na ovom polju. To je rezultiralo priznanjem koje je Institut za trasfuziju krvi Srbije dodelio građanima Požarevca za plemenitost i humanost, koje su obeležile prethodnu deceniju“, kaže sekretar Crvenog krsta Požarevca, Saša Obradović. ]]>

„Uspešno smo prebrodili letnje i zimske mesece kada se tradicionalno javljaju nestašice krvi, tako da za naše sugrađane nije bilo odlaganja hirurških zahvata ni u bolnici u Požarevcu ni u Beogradu. To je ono što je nama satisfakcija i što je misija i vizija naše organizacije u Požarevcu“, kaže Obradović.

„Narodna kuhinja je nesmetano funkcionisala svakodnevno tokom cele godine, zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je prepoznala ovaj vid socijalne zaštite za naše najsiromašnije sugrađane, a nadlažna ministarstva su preko Crvenog krsta obezbedila 10 osnovnih namirnica za narodnu kuhinju. Takođe su obezbeđena 174 paketa na mesečnom nivou za socijalno ugrožena lica koja nisu u mogućnosti da koriste usluge Narodne kuhinje jer žive u seoskim mesnim zajednicama na području Grada Požarevca. Na nivou ove godine planiramo i sledeću, kada je narodna kuhinja u pitanju.

Takođe, planiramo i da naš servis "Pomoć u kući" funkcioniše i sledeće godine. Lokalna samouprava izdvaja sredstva za 10 gerontodomaćica. One su u 2017. godini opsluživale 72 korisnika. Imamo listu čekanja, pa postoji mogućnost da se tokom sledeće godine poveća broj gerontodomaćica za bar još dve da bi mogli svi koji imaju zahtev za ovom vrstom usluge da budu zbrinuti.

Treća oblast kojom se bavimo jesu obuke iz prve pomoći. Obuku je ove godine prošao veliki broj kandidata za vozače, kao i veliki broj radnika koje na to obavezuje Zakon o bezbednosti na radu.

Ove godine smo prvi put u našem kampu na Tulbi bili domaćini međuregionalnog takmičenje iz prve pomoći za ovaj deo Srbije, a na kom je naša ekipa osvojila drugo mesto i plasirala se na državno takmičenje.

Ove godine smo nastavili izgradnju našeg kampa na Tulbi. Crveni krst Austrije je obezbedio donaciju za kopanje oko 180m kanalizacije kroz naš plac. Lokalna samouprava je obezbedila sredstva za priključak na kanalizacionu i vodovodnu mrežu, tako da u 2018. godinu ulazimo sa kompletno infrastrukturno opremljenim kampom sa svim uslovima za rad. Planiramo da u 2018. godini ponovo budemo domaćini međuregionalnog takmienja iz prve pomoći, čak i državnog takmičenja. Očekujemo da na proleće budemo domaćini i organizatori takmičenja iz oblasti ponašanja u vanrednim situacijama za decu uzrasta od 7 do 10 godina, a vezano za projekat „Sigurnije škole – otpornije zajednice“. Mi već sprovodimo ovaj šrojekat sa osnovnim i srednjim školama, gde decu obučavamo kako da prepoznaju vanrednu situaciju i kako da se pravilno ponašaju u takvim prilikama kako bi zaštitili sebe i svoje porodice. Planiramo da se prvi put organuzuje tako nešto na nivou republike i da učestvuje 29 opština koje su učestvovale i u projektima „Sigurnije škole-otpornije zajednice“ i uopšte u projektima o delovanju u vanrednim situacijama“, kaže Obradović.

„Što se   tiče prve pomoći planiramo da i dalje po školama vršim obuku učenika i da u svakoj osnovnoj i srednjoj školi formiramo ekipu prve pomoći, koje će se nadmetati na opštinskom takmičenju u našem kampu.“

Godinu počinjemo...

„U ovoj godini smo imali 30 akcija dobrovoljnog davanja krvi i taj nivo nameravamo da zadržimo i u 2018. Već je napravljen plan, akcija a prva je zakazana za 18. januar kada će, sada već tradicionalno, promoteri biti predstavnici medija, zahvaljujući kojima i imamo ovaj nivo i rezultate u DDK u poslednjih 7 godina“.

ŽELJE za 2018-u

„Ispred organizacije CK Požarevac svim našim sugrađanima čestitam Novu godinu i predstojeće praznike i želim u 2018. godini dobro zdravlje, mnogo sreće i da ono što ih je krasilo u 2017-oj, a to su humanost i plemenitost, ostanu na tom nivou i u 2018. Godini“, poručuje Obradović.

.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 01:38:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43592/crveni-krst-pozarevac-specijalno-priznanje-za-plemenitost-i-humanost.html
VTŠSS Požarevac akreditovala svoje obrazovne programe za narednih 7 godina http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43587/vtsss-pozarevac-akreditovala-svoje-obrazovne-programe-za-narednih-7-godina.html Najvažniji posao koji je u ovoj godini obavila Visoka tehnička škola stukovnih studija u Požarevcu jeste akreditovanje za narednih sedam godina, kaže direktor škole dr Vladan Đulaković, sumirajući ostvarene ciljeve i rezultate u 2017. godini. ]]>

“U protekloj školskoj godini naša škola je prošla treću akreditaciju, koja će važiti sledećih sedam godina. Kao i do sada, akreditovali smo programe za poljoprivredu, prehrambenu tehnologiju, zaštitu životne sredine, mašinstvo i elektrotehniku. Baziramo se na tome što je neophodno našem okruženju, gde naši svršeni studenti mogu da pronađu zaposlenje. Ova akreditacija je bila specifična po tome što smo pored osnovnih studija akreditovali i specijalističke studije na svim usmerenjima. Dobili smo jedno novo usmerenje, elektrotehniku i računarstvo, i proširenje za prhrambenu tehnologiju, odnosno za nutricionizam u okviru ovog programa.  U narednom periodu koji već obuhvata i ovu školsku godinu čekaju nas pripreme za akreditaciju jednog ili dva master programa. Postoje standardi po kojima treba da radimo da bi za narednu ili za 2019. godinu imali master studije.

Novina i za profesore i za studente je što nam je vraćeno zvanje višeg predavača, tako da sada imamo predavače, više predavače i profesore strukovnih studija.

Studenti su dobili pogodnost da mogu da studiraju uz rad, sa upisanim  manjim brojem bodova, i oni mogu da studiraju i završe za devet godina, dok su za budžetske i samofinansirajuće studente ostali isti uslovi i maksimalno vreme za studiranje šest godina.

Ove godine smo krenuli sa malo većom kontrolom prakse i praktičnih radova studenata koju nameravamo da u narednoj godini još malo proširimo. Imamo dobru saradnju sa TE KO Kostolac, tu se našu studenti upoznaju direktno sa problematikom proizvodnje, pa su tu uključeni pored mašinaca, i budući elektroinženjeri, čak i studenti programa poljoprivreda i zaštita životne sredine. Naši studenti obilaze pogone, upoznaju se sa radom, obavljaju tamo deo stručne prakse. Što se tiče prakse za poljoprivredu i prehrambenu industriju, tu već nemamo nekih velikih kombinata ili preduzeća koji mogu da prime veći broj studenata. Dobro je ipak da studenti poljoprivrednog smera znaju da je u svakoj poljoprivrednoj apoteci neophodno da postoji jedan stručnjak koji je licenciran za rad sa pesticidima. Naši studenti dobijaju zakonsku mogućnost da otvaraju svolje poljoprivredne apoteke ili da rade kod nekog drugog.

Prehrambena tehnologija je opet specifična. Sa „Bambijem“ baš i nemamo neku saradnju, niti su oni želeli da prepoznaju neke naše probleme i naše studente, mislim da oni nisu zainteresovani za neku edukaciju studenata, tako da se oslanjamo na pomoć nekih manjih prerađivačkih kapaciteta i svako od naših studenata nađe sebi odgovarajuće mesto.

Što se ostalih aktivnosti škole tiče, kao i prethodnih, i tokom ove godine smo radili na različitim projektima, neke koje smo nasledili iz ranijih godina smo završili, druge započeli i oni će biti nastavljeni u narednoj godini.

Prošle godine smo dobili jedan IPA projekat u saradnji sa kolegama iz Rumunije, koji se odnosi na očuvanje biodiverziteta i genetskog potencijala naših voćaka i vinove loze. Sledeće godine će taj projekat biti završen, sa uspehom, nadam se, kao i ranijih godina. U ovoj godini smo već zaršili jedan projekat koji je objavljen na sajtu Ministrstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a koji se odnosi na zaštitu šuma od požara. I trenutno radimo projekat o zaštiti šuma od požara, ali na teritoriji Novog Pazara i Sjenice. To radimo zajedno sa Institutom za šumarstvo, sa Srbija šumama. Radili smo neke eksperimente sa šumama koje su gorele i dobili smo određene rezultate koji su već publikovani a do kraja januara ćemo imati kompletnu monografiju i završiti taj projekat.

Imali smo veliki broj savetovanja, tribina, nastavili sa organizovanjem Sajma etno pića i sireva, koji je veoma popularan za male proizvođače i vinarije, a koji se održava uvek u februaru. Već je za narednu godinu zakazan za 17. februar i to će biti jubilarna 10. izložba. To već postaje tradicija, ljudi već znaju, raspituju se unapred. Prošle godine je bilo preko 50 izlagača vina i preko 250 posetilaca . Na narednom sajmu ćemo imati i takmičarski deo gde ćemo ocenjivati kvalitet vina, domaćih rakija, sireva, i uz to će ići i odgovarajuća priznanja.

Ove godine smo pored redovnih tribina koje se organuzju gotovo na mesečnom nivou, organizovali smo tribine iz oblasti dijagnostike i iz oblasti savremenih dostignuća fizike, imamo određene radove koje smo publikovali, učestvovali smo na savetovanjima počev od procene rizika, to je međunarodno savetovanje, uzeli smo učešće u programima koji se odnose na evropski obrazovni prostor visokog obrazovanja gde su naši profesori dobili određena priznanja za ono što su radili.

Moram da napomenem da imamo saradnju sa Privrednom komorom, Društvom inženjera i tehničara, Poljoprivrednom stručnom službom, Zavodom za javno zdravlje Poižarevac, i mnogim drugim institucijama.

U svakom slučaju Visoka tehnička škola strukovnih studija ispunila je svoje osnovne zadatke, što se tiče obrazovanja studenata, takođe je radila na usavršavanju profesora, ispunili smo i određene aktivnosti koje nam po Zakonu o obrazovanju nisu  obavezne ali mi želimo da učestvujemo u svim tim radovima i projektima gde možemo da damo neki doprinos i sa time ćemo nastaviti i u narednoj godini“, kaže dr Vladan Đulaković.

Svojim studentima i sugrađanima poručuje: “Svima želim srećnu Novu godinu, da imaju zdravlja, da budu radosni, veseli i  da im se ispune želje koje imaju.“

]]>
Sun, 31 Dec 2017 02:25:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43587/vtsss-pozarevac-akreditovala-svoje-obrazovne-programe-za-narednih-7-godina.html
Još jedna uspešna godina za Istorijski arhiv Požarevac http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43586/jos-jedna-uspesna-godina-za-istorijski-arhiv-pozarevac.html Program i plan rada Istorijskog arhiva Požarevac za 2017. godinu je u celosti realizovan. „Godinu smo započeli učešćem na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u okviru turističke ponude Grada Požarevca. Premijere naših izložbenih postavki ove godine je u Požarevcu videlo 4.700 ljudi. Za sledeću godinu spremamo međunarodnu konferenciju u našem gradu“, kaže dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac, sumirajući rezultate 2017. godine. ]]>

"Godinu smo započeli učešćem na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u okviru turističke ponude Grada Požarevca. Tu smo se predstavili svojim stalnim izložbenim postavkama „Dva veka vojske u Braničevu“ – spomen postavka koja se nalazi u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu koja ima više od 20 hiljada posetilaca od otvaranja u junu 2011. godine do danas, i izložbenom postavkom na otvorenom, u dvorišnom kompleksu Istorijskog arhiva Požarevac „Zanatstvo okruga Požarevačkog“.

Aktivnosti smo nastavili premijernim izložbenim postavkama, predstavljanjem naslova iz edicije Istorijskog arhiva Požarevac, gostovanjima izložbenih postavki u drugim gradovima u Srbiji, konferencijama, savetovanjima, predavanjima od strane zaposlenih u Istorijskom arhivu Požarevac, što bi u brojkama izgledalo ovako: imali smo 4.700 posetilaca na premijernim izložbama IA Požarevac, od čega je 1.700 posetilaca obišlo postavku „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“. Publikovali smo 10 novih naslova u edicijama IA Požarevac i to u okviru edicije Posebna izdanja „Letopis Učiteljske škole u Požarevcu“, povodom 70 godina od osnivanja ove škole, zatim u ediciji Izložbeni katalozi tri naslova: „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“, „Zanatstvo okruga Požarevačkog“ i „Osnovno školstvo u Požarevcu, 1815-1882“ , isti naslovi u okviru edicije Elektronska izdanja i virtuelne izložbe, i arhivske fotografije na razglednicama u okviru edicije Kulturna baština IA Požarevac.

Pored izložbe „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“, programi koji su obeležili ovu godinu su svakako dve izložbene postavke, premijerno postavljene u našem gradu „Osnovno školstvo u Požarevcu, 1815-1882“ i „Zanatstvo okruga Požarevačkog“.

Sa druge strane smo izložbama gostovali u Beogradu, Kragujevcu, Subotici i Ćupriji. U Beogradu smo se predstavili izložbom „Kazneno popravni zavodi u Srbiji na primeru požarevačkog kaznenog zavoda 1853-1918“. U Subotici smo bili gosti  Festivala evropskog filma Palić, gde smo se predstavili izložbom „Filmovi koje smo voleli, 1947-1980“. U Ćupriji smo se predstavili izložbama „Kazneno popravni zavodi u Srbiji na primeru požarevačkog kaznenog zavoda 1853-1918“ i „Filmski plakat, 1941-1945“, a u Kragujevcu izložbom i dokumentarnim filmom „Srbija i Braničevo u Velikom ratu“.

Takođe bih podvukla i najnoviji broj časopisa Zapisi, šesti po redu, koji uspešno promoviše arhivističku teoriju i praksu kao i postulate društvenih i humanističkih nauka, kojem je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 2015. godine dodelilo kategoriju „nacionalni i naučni časopis“. Namera nam je da u narednoj godini, kada obeležavamo 70 godina od osnivanja Istorijskog arhiva Požarvac prerastemo u međunarodnu arhivističku istoriografsku konferenciju, koja bi se održavala u Požarevcu, i okupimo dosadašnje saradnike na časopisu, kojih je bilo stotinu iz deset zemalja Evrope, a sa konferencije bismo nastavili da publikujemo članke u okviru međunarodnog časopisa Zapisi.

U toku je projekat čija je realizacija počela u septembru i trajaće tokom naredne godine. To je projekat Ministrstva odbrane posvećen objavljivanju monografije i dokumentarnog filma o spomen sobama Ministrastva i Vojske Srbije širom Srbije. U Beogradu ćemo 11. novembra 2018. godine predstaviti rezultat jednogodišnjeg projekta, a povodom obeležavanja 100 godina od završetka I Svetskog rata.

U sledećoj godini ćemo se takođe predstavti projektnim aktivnostima posvećenim obeležavanju 70 godina od osnivanja Istorijskog arhiva Požarevac. U planu su nam i novi izdavački i  izložbeni poduhvati koji govore o aktivnostima Arhiva u 21. veku  Pored toga nastavljamo rad na mikrofilmovanju i digitalizovanju arhivskih dokumenata, nabavci standardizovane arhivske opreme, stručnoj edukaciji i kontinuiranom usavršavanju stručnih zaposlenih radnika Istorijskog arhiva i nadam se nastavku projekta adaptacije i rekonstrukcije objekata depoa za Istorijski arhiv Požarevac od strane našeg osnivača - Grada Požarevca.

Početak godine u znaku gostovanja

Godinu ćemo započeti gostovanjima izložbenih postavki: u Somboru i Subotici „Srbija i Braničevo u Velikom ratu“, „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“ u Beogradu i „Filmski plakat, 1941-1944“ u Paraćinu i Jagodini.

Tokom januara ćemo, verovatno u svečanim salonima gradskog zdanja, promovisati najnoviju publikaciju „Učiteljska škola Veljko Dugošević u Požarevcu - letopis Učiteljske škole 1947-1974“ , povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja Učiteljske škole“, najavljuje dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac, i poručuje sugrađanima:

„Srećne božićne i novogodišnje praznike građanima želi Istorijski arhiv Požarevac“.

]]>
Sat, 30 Dec 2017 08:49:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43586/jos-jedna-uspesna-godina-za-istorijski-arhiv-pozarevac.html
JP "Parking servis": U 2018. više reda na parkiralištima http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43594/jp-%22parking-servis%22-u-2018.-vise-reda-na-parkiralistima-.html “U 2017. godini JP”Parking servis” je pretrpelo velike reforme, pre svega imali smo prelazak sa takse na cenu, u smislu naplate naše usluge. To je za krajnje korisnike najveća promena. Kada su u pitanju naplate spornih, odnosno nenaplaćenih potraživanja, to sada ide preko izvršitelja. To je značajna promena za sve,” kaže direktorka ovog javnog preduzeća, Marija Papović. ]]>

“Pored toga, preuzeli smo funkciju upravljača puta, što je odgovoran posao i tu je bilo dosta posla i dosta se radilo. Sa druge strane, mogli ste videti da su parkirališta dosta uređena, uređen je parking kod hotela Dunav, malo se ozelenila ograda, uredjeni su izlazi. Sve to nije bilo planirano projektom, ali uz sugestije građana i kad se ozelinila ograda, uvideli smo da je potrebno napraviti još neki izlaz sa parkinga. Radilo se na uređenju parkinga kod pijace i trotoara ispred parkinga. Ove godine se više radilo na tom esteskom delu.

Ove godine je uvedena celodnevna parking karta u drugoj zoni za parkiranje u periodu od 8 do 20 časova. Cena karte je 150 dinara kupovinom, a nabavlja se na trafikama ili slanjem sms-a na broj 8123.

Takođe ove godine se krenulo u prinudnu naplatu potraživanja prema vlasnicima inostranih registracionih tablica, jer prosto ne možemo da favorizujemo vozače iz drugih država. Moralo je da se i to sprovede u delo i to je jedna od novina u 2017. godini.

Znam da sve zanima proširenje parkirališta i to je naš najvažniji zadatak. Trebalo bi, ako ne do kraja ove godine, onda do kraja januara sledeće godine da proširimo neke zone. Htela bih da napomenem da to nije želja “Parking servisa”, niti bilo kog u Gradu, to je želja građana, stanara te ulice. Ljudi su posle deset godina naplate parkiranja u gradu shvatili da samo tamo gde postoji zona, gde se naplaćuje parkiranje i gde postoji kontrola naplate parkiranja, ljudi mogu da nađu slobodno mesto. Ovako, dođu, parkiraju se na mestima u najužem centru grada, gde se ne naplacuje i tih 15-20 mesta budu zarobljena celog dana. Na primer, ispred vrtića Pčelica postoji veliki problem, desetak mesta je zauzeto celog dana, jer ne postoji kontrola naplate parkiranja i njih planiramo da u nekom narednom periodu uvedemo u zonu. Svi znamo da je za prvi započeti čas tolerancija 15 minuta, tako da mislimo da je roditeljima dovoljno 15 minuta da ostave ili uzmu dete, a da ne plate parking, a sa druge strane će sigurno imati u više navrata slobodno parking mesto, nego što je trenutna situacija. Bilo je tu apela i roditelja i apela iz mesne zajednice Ćeba i iz Užičke ulice, tako da ćemo mi na tim lokacijama na apel građana proširiti zonu naplate parkiranja.

U narednoj godini planiramo i blokovsko parkiranje. U gradu postoje dve “rak rane”, jedna od njih je blok iza zgrada u ulici Čede Vasovića, koji je prebukiran ljudima sa strane i stanari ne mogu da  parkiraju svoja vozila, pa će se na njihov apel uvesti blokovsko parkiranje. Blokovsko parkiranje znači da se ceo taj parking prostor uvede u zonu, s tim da stanari imaju povlašćenu parking kartu, koja bi bila jevtinija nego sada, jer je to isped zgrade gde žive. Takođe još jedan problematičan blok zgrada je potes Knez Milošev venac - Braničevski skver, i tu se planira blokovsko parkiranje. Takođe, planiramo otvaranje parking prostora kod autobuske stanice, jer ljudi nemaju gde da se parkiraju i koriste taj prostor između ulica Knez Milošev venac i Braničevski skver. Bukvalno ostavljaju vozila i po mesec dana, i odu u inostranstvo.

Planiramo i garažu za sledeću godinu. Najpre se planira izrada projekta I nalaženje prostora u gradu koji bi mogao da odgovori svim tim uslovima koji su potrebni za jednu garažu. Neke ideje koje imamo za sledeću godinu odnose se na umrežavanje parking prostora, to u većim gradovima već postoji, u smislu da imamo pokazivače slobodnih parking mesta. To je već predviđeno za mart sledeće godine, na parking pijaci se planira umrežavanje tri parking mesta: parking kod Načelstva, parking Centra za kulturu i parking kod pijace, jer imamo situacije da bude zagušenje na parkingu pijaca, a da su ova dva parkinga slobodna. U samom centru su sva tri, tako da će biti semafora, preusmerivača, koji će pokazivati u svakom trenutku slobodan broj parking mesta na sva tri parkirališta.

Nema obeležja parkirališta u gradu, prosto kad čovek dođe u grad treba da ga preusmeri saobraćajni znak gde je to parking mesto, gde su ta zatvorena parkirališta. To su sve neke stvari na kojima radimo, kako bi obezbedili bolju frenkvenciju, malo savesnije parkiranje građana i kako bi izbegli situacije da nepropisno parkiraju i da pauk vozilo mora da interveniše. Vozilo reaguje samo u situacijama kada se ometa saobraćaj,”kaže Marija Papović i dodaje:

Moje želje građanima su  puno zdravlja, a posle toga posao, da svi imaju posao, da se radi, to je najvažnije, ali bez zdravlja ne vredi nam ni posao… Pored svega toga, puno sreće, zdravlja, ljubavi… Eto to je to…

]]>
Sat, 30 Dec 2017 12:27:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43594/jp-%22parking-servis%22-u-2018.-vise-reda-na-parkiralistima-.html
Doček Nove godine u Radio Caffe-u http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43554/docek-nove-godine-u-radio-caffe-u.html Doček Nove godine je svakako doček za pamćenje. Prilikom izbora ponude za doček vodite računa o renomeu, ambijentu, muzici i organizatoru dočeka kako bi vam najluđa noć prošla u savršenom veselju i gde se osećate najbolje. ]]>

Kažu da kako uđete u Novu godinu takva će vam biti cela godina, pa zato započnite Novu godinu na najbolji mogući način, uz veselo društvo, najprijatniji ambijent u gradu, najveće hitove koji vam nude garantovano dobar provod i uz redovne “nenaduvane” cene.

Radio Caffe tokom Novogodišnjih praznika radi kao i svakog vikenda i zato svratite, jer ste nam dobrodošli! A mi ćemo učiniti sve da dugo pamtite ovo veče. Za rezervaciju stolova morate doći lično do kafea i ostaviti svoje podatke...

 

]]>
Wed, 27 Dec 2017 16:32:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43554/docek-nove-godine-u-radio-caffe-u.html
Poliklinika Sunce – Njima se veruje! http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43124/poliklinika-sunce-%E2%80%93-njima-se-veruje%21.html Na jednom mestu, u moderno opremljenom prostoru, možete izabrati kvalitetnu medicinsku uslugu u terminu koji vam odgovara, uz maksimalnu fleksibilnost, bez čekanja i u najkraćem roku. ]]>

Poliklinika "Sunce" se nalazi u Požarevcu na adresi Topličina 1b i pruža usluge pedijatrije, neuropsihijatrije, interne medicine, ultrazvučne i laboratorijske dijagnostike. Radno vreme (ponedeljak - petak) je od 08 do 20 časova, subotom od 08 do 14 časova, a pedijatrijska praksa radi i vikendom po pozivu. Telefoni za informacije i zakazivanje su 012/400-440, 060/7-400-144 i 060/7-400-244 (zakazivanje za pedijatra).

Za kvalitetnu medicinsku uslugu, brine se tim vrhunskih lekara specijalista:

PEDIJATRIJA:

- dr Mileva Kekić-Vuković

- dr Svetlana Nikolić-Acić

- dr Ljiljana Nikolić

- dr Suzana Jovčev

- dr Dejan Stojanović

- dr Snežana Stojković

NEUROPSIHIJATRIJA:

- dr Dragana Medurić-Jotov

- dr Jasmina Medurić - psihijatar

INTERNA MEDICINA:

- dr Slavica Ćirković - kardiolog

- dr Mirela Vučković - pneumoftiziolog

- dr Nenad Rakić - nefrolog

SARADNICI:

- Vesna Gardašević - psiholog

- Nada Miljković - logoped

- dr Radivoje Milošević – ultrazvučna dijagnostika

- dr Aleksandar Marković – ultrazvučna dijagnostika

- dr Snežana Lisovski – dečiji hirurg

]]>
Tue, 12 Dec 2017 11:48:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43124/poliklinika-sunce-%E2%80%93-njima-se-veruje%21.html
GARDENIJA - za kupce sa prefinjenim ukusom http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/42906/gardenija---za-kupce-sa-prefinjenim-ukusom.html Na radost svih onih kojima je u proteklih nekoliko godina nedostajalo mesto gde bi kupili poklon za sebe i druge, za specijalne prilike i posebne ljude, galerija Gardenija ponovo radi, na starom mestu, u Vardarskoj 13 u Požarevcu. ]]>

Jedinstven novogodišnji program učiniće svaki prostor drugačijim od onoga što postiže ponuda koju imamo na svakom koraku. Zablistaće jelka sjajem leptirovih krila, božićnih kugli i snežnih pahulja, ali će i jutarnja kafa imati lepši miris i ukus servirana u šoljicama sa prazničnim motivima, a u smiraj dana uživaćete u senkama lampi I sveća koje daju posebnu toplinu.

 

 

Vreme je praznika i darivanja. U GARDENIJI Vas čekaju pokloni za sve prilike, od najfinijih materijala, u bojama koje se samo izmaštati mogu i spoju modernih i tradicionalnih linija.

 

 

Darivajući druge ne zaboravite na sebe. Poklonite nešto i svom domu, detalj koji će obeležiti početak 2018. godine, podsećati na sve ono što u nju unosimo i sve lepo što će ona doneti.

 

Promotivni tekst

]]>
Mon, 4 Dec 2017 11:04:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/42906/gardenija---za-kupce-sa-prefinjenim-ukusom.html