Radio Boom93 :: Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/rss.html sr http://www.boom93.com/sw4i/thumbnail/promo baner.png?thumbId=186057&fileSize=7504&contentType=image/png&lastModified=1519751014000 Radio Boom93 :: Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/rss.html Najjeftiniji prevoz iz Požarevca do Beograda i Beča! http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51456/najjeftiniji-prevoz-iz-pozarevca-do-beograda-i-beca%21.html Arriva Litas u saradnji sa firmom Teroplan nastavlja da povećava broj linija za koje je moguće kupiti najjeftinije online karte! ]]> Verujemo da ste do sada već iskoristili mogućnost da po ceni od samo 99rsd putujete na nekoj od sledećih relacija:

Požarevac-Žabari-Svilajnac-Batočina-Kragujevac

Požarevac-Žabari-Svilajnac-Jagodina-Ćuprija-Paraćin-Aleksinac-Niš

Od sada po istoj ceni, od svega 99 rsd, možete da putujete liniji Novi Sad-Požarevac.

Međutim, ono što će naročito obradovati putnike i putoholičare su linije do prestonica Srbije i Austrije.

Cene karata za Beograd kreću od 299rsd! Polazak iz Požarevca je u 19 časova (svim danima osim nedeljom), a iz Beograda u 21 čas (svim danima).

Ko želi da poseti jednu od najlepših evropskih prestonica, popije kafu uz Mocart kugle, obiđe dvorac Šebrun ili uživa u ostalim atrakcijama Beča, potrebno je da izdvoji samo 1049 rsd za autobusku kartu u jednom smeru.

Iz Požarevca, preko Beograda, za Beč postoje svakodnevni poslaci u 19:30, a četvrtkom i nedeljom saobraća još jedan polazak u 14:00 časova. Vreme povratka je svakim danom u 21:00, a petkom i ponedeljkom postoji i polazak u 17:00 časova.

Uživajte u sigurnoj, konfornoj i najjeftinijoj vožnji!

 

]]>
Mon, 15 Oct 2018 13:41:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51456/najjeftiniji-prevoz-iz-pozarevca-do-beograda-i-beca%21.html
Manor kreće iz Požarevca http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51265/manor-krece-iz-pozarevca.html Kada se udruže mladost, entuzijazam, volja za uspehom i već zavidno iskustvo u tekstilnoj industriji, nastane novi brend koji brzo osvaja tržište. ]]>

Nije u pitanju robna marka koja dolazi iz dalekog sveta, nije ni samo “Made in Serbia”, već je domaće, lokalno, naše, iz Požarevca.

Ime “MANOR” sada već prepoznaje veliki broj muškaraca koji polažu na kvalitet, udobnost i komfor kada je donji veš u pitanju, ali i lakoća koju sa sobom nosi kupovina putem interneta.

Rezultati istraživanja agencije "Pioniri" i Smart Plus Research-a pokazuju da među korisnicima interneta u Srbiji više od 70% građana kupuje online robu i plaća usluge. Muškarci su u tome u većini u odnosu na žene koje i dalje preferiraju šetnju i obilaske radnji, više kao izgovor da provedu vreme sa prijateljicama.

Garderoba je ono za šta se, uz knjige i kozmetiku, online kupci najčešće odlučuju. Sada je ponuda bogatija za još jedan brend namenjen muškarcima, a koji donosi kvalitet domaće proizvodnje bez nužno visoke cene kakvu ima konkurencija.

Manor underwear je nova modna linija donjeg veša za muškarce.

Tvorci su se odlučili na pokretanje online shopa, do kog dolazite direktno ili preko najpopularnijih društvenih mreža, upravo da bi bili bliži kupcima, da bi olakšali izbor i naručivanje. I plaćanje takođe. Sve što naručite na www.manor.rs plaćate pouzećem, što je omiljeni način za veliku većinu naših sugrađana.

Naručivanje je vrlo jednostavno, isporuka iz Požarevca do svake tačke u Srbiji, a uskoro i šire, brza je i pouzdana, u kvalitet se uverite na prvi dodir, što vas sve zajedno navodi da se brzo vratite po još koji par ili komad sa potpisom “Manor”.

I ne zaboravite, svi Manor underwear proizvodi dolaze upakovani u ekskluzivnu ambalažu kako bi zadržali svoj kvalitet i sigurno dostavljeni do potrošača.

]]>
Sun, 7 Oct 2018 00:53:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51265/manor-krece-iz-pozarevca.html
"Blue Bunny" slavi prvi rodjendan http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51094/%22blue-bunny%22-slavi-prvi-rodjendan.html Dnevni boravak za decu “Blue Bunny” obeležava svoju prvu godinu postojanja. Ovom prilikom za Boom93 Milica Dmitrović, direktorka dnevnog boravka “Blue Bunny”, pružila je čitaocima portala informacije o dnevnom boravku i pozvala sve sugradjane na proslavu 1. rodjendana. ]]> Kada je dnevni boravak “Blue Bunny” počeo sa radom?

Krenuli smo sa radom 1. oktobra 2017. godine i od tada je kroz naš boravak prošlo desetine zadovoljnih mališana.

Kroz višegodišnje iskustvo rada sa decom, uvidele smo problem nedostatka kapaciteta za svudecu u Požarevcu. Iz ovog razloga smo odlučile da u oktobru prošle godine otvorimo prvi privatni boravak za decu u Požarevcu - Blue Bunny.

Zajedno sa otvaranjem“Blue Bunny”-a, rodila se i naša misija da svakom detetu u našem gradu pružimo adekvatan boravak i bezbrižno odrastanje. Naravno, tu misiju sledimo i danas.

Da li u vrtiću rade obučeni vaspitači?

Trenutno u “Blue Bunny”-u radimo nas tri – Nevena Rakic, Anita Krstic i ja (Milica Dmitrović).

Sve 3 smo diplomirani stručni vaspitači. Ja lično imam više od 8 godina iskustva, Nevena 2 godine u radu sa različitim uzrastima dece - i privatni i državni vrtići, dečijei graonice, kao i organizacija dečijih aktivnosti za razne manifestacije.

Mislim da mi je to prethodno iskustvo upravo i omogućilo da naučim da razumem decu, uvidim šta je to njima najvažnije i da to sprovedem kroz otvaranje“Blue Bunny”-a, mesta gde naši mališani svakodnevno uživaju.

Gde se nalazi dnevni boravak?

Nalazimo se u LoleRibara 42. Ograda nam je šarena, kuća crvena, a tu je i plavi zeka na našem logou, tako da smo lako uočljivi sa ulice.

Koje sve aktivnosti postoje u boravku?

Zaista nastojimo da našim mališanima omogućimo bogat sadržaj, kako bi smo im pružili što kreativniji i edukativniji boravak u našem vrtiću.

S tim u vezi, u Blue Bunny-u imamo organizovane časove engleskog, muzičkog, likovnog, kao i rad sa logopedom na nedeljnom nivou.

Takođe, imali smo prilike tokom ovog leta da vodimo našu decu i na 2 izleta.

Prvi je bio odlazak u Zoološkivrt u Beogradu, dok smo prošlog meseca bili u Dino parku u Svilajncu.

Da li boravak dobija subvencije od grada?

Za razliku od ostalih gradova, kao što je recimo slučaj u Beogradu, Požarevac i dalje nema predviđena sredstva za subvencionisanje privatnih vrtića.

Međutim, intenzivno radimo na rešavanju ovog problema i verujemo da će se već od sledeće godine situacija popraviti, odnosno da ćemo i mi kao privatni vrtić moći da računamo na subvenciju.

“Blue Bunny” obeležava svoj 1.rođendan?

Da, i ovom prilikom želimo da pozovemo sve roditelje sa decom na naš prvi rođendan u petak, 5.oktobra, sa početkom u 17h.

Očekuju vas brojna iznenađenja!

Više informcaija možete pročitati OVDE.

]]>
Mon, 1 Oct 2018 14:44:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/51094/%22blue-bunny%22-slavi-prvi-rodjendan.html
Novi privatni vrtić u Požarevcu http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50893/novi-privatni-vrtic-u-pozarevcu.html Privatni vrtić Disneyland 012 je osnovan kao ustanova za dnevni boravak dece uzrasta od 6 meseci do 5 godina. ]]>

1. septembra počeo je sa radom i nalazi se u ulici Bratstva jedinstva 20 u Požarevcu.

"Imajući u vidu činjenicu da su kapaciteti u gradskim vrtićima popunjeni postoji velika potreba za ukljucivanjem privatnog sektora u ovaj segment" kaže vlasnik vrtića Disneyland Nikola Golubović.

Trenutno je upisano dvadesetak dece, uzrasta od 6 meseci do 5 godina. Sa njima rade 2 vapitačice.

"Disneyland 012 je za sada registrovan kao dnevni boravak, a registracija u vrtić očekuje se za 6 meseci. Nadamo se i subvencijama grada zbog nedostatka broja mesta u gradskim vrtićima" kaže Golubović.

Vaspitači Disneylanda svakodnevno rade na unapređenju znanja dece iz svih oblasti, pružajući neograničene mogućnosti za socijalno – emotivni, fizički i kognitivni razvoj i za razvoj komunikacije i stvaralaštva kog dece.

Prostor u kome se odvijaju sve aktivnosti je maksimalno prilagođen deci.

Disneyland 012 deci nudi:

- 4 obroka dnevno;
- noćenje svakog poslednjeg petka u mesecu
- besplatno osiguranje deteta na godišnjem nivou
- izlete, ekskurzije i rekreativne nastave na nivou Srbije i Grčke
- svakodnevni edukativni program
-  fakultetski obrazovane vaspitače

Dodatne informacije, zainteresovani roditelji mogu dobiti u objektu ili na telefon: 069 1686300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


]]>
Sun, 23 Sep 2018 13:30:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50893/novi-privatni-vrtic-u-pozarevcu.html
Putuj lakše i jeftinije – Online autobuske karte od samo 99 dinara! http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50763/putuj-lakse-i-jeftinije-%E2%80%93-online-autobuske-karte-od-samo-99-dinara%21.html Kompanija Arriva, deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike, pre dva meseca predstavila je značajnu novinu u sferi online kupovine karata. ]]> Ova novina putnicima donosi mogućnost da prve karte mogu kupiti za svega 99 dinara! Dinamičko tarifiranje cena karata označava da što pre putnik kupi kartu ona je jeftinija. Nakon prvih nekoliko karata po navedenoj ceni, sledeće karte su nešto skuplje, ali i dalje sa velikim popustima!

Kupovina karata po promotivnim dinamičkim cenama dostupna je na tri međumesne linije:

-          Požarevac <-> Niš

-          Požarevac <-> Kragujevac

-          Svilajnac <-> Beograd

 

Online karte se mogu kupiti od 24h pa čak i do dva meseca unapredpre željenog polaska, a dostupne su na www.arriva.rs.

Plaćanje je omogućeno putem uplatnice, e-bankinga, iPay elektronskog novca kao i direktnim uplatama putem kreditnih/debitnih kartica, a za iznose preko 3000 dinara kartu/karte je moguće platiti na tri mesečne rate karticama Banka Intesa.

Kao kompanija koja uvodi značajne novitete u poslovanju, Arriva ima za cilj da putnicima pruži mogućnost da svoje mesto osiguraju kupovinom karata online i to po neodoljivim cenama.

Pored dinamičkih cena na navedenim linijama, dostupna je i mogućnost kupovine povratne karte na relaciji Požarevac <-> Beograd.

Kada se putnik opredeli za povratno putovanje dobija na e-mail kartu za jedan pravac dok za povratak kartu dobija kontaktiranjem korisničkog servisa, slanjem e-maila na karte@teroplan.rs ili pozivom na broj 066 430 833, takođe minimalno 24h pre planiranog puta.

Naravno tu nije kraj prednostima online karte! Kao najnoviju povoljnost Arriva je za sve svoje polaske obezbedila da putnici sa online kartama ne plaćaju peronske karte sa AS Požarevac i AS Svilajnac. Ova povoljnost odnosi se na sve karte kupljene van promotivnih i akcijskih cena.

Prema rečima predstavnika kompanije Arriva, ove novine dovele su do sjajne reakcije i velikog odaziva od strane putnika. Imajući u vidu da je korisnicima najvažnija usluga, kao i kvalitet koji Arriva pruža, u narednom periodu iz kompanije najavljuju brojne aktivnosti usmerene na promociju kupovine online karata, kako bi što veći broj putnika mogao da uživa u benefitima komfornog putovanja po najpovoljnijim cenama.

 

]]>
Tue, 18 Sep 2018 11:30:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50763/putuj-lakse-i-jeftinije-%E2%80%93-online-autobuske-karte-od-samo-99-dinara%21.html
Kupovina preko interneta: Ko su kupci i šta se najčešće pazari? http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50675/kupovina-preko-interneta-ko-su-kupci-i-sta-se-najcesce-pazari.html Građani Srbije su mahom svakodnevno "zakačeni" na internet i gotovo 90% anketirane on-line populacije ima nalog na bar jednoj od najpopularnijih društvenih mreža, pokazuju rezultati više nezavisnih istraživanja. ]]>

Boravak na internetu ima različite ciljeve ali bi se oni mogli sumirati u nastojanje da se uštedi vreme I to na svim poljima, od informisanja o svim segmentima života pa do kupovine.

Istraživanje on-line populacije od 1.000 radno sposobnih građana Srbije (starosti između 18 i 64 godine), pokazalo je da je za 94 odsto njih Facebook apsolutno neprikosnoven, a na drugom mestu je Instagram sa 36,7% internet populacije.

Proveravanje naloga na društvenim mrežama je jedna od prvih jutarnjih aktivnosti za 75,3 odsto ispitanika, a oko 11% ljudi na Facebook -u provodi više od četiri sata dnevno. Za to vrme stiču nove “prijatelje”, saznaju šta postojeći rade, čitaju vesti iz zemlje i sveta, informišu se preti li nevreme, zabavljaju se, prate modne trendove i šopinguju “iz fotelje”, a u današnje vreme je ta fotelja na svakom mestu gde ima internet signala.

Rezultati istraživanja agencije "Pioniri" i Smart Plus Research-a pokazuju da u Srbiji 77 odsto građana kupuje on-line robu i plaća usluge. Muškarci su u tome u većini u odnosu na žene koje i dalje preferiraju šetnju i obilaske radnji, više kao izgovor da provedu vreme sa prijateljicama.

Garderoba je ono za šta se, uz knjige i kozmetiku, on line kupci najčešće odlučuju.

Sada je ponuda bogatija za još jedan brend namenjen muškarcima, a koji donosi kvalitet domaće proizvodnje bez nužno visoke cene kakvu ima konkurencija.

Manor underwear je nova modna linija donjeg veša za muškarce. Tvorci su se odlučili na pokretanje on line shopa, do kog dolazite direktno ili preko najpopularnijih društvenih mreža, upravo da bi bili bliži kupcima, da bi olakšali izbor i naručivanje i plaćanje takođe.

Sve što naručite na www.manor.rs plaćate pouzećem, što je omiljeni način za veliku većinu naših sugrađana. Naime, najveći broj građana Srbije preferira da plaća pouzećem.

Istraživanja pokazuju da dve trećine ispitanika izbegava kupovinu koja se plaća unapred i da je to jedan od najčešćih razloga za odustajanje od kupovine.

Naručivanje je vrlo jednostavno, isporuka brza, u kvalitet ćete se uveriti na prvi dodir, što će vas sve zajedno navesti da se brzo vratite po još koji par ili komad sa potpisom “Manor underwear”.

 

]]>
Fri, 14 Sep 2018 17:02:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50675/kupovina-preko-interneta-ko-su-kupci-i-sta-se-najcesce-pazari.html
Stop Shop Požarevac vas sprema za školu http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50185/stop-shop-pozarevac-vas-sprema-za-skolu.html STOP SHOP poziva sve školarce i predškolarce na druženje 1. i 2. septembra. Pripremili smo zabavne poligone za spretne, sjajne radionice za maštovite, predstavu i još puno iznenađenja i poklona. ]]>

Poruka za mame i tate – imamo sve što je vašim klincima potrebno za povratak u školske klupe! Naše radnje su spremne sa odličnim ponudama.

]]>
Mon, 27 Aug 2018 09:32:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/50185/stop-shop-pozarevac-vas-sprema-za-skolu.html
Poklon vaučeri za najbolje učenike http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49732/poklon-vauceri-za-najbolje-ucenike.html Modna kuća LUNA iz Požarevca, lider u tekstilnoj industriji Srbije i regiona sa više od 180 zaposlenih, već skoro tri decenije posvećena je negovanju pravih vrednosti i kao društveno-odgovorna kompanija brine, pre svega, o svojim zaposlenima obezbeđujući im uslove za rad na svetskom nivou. ]]>

U direkciji modne kuće LUNA, organizovan je svečani prijem dece zaposlenih u ovoj kompaniji iz čitave Srbije, koja su završila osmi razred osnovne škole i četvrtu godinu srednje škole, i uručeni su im poklon vaučeri.

„Imali smo čast da učenike koji su postigli odličan uspeh sa prosekom 5.00 ugostimo u našoj kompaniji i uručimo poklon vaučere za kupovinu školskog pribora u vrednosti od 8.000,00 dinara. U pitanju su mali maturanti Maja Zorić i Teodora Žunić, kao i veliki maturanti Jelena Perić, Ivana Pavlović i Marko Đorđević, dok će veliki maturant Milica Josić poklon vaučer dobiti naknadno. Učenici su imali priliku da obiđu direkciju firme, proizvodni pogon i saznaju kako nastaju LUNA modeli od ideje do realizacije. Devojčicama je najveću pažnju privukao kreativni centar i sam proces nastanka prvih skica modela, dok je dečaka koji je budući IT stručnjak najviše zainteresovao IT sektor. Cilj akcije je promovisanje vrednosti koje LUNA neguje, a to su: rad, talenat, kao i briga o zaposlenima“. – izjavila je Marija Tasić iz marketinga LUNE.

Direktorka i vlasnica LUNE Biljana Jovanović pozdravila je učenike i popričala sa njima o budućim planovima za dalje školovanje, ali i odgovarala na pitanja ovih mladih i uspešnih ljudi.

"Suština je da radite ono što volite, jer ćete onda biti jako uspešni. Ne plašite se da želite više, jer sve što su vam ambicije veće – uspeh Vam je sve bliži.“ – ohrabrila je učenike direktorka kompanije Biljana Jovanović podelivši sa njima svoje iskustvo i koje su bile njene želje kad je bila u njihovim godinama. "

Modna kuća LUNA ima razvijen poslovni sistem koji čine pre svega ljudi, a zatim i tehnološki opremljen proizvodni pogon površine 3000m2, kao i lanac sopstvenih radnji i franšiza. Mnogobrojne nagrade i priznanja govore o velikoj posvećenosti kupcima i razvoju brenda, ali i o odnosu kompanije prema  zaposlenima,  zasnovanom na dubokom poverenju i društveno odgovornom poslovanju.

]]>
Thu, 9 Aug 2018 16:22:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49732/poklon-vauceri-za-najbolje-ucenike.html
Arriva dariva putovanja u Crnu Goru, Beč i Linc http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49351/arriva-dariva-putovanja-u-crnu-goru-bec-i-linc.html Iskoristite svoju šansu za besplatnu kartu! ]]>

Kako bi se zahvalila svojim vernim korisnicima, kompanija Arriva pokrenula je kampanju „Arriva dariva“, čiji je cilj da vas povede do vaše savršene letnje destinacije. Iako statistike govoreda se na more najčešće kreće petkom, ova kampanjapokazaćeda je svaki dan pravi dan da se krene na more!

Svi koji kupe kartu za letnje putovanje do Crne Goreza polaske utorkom, sredom ili četvrtkom, dobiće još jednu kartu besplatnou toku trajanja kampanje,odnosno do kraja avgusta.Budva, Herceg Novi, Sveti Stefan samo su neke od destinacija za nezaboravno leto, preplanuo ten, prelepa druženja i najbolje letnje žurke.

Osim letnjih avantura, za svoje stalne korisnike, Arriva je pripremila i poseban loyalty program. Svi ljubitelji Austrije, imaće priliku da besplatno putuju do Beča i Linca, i to nikad lakše – sa sakupljenih pet karata na međugradskim linijama Arrive, kartu do Beča ili Linca dobiće na poklon!

Kampanja Arriva dARRIVA počinje u avgustu i trajaće do kraja godine, do kada možete da iskoristite priliku da dobijetebesplatne karteza željene destinacije.Neka vaše putovanje počne Arriva polaskom koje će vam pružiti komfor, udobnost, nova poznanstva i prelepe uspomene. 

Osimbesplatnih karata, Arriva uvodi i mogućnost online prodaje karata na svom web sajtu. Uz online rezervacije, moguća je kupovina karata već od 99 dinara za tri međumesne linije Požarevac –Niš, Požarevac – Kragujevac i Negotin – Svilajnac.

Više informacija o samim polascima, pogodnostima i popustima možete pronaći na sajtu www.arriva.rs ili putem e-mail-a na info@arriva.rs, kao i na broj telefona0800 101 021 koji je besplatan za pozive iz fiksne i mobilne telefonije.

]]>
Tue, 24 Jul 2018 09:26:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49351/arriva-dariva-putovanja-u-crnu-goru-bec-i-linc.html
Tražimo poslovnog sekretara http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49328/trazimo-poslovnog-sekretara.html Ako si kreativna, energična, komunikativna, ljubazna i ubedljiva osoba i uz to: sposobna, preduzimljiva i da poznaješ poslovni bonton,da imaš izražene organizacione veštine i pozitivan stav,da poseduješ odgovornost u radu i spremnost za pokretanje inicijative i da znaš da radiš na računaru (MS Office, email, Web). ]]> Zaduženja i odgovornosti: 

 • administrativni poslovi obrade i unošenja podataka
 • potpuna poslovna i administrativna podrška i saradnja sa knjigovodstvom
 • pismena i usmena komunikacija sa poslovnim partnerima,
 • pismena i usmena komunikacija sa saradnicima i zaposlenima 
 • priprema  i obrada interne dokumentacije, izveštaja i procedura

Uslovi za kanditate:

 • srednja ili viša stručna sprema
 • poznavanje engleskog jezika
 • radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima.

Svoju prijavu sa ličnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, stručna sprema, eventualno radno iskustvo, te kratak opis ličnih karakteristika i interesovanja i fotografiju možeš dostaviti na e-mail adresu: office@boom93.com

]]>
Mon, 23 Jul 2018 18:02:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49328/trazimo-poslovnog-sekretara.html
Putuj lakše i jeftinije – Online autobuska karte od samo 99 dinara! http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49117/putuj-lakse-i-jeftinije-%E2%80%93-online-autobuska-karte-od-samo-99-dinara%21.html Arriva uvodi dinamički cenovnik za online karte- budi brz i zgrabi najjeftiniju kartu. ]]> Kompanija Arriva, deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike, predstavila je značajnu novinu u sferi online kupovine karata koja putnicima donosi mogućnost da prve tri karte kupe za svega 99 dinara! Dinamičko tarifiranje cena karata označava, da što pre putnik kupi kartu ona je jeftinija. Nakon prve tri karte po navedenoj ceni, sledeće su nešto skuplje, ali i dalje sa velikim popustima! 

Kupovina karata po dinamičkim cenamadostupna je za tri međumesne linije:

 • Požarevac-Niš;
 • Požarevac-Kragujevac;
 • Svilajnac-Beograd.

Online karte se mogu kupiti čak dva meseca unapred, a dostupne su na www.arriva.rs, 24h pre polaska. Plaćanje je omogućeno putem uplatnice, e-bankinga, Ipay elektronskog novca, kao i direktnim uplatama putem platnih kartica.

Kao kompanija koja uvodi značajne novitete u poslovanju, Arriva ima za cilj da putnicima pruži mogućnost da svoje mesto osiguraju kupovinom karata onlinei to po neodoljivim cenama.

Pored dinamičkih cena na navedenim linijama, novina prilikom online kupovine karata je i mogućnost izbora povratne karte na relacijiPožarevac-Beograd. Kada se putnik opredeli za povratno putovanje, dovoljno je da unese kod povratne karte koja stiže na e-mail adresu ili se obrati korisničkom centru (slanjeme-mail-a na karte@teroplan.rs ili pozivom na broj 066 430 833) kako bi dobio kartu za povratak.

Online karte dostupne su i za sezonske linije za Crnu Goru. Svi korisnici Intesinih kreditnih kartica, mogu iznos karte/karata, ukoliko koštaju više od 3000 dinara, platiti na tri mesečne rate.

Imajući u vidu da je korisnicima najvažnija usluga, kao i kvalitet koji Arriva pruža, u narednom periodu iz kompanije najavljuju brojne aktivnosti usmerene na promociju kupovineonline karata, kako bi što veći broj putnika mogao da uživa u benefitima komfornog putovanja po najpovoljnijim cenama.

]]>
Mon, 16 Jul 2018 11:50:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/49117/putuj-lakse-i-jeftinije-%E2%80%93-online-autobuska-karte-od-samo-99-dinara%21.html
STOP SHOP sportsko leto http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/48627/stop-shop-sportsko-leto.html Dragi Požarevljani, pozivamo vas da nam se pridružite od 28. juna do 01. jula u STOP SHOP ritejl parku da zajedno proslavimo ovo sportsko leto! ]]>

Osim što ćete moći da isprobate penjanje na veštačkoj steni uz pomoć profesionalaca koje će vam otkriti čari penjanja, takođe vas očekuje i Prljavi Inspektor Blaža koji će 29. juna promovisati svoju novu pesmu kojom pruža podršku našoj fudbalskoj reprezentaciji! Ovo leto je definitivno u duhu sporta, zbog čega su neki od vaših omiljenih brendova pripremili sjajne popuste i akcije na letnje kolekcije.

Letnji program:

28. jun - 01. jul - penjanje na veštačkoj steni, 14h-20h

29. jun - Prljavi Inspektor Blaža, promocija nove pesme, 17h-18h

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram! Kao i uvek, pokloni su spremni!

]]>
Mon, 25 Jun 2018 15:21:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/48627/stop-shop-sportsko-leto.html
Nudimo ti posao http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47826/nudimo-ti-posao.html Tražimo kreativne, hrabre, energične, pričljive i ubedljive osobe sa interesovanjem za društvene mreže, digitalne medije, aktuelna dešavanja, voditeljstvo, novinarstvo i radio, pa ako se bilo koji od ponuđenih odgovora odnosi na tebe, trebaš nam! Javi se! ]]>

Nudimo ti priliku za posao, usavršavanje i karijeru u oblasti medija. Nadamo se da znaš engleski jezik, te da znaš da radiš na računaru, da poznaješ i koristiš društvene mreže, da si vedra, pričljiva i dinamična osoba, te da ti čitanje teksta ili najavljivanje sadržaja ne predstavlja neki problem.

Svoju prijavu sa ličnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, stručna sprema, eventualno radno iskustvo u medijima - nije neophodno, te kratak opis ličnih karakteristika i interesovanja i fotografiju možete dostaviti na e-mail adresu: office@boom93.com

Konkurs je otvoren do 11. juna 2018.

]]>
Thu, 24 May 2018 21:33:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47826/nudimo-ti-posao.html
Obiđite Đerdapsku klisuru na dva točka http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47670/obidjite-djerdapsku-klisuru-na-dva-tocka.html Kompanija Arriva Litas, deo Deutsche Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja, i ove godine biciklistima i ljubiteljima aktivnog odmora omogućava jednostavan pristup čudesnim biciklističkim stazama na području Đerdapske klisure zahvaljujući autobusu sa nosačem bicikla koji svakodnevno saobraća na liniji Beograd – Kladovo - Beograd. ]]>

Reč je o inovativnom konceptu koji je kompanija Arriva u partnerstvu sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Dunavskim centrom za kompetenciju primenila na našem tržištu koji povećava slobodu mobilnosti, postavlja više destinacija u domet biciklista i promoviše biciklizam kao alternativu kratkim vožnjama automobilima kako bi se smanjile emisije štetnog gasa.

Kao kompanija koja je dugoročno posvećena unapređivanju kvaliteta prevoza putnika u Srbiji kroz različite modele investiranja, Arriva je sa partnerima obezbedila ovu specijalnu autobusku liniju sa nosačem koji može da ponese 5 bicikala dok je usluga korišćenja nosača uz kupovinu karte besplatna.

Arriva autobus sa nosačem bicikala saobraćaće na liniji Beograd-Kladovo-Beograd svakog dana po sledećem redu vožnje:

od Beograda ka Kladovu: Beograd, 06:00 - Požarevac, 7:15 -  Veliko Gradište, 8:10 - Golubac, 8:35 - Donji Milanovac, 9:45 - Kladovo, 11:00.

od Kladova do Beograda: Kladovo, 16:15 - Donji Milanovac, 17:30 - Golubac, 18:35 - Veliko Gradište, 19:00 - Požarevac, 19:50 - Beograd, 21:10.

Cena povratne karte za Arriva polaske na relaciji Beograd-Kladovo iznosi 2.300 dinara, dok je cena karte u jednom pravcu 1.550 dinara.

Područje Đerdapske klisure je izuzetna biciklistička destinacija koja se sastoji od šest manjih ruta prilagođenih različitim grupama – od najlakše za porodične vožnje, do najtežih za ljubitelje ekstremnog sporta. Đerdapska biciklistička ruta povezuje Kladovo i Drobetu Turnu Severin, a čak petnaest prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija mapirano je na ovoj ruti - sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička – hidroelektrana Đerdap. Osim same biciklističke rute, biciklisti mogu da posete Golubačku tvrđavu, kao i arheološko nalazište Lepenski Vir, a navigacija kroz ovu neverovatnu biciklističku avanturu značajno je olakšano zahvaljujući besplatnoj  Iron Gate Cycling aplikaciji koja je dostupna za Android i iOS telefone.

O kompaniji Arriva

Arriva posluje u okviru Deutsche Bahn grupe, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike i jedan je od najvećih prevoznika u Evropi, koji godišnje ostvaruje 2,2 milijarde putovanja. Posluje u 14 zemalja sa 19,500 autobusa, 1,123 vozova i 21 trajekta i zapošljava oko 60,000 ljudi. Arriva je u Srbiji je prisutna od  2013. godine, ima 880 zaposlenih  i 320 autobusa, a godišnje beleži 19,3 miliona pređenih kilometara. Pruža usluge javnog prevoza u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Braničevskom regionu, uz obavljanje međunarodnog, međumesnog, prigradskog, gradskog i vanlinijskog prevoza.

U okviru kompanije posluje i istoimena turistička agencija i to sa predstavništvima u Beogradu i Požarevcu. Vise informacija o kompaniji dostupno je na https://arriva.rs/.

]]>
Sat, 19 May 2018 10:44:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47670/obidjite-djerdapsku-klisuru-na-dva-tocka.html
Modna kuća LUNA nagrađuje najbolje maturantkinje http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47619/modna-kuca-luna-nagradjuje-najbolje-maturantkinje.html Kao društveno-odgovorna kompanija koja vrednuje žensku inicijativu, kvalitet i znanje, modna kuća ,,LUNA”, u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, organizuje osmu po redu, akciju pod nazivom ,,NAJBOLJE NAJBOLJIMA 2018“ u kojoj nagrađuje najbolje maturantkinje Srbije. ]]>

Nakon rekordnog broja pristiglih prijava iz 8 gradova Srbije – Beograda, Požarevca, Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Užica, Šapca i Pančeva, LUNIN žiri odabrao je 8 polufinalistkinja na osnovu izuzetnih rezultata koje su pokazale tokom svog školovanja, kako u nastavnim tako i vannastavnim aktivnostima.

Od 8 polufinalistkinja online glasanjem biće odabrana pobednica koju očekuje maturska haljina, dok će preostalih 7 devojaka biti nagrađeno vaučerima za kupovinu sa popustom.

Pozivamo Vas da glasate za svoju favoritkinju na stranici http://www.mipitamovas.com do 17. maja u 23:59h!

 Finalni rezultati biće objavljeni 18. maja i nakon toga organizovana dodela glavne nagrade u LUNA radnji u gradu pobednice.

 Glasajte i podržite najbolju!

 Za dodatne informacije obratite se na telefon 011/ 24108637 svakog radnog dana od 8:30 – 15:00 časova.

]]>
Thu, 17 May 2018 13:53:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/47619/modna-kuca-luna-nagradjuje-najbolje-maturantkinje.html
Na klik do željene destinacije http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/46784/na-klik-do-zeljene-destinacije.html Kompanija Arriva Litas kao deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike, i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja i zapošljava 60.000 ljudi, podstiče održivu mobilnost i uvodi značajne novine u modernizaciji poslovanja. ]]> Nakon postavljanja prvih autobusa sa nosačima za bicikl i otvaranje nove info – linije, novost koja nam sada dolazi od renomiranog prevoznika je pretraživač redova vožnje sa mogućnošću kupovine online karata. Ova usluga je realizovana u saradnji sa firmom Teroplan D.O.O. i dostupna je na sajtu www.arriva.rs.

Pretraživač redova vožnje sadrži ažurne informacije o svim polascima, cenama karata i popustima koji se primenjuju za konkretnu liniju. Na ovaj način putnicima je omogućeno da 24h dnevno, veoma lako, dođu do željene i tačne informacije o svom polasku.

Nakon što se opredele za konkretno putovanje, putnici mogu svoje mesto da osiguraju kupovinom karte online putem. Online karte ne pritiskaju dodatno vaš budžet , a osim uštede vremena, višestruko olakšavaju samo putovanje. Benefiti online karata su u tome i što je moguće tačno izabrati polaznu i krajnju stanicu odnosno stajalište (npr. Beograd BAS – Požarevac A.S. ili Beograd – Autokomanda – Požarevac A.S.).  U slučaju promene planova, karta se može online putem, 2h pre polaska, otkazati, promeniti za drugi datum ili pak ustupiti drugom putniku (promeniti ime putnika).

Online karta se može platiti putem uplatnice, e-bankinga, Ipay –  elektronskog novca ili direktnim plaćanjem putem kreditne ili debitne kartice. Svi korisnici Intesinih kreditnih kartica, mogu iznos karte/karata, ukoliko koštaju više od 3000 dinara, platiti na tri mesečne rate. Po registraciji uplate, karta se dostavlja putniku na mejl i može se odštampati ili pokazati na adekvatnom mobilnom uređaju (telefonu, tabletu...).

Prevoznik dobija tri obaveštenja o prodatim kartama (neposredno nakon prodaje karte, 24h pre polaska i 1h pre polaska), a validnost same karte moguće je proveriti i pomoću posebne mobilne aplikacije koja sadrži listu putnika za konkretni polazak, kao i čitač QR kodova sa karte. Na ovaj način putnik je siguran da će imati svoje mesto u autobusu.

U kompaniji Arriva ističu da je motiv za unapređenje ovog važnog segmenta poslovanja upravo taj da se korisnicima kupovina karata što više olakša – personalizovana prodaja gde korisnici sami biraju svoju destinaciju, vreme polaska, mogućnost kupovine iz bilo kog mesta u Srbiji, smanjeno vreme čekanja u redovima, servis koji je dostupan 24/7 i kupovina karata od kuće sa bilo kog uređaja, bilo da je kompjuter, telefon ili tablet.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 13:58:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/46784/na-klik-do-zeljene-destinacije.html
Dom zdravlja: U najavi rekonstrukcija zgrada http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43643/dom-zdravlja-u-najavi-rekonstrukcija-zgrada-.html Za Dom zdravlja je 2017.godina bila uspešna, a u 2018.godini očekuje se odobrenje za rekonstrukciju objekata Doma zdravlja u Požarevcu, rekao je direktor ove ustanove, Dragan Rakić. ]]>

„2017.godina je bila uspešna za nas. Ostvarili smo značajne prihode, obnovili smo veliki broj aparata. Našim sugrađanima pružićemo malo bolju uslugu nego što je bila do sada.

Uspeli smo da skratimo vreme čekanja na ultrazvuk. Ranije je to bilo tri do četiri meseca, a sada je to maksimalno za mesec dana. Uposlili smo lekare, ne samo sa radiologije, već i lekare sa završenim specijalizacijama iz opšte medicine. Tako da i oni rade ultrazvuk abdomena i ostale vrste.

Malo smo obnovili jedan deo koji faktički raspuštanja Zdravstvenog centra pripao bolnici. Zbog naših sugrađana koji su imali potrebu da dolaze na fizikalnu terapiju, obnovili smo aparturu za oko 3.000.000 dinara. Uzeli smo najbolje aparate, tako da je usluga poboljšana.

Na ginekologiji smo nabavili ultrazvuk koji je na nivou primarne zaštite u vrhu po kvalitetu. Nabavili smo još jedan ultrazvuk za bebe, za pregled kukova.

Najlepša stvar koja bi trebalo da se dogodi 2018.godine je saglasnost vlade na finansiranje rekonstrukcije Doma zdravlja. Radićemo iz temelja, od kanalizacije, vode, struje, svega da se uradi po nekim novim normama energetske efikasnosti i kvaliteta, da to stvarno bude na nekom nivou.

Usput ćemo verovatno pokušati sa lokalnom samoupravom da nabavimo još neke aparate koji nam nedostaju. To su još dva ili tri ultrazvuka, jedan rendgen aparat koji bi stvarno bio potreban za nas, da to probamo da izdejstvujemo, kako bi se ta usluga poboljšala. Nije samo potrebno da lekar zna, već mora i neka sredstva da ima koja će da potvrde ili negiraju određene dijagnoze.

Laboratorija nam je savršena. Aparate imamo vrhunske. Sada se uvodi LIS, laboratorijski informacioni sistem, koji će da smanji potrošnju papira. Lekari više neće morati na papirićima da zaokružuju šta treba da se uradi, a pacijenti da dopisuju šta im još treba. Sve će direktno sa kompjutera da se prebacuje u laboratoriji, tako da će to da se poboljša i usavrši.

Probaćemo da nabavimo neko sanitetsko vozilo jer svi saniteti koje imamo, iako su relativno mladi, imaju veliku kilometražu. Sve ima svoj vek.

Građanima želim da ih što manje viđamo u Domu zdravlja, da budu zdravi i da provode vreme na nekim lepšim mestima.“

 

]]>
Mon, 1 Jan 2018 14:40:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43643/dom-zdravlja-u-najavi-rekonstrukcija-zgrada-.html
Još više kulturnih sadržaja u 2018. godini http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43687/jos-vise-kulturnih-sadrzaja-u-2018.-godini.html Centar za kulturu u Požarevcu je osim bogatog kulturno- umetničkog programa, muzičkih i filmskih sadržaja u ovoj godini imao značajna ulaganja koja su doprinela boljem radu i olakšala uslove rada. Direktor Centra za kulturu, Dragi Ivić je pre svega pohvalio svoje saradnike, ali i grad kao osnivača. ]]>

“Ove godine uspeli smo mnogo toga novog u produkciji da uradimo.  Pre svega moram da pohvalim i saradnike, ali i naš grad kao osnivača, koji je preko Dejana Krstića, čoveka koji je zadužen za naš resor, u letnjem programu napravio čudo. Pa smo od nekih 46 radnih dana imali preko 120 programa, to u Srbiji nije imao niko. Red je da se pohvalimo, red je da se pohvale oni koji su tome zaslužni. I što je interesantno, praktično nijedan program nije ni otkazan, kad je išlo, išlo je sve.  A počelo je od, takođe jedne nove ideje,  velikog školskog odmora, odnosno čuvene DJ žurke koja je čak malo bila i kontraverzna. Uglavnom, to je ušlo u budžet za sledeću godinu.  Pre toga, vratili smo se na nešto što je bilo dobro ranijih godina. To je “Zip Zop” . Pokazalo se da je i taj program bio odličan, i on je ušao u budžet. Podržani smo od strane naših osnivača i to nama mnogo znači.”

“Posebno je važno da smo ove godine pored tog produkcijskog dela imali veoma značajna ulaganja, koja su već negde oko 7 miliona dinara. Moram da kažem da je tu najvidljivija ta prenosna scena  i sada kada je imamo koristimo je u svakoj mogućoj prilici. Tu su i praktikabli za hor, sada škole mogu da izvedu šta god žele na tim praktikablima.

Preko 3 miliona dinara smo uložili da našu komandnu kabinu, odnosno tonski i svetlosni  studio formiran tako da praktično  mogu da se snimaju profesionalni tonski zapisi.

Dobili smo sredstva od finske radne zajednice Srbije, negde preko million i po  dinara da kupimo silver skrin najnovije generacije koji će biti veličine naših “usta” scene, kompletne.  Sledeći korak gde nas oni podržavaju mnogo i značajno je da se nabave DCP uređaj, jer kod ljudi iz sveta filma najveći saveznik je digitron, a taj digitron je pokazao da smo mi ove godine u oblasti bioskopske distribucije odnosno prikazivanja imali najbolje rezultate u Srbiji, čak nominalno, u broj nominalno je to bilo bolje nego u Beogradu. Kolega Lazović je to izvanredno radio. Pored toga naravno i sve druge oblasti našeg stvaralaštva kao što je  dramski amaterizam, folklorni, slikarstvo, sve to ide i širi se.

Centar za kulturu već u prvim danima januara 2018. godine krenuće sa novim kulturnim ponudama. Tu su najpre programi za decu i filmski program, najavio je Ivić.

“U  januaru krećemo sa jednim lepim mini festivalom filma, savremenog ratnog filma. U februaru nas očekuje drugi naš festival, posvećen  Živki Matić. Sledeći je festival varoških pozorišta “Milivojev štap i šešir”. U februaru ide i “Zip Zop”. U martu planiramo da uradimo jedan program koji nije pinkovskog tipa, ali ima svoj samostalni etički entitet “Nikad nije kasno”, program koji se prikazuje svuda u svetu. Tu su ljudi koji nastupaju u zrelim godinama i velika imena. Možda ćemo to probati da dovedemo.  Tu su glumačke svečanosti u aprilu, već se vode pregovori.

Veliko ohrabrenje programa Dixilenda, džez orkestra koji je pokazao da i za to ima publika, da postoje gledaoci, da postoji interesovanje. Možda se samo treba ohrabriti i znati šta naša publika hoće. To je azbuka našeg posla.

 

Čestitke za Novu 2018. godinu.

Mnogi znaju, ali da ponovim i da se pohvalim kad god sam ovde u ovom radiju, akreditiv broj 4, radija Boom 93 je moj, u mom vlasništvu. Ponosan sam na taj akreditiv i ja svaki put kad sam ovde osećam se kao kod svoje kuće, pa iz te svoje kuće hoću svima vama dragi naši slušaoci i gledaoci, koji dolazite u centar za kulturu da zaželim najpre mnogo zdravlja, lične sreće vama i vašim porodicama. Kada se to ispuni onda sve druge stvari budu nekako lakše, pa ćete vi lakše slušati i odabrati ovaj pravi talas 93,4 i naš talas u centru za kulturu, naša vrata su uvek otvorena. Naše koordinate znate, pa dobrodošli i u idućoj godini.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 13:00:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43687/jos-vise-kulturnih-sadrzaja-u-2018.-godini.html
Turistička organizacija grada Požarevca: Spremno dočekujemo godinu jubileja http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43636/turisticka-organizacija-grada-pozarevca-spremno-docekujemo-godinu-jubileja.html O ostvarenim rezultatima u 2017. godini i planovima za 2018. godinu, govorio je Vasilije Baldić sekretar Turističke organizcaije grada Požarevca. ]]>

"U 2017. godini Turističku organizaciju karakterisala su 3 segmenta. Najzačajni segment su sigurno sajmovi na kojima je naša organizacija nastupala. Za Beogradski sajam turizma Turistička organizacija se posebno spremala i na kome je promovisala 50 godina od formiranja fondacije "Milenin dom". Za ovu priliku štand naše organizacije je posebno dekorisan i priredili smo za posetioce sajma oblačenje kostima i modela Milene Pavlović Barili. Takođe na tom sajmu smo predstavili i neke kulturne sadržaje grada kao što je Simfonijski orkestar "Gvardia", neposredno smo najavili 54. Ljubičevske konjičke igre uz učešće kostimiranih višebojaca. Predstavili smo i Uskršnji etno festival u Poljani i festival cveća koji je organizuje Turistička organizacija grada Požarevca. Pored Beogradskog sajma  naša organizacija predstavila se i na jednom internacionalnom festivalu u Berlinu. Turistička organizacija grada Požarevca je, na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije, ponudila stranim turistima mogućnost da obiđu, vide i dožive Požarevac, njegove sadržaje i okolinu. Nastupili smo i na 50. sajmu "LORIST" u Novom Sadu. Još dva sajma su značajna na kome je naša organizacija učestvovala. To je sajam u Banjaluci i 9. Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Pored toga Turistička organizacija je uzela učešće na priredbi "Beogradski manifest", koji se održava na prostoru Kalamegdanske tvrđava. Na ovoj priredbi u roku od 3 dana uživo demonstriramo discipline višeboja, što u stvari pleni građane i posetioce. Drugi segment 2017. godine protekao je u učešću na festivalima. Jedan od tih festivala je "Kofer snova", međunarodna izložba turističkih publikacija. Na ovom festivalu Turistička organizacija grada Požarevca je osvojila 2. mesto za višelisnu turističku publikaciju "Manastiri i crkve Požarevačkog kraja". Manifestacija sličnog karaktera se održava i u Leskovcu, tu smo dobili 2. druga mesta. Jedna nagrada je otišla za turistički plakat posvećen za 53. Ljubičevske konjičke igre, dok je druga nagrada za set promo materijala o Narodnom muzeju, Viminacijumu i Čačalici. Svakako najznačajnija priznanja dobili smo na Novosadskom sajmu turizma. Turistička organizacije je na ovom sajmu dobila 5 priznanja, a od tih priznanja jednu je dobo grad Požarevac kao zaslugu u podršci razvoju turizma i ovo nam je sigruno jedan reper gde se nalazimo i koje su naše pozicije. U 2017. godini Turistička organizacije grada Požarevca je uspešno organizovala 54. Ljubičevske konjičke igre, prestižnu manifestaciju koja je ove godine imala medjunarodni karakter. Mi se uz podršku lokalne samouprave borimo da igrama vratimo stari sjaj i da ova manifestacija bude jedna od značajnih u Srbiji. Mislim da smo na dobrom putu, obizirom na sve veći broj učesnika u konjičkim disciplinama i programima kao i na posetu gledaoca. Sledeća manifestacija koja je značajna za našu organizaciju je Uskršnji etno festival koji se organizuje drugog dana Uskrsa u porti manastira Setroljin u Poljani. To je jedna duhovna manifestacija koja neguje naš etnos, običaje zdrave stilove života i zdravu hranu koja je spremljna po receptima naših predaka. I jedna od naših najznačajnih manifestacija  koju mi organizujemo iz sopstvenih sredstava je festival cveća, koji se održava prvog vikenda u maju. Ovaj festival se održava u centru Požarevca i tada ne znamo da li imamo više izlagača  ili posetioca. Ove godine smo podržali jednu manifestaciju, koja je malo drugačijeg karaktera, Džipijada koja se organizuje u naselju Bare. Ove godine ova manifestacija je bila dobro organizovana. Imali smo i značajno učešće na medjunarodnoj konferencije koja je održana u Srbiji. Tema ove konferencije je bila "Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu" i bila je organizovana je od našeg resornog ministarstva, svetske turističke organizacije i nevladine nemačke organizacije "GIZ". Požarevac je na Dunavskoj ruti i u narednim godinama biće fokus na Dunavu za razvoj turizma" rekao je Baldić i predstavio planove za 2018. godinu.

"U 2018. godini očekujemo da Srbija donese nacionalni program kada su u pitanju ergela "Ljubičevo" i konjički sport. Očekujemo da ergela postane jedan reprezentativni konjički centar, koji će se baviti istraživanjem i naučnim radom. Takođe očekujemo i preuređenje hipodroma, koji bi trebao da ima delimično proširenje staza, povećanje obima tribina za posetioce. Na hipodromu će se raditi i na osvetljenju cele staze koje će omoguićiti da se održavaju i noćne trke. Ono što je isto značajno je da smo počeli sa prikupljanjem ponuda idejnog rešenje za uređenje manježa i stare štale na hipodromu. Za ovaj projekat novac smo dobili od Ministarstva omladine i sporta. U nekim daljim planovima Ljubičevo je određen kao centar dobrodošlice za čitav region. U 2018. godini imaćemo tri velika događaja. Hronološki gledano prvi događaj koji će se održati je obeležavanje 300 godina od Požarevačkog mira. Drugi događaj su 55. Ljubičevske konjičke igre dok  je treći događaj Svetski kongres arheologa koji će se održati u Viminacijumu. Nas očekuje veoma jaka godina sa pojačanim angažovanjem svih zaposlenih uz punu podršku grada, ministarstava i svih ustanovama sa kojima tesno sarađujemo. U planovima Turističke organizacije u prvoj polovini februara je izlaganje na Sajmu turizma u Sofiji. Takođe predstavićemo se i na sajmu u Ljubljani. Procena je da je Sofija interesantna zato što sve više Bugarskih državljana dolazi u Srbiju i što se i oni sve više bave konjičkim sportom i bili su učesnici na našim konjičkim igrama." napomenuo je Baldić i dodao " Ispred Turističke organizacije grada Požarevca bi građanima Požarevca poželeo sve najlepše u narednoj godini, da imaju puno zdravlja, sreće, puno poslovnog i ličnog uspeha."

]]>
Sun, 31 Dec 2017 10:42:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43636/turisticka-organizacija-grada-pozarevca-spremno-docekujemo-godinu-jubileja.html
Vrlo produktivna godina za Galeriju "M. P. Barili" http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43606/vrlo-produktivna-godina-za-galeriju-%22m.-p.-barili%22.html “Ova godina je bila vrlo produktivna za Galeriju, imali smo mnogo aktivnosti i osećam da su se neke stvari, godinama zapostavljene, sada pokrenule, u smislu da je prvi put lokalna samouprava shvatila značaj nacionalne kuturne instucije koju imamo u gradu i založila se maksimalno, što finansijskom podrškom, što razumevanjem za ceo problem koji Galerija ima,” kaže Ljiljana Dabić, upravnica Galerije “Milena Pavlović Barili”. ]]>

“U suštini, mi imamo u fundusu 894 umetnička dela Milene Pavlović Barili, a imamo prostor od nekih 100 kvadrata u koji staje 40 dela da se prikaže. To je godinama negde stavljeno ad acta. Mi gostujemo po  gradovima u Srbiji i u nostranstvu i prikazujemo ta dela, a u našem gradu nemamo prostor gde bismo to bogatstvo prikazali.

Po dolasku u Galeriju pročitala sam testament koji je pokojna Danica Barili ostavila gradu sa imovinom koju je opredelila za grad da bi se osnovala ta fondacija. Neke od njenih želja su bile da se napravi jedna velika galerija u kojoj bi se prikazala sva dela njene ćerke. A jedna od njenih želja bila je i da se podstakne razvoj mladih talenata iz likovne umetnosti, koliko je to fondacija u mogućnosti da pruži. To su mi bila negde dva osnovna pravca delovanja, tako da smo letos objavili konkurs za najbolje idejno rešenje, krenuli smo odatle, ali nažalost samo jedan ponudjač se javio, čiji uslovi rešenja nisu zadovoljavali zahteve konkursa. Potom smo odlučili da spojimo te dve stvari, znači da javni konkurs za idejno rešenje spojimo sa izradom projektno tehničke dokumentacije za čiju namenu je Grad odobrio 2,5 miliona dinara I očekujem raspisivanj tog javnog konkursa. To je ta inicijativa gradske uprave koja nama puno znači. Posle toga, prestoji ne tako mali deo, a to je obezbedjenje sredstava za izgradnju po tom idejnom rešenju koje budemo dobili, i ja sam tu veliki optimista. Već smo razgovarali sa odredjenim ministarstvima, sa ljudima iz dijaspore koji su spremni da se uključe. Bukvalno čekamo samo to idejno rešenje, to nam je  najvažnije.

Od aktivnosti koje smo imali u 2017.godini, htela bih da napomenem obeležavanje 55 godina od otvaranja Galerije, kada smo pretpremijerno prikazali film o nana Bosi. Cela priča oko Galerije, naravno da je bitna i da je bitno da se istakne ta porodica koja je živela u toj kući, ko su ti ljudi koji su iznedrili Milenu. U dogovoru sa Kolom srpskih sestara napravio se jedan dokumentarni film, koji nosi naziv “Nana Bosa”, o Mileninoj baki, koja je bila osnivač Kola srpskih sestara u Požarevcu. Ono što je zanimljivo našim sugradjanima, možda i znaju, možda ne, da je njen suprug poznati Stojanče ili kako su ga nazivali, bio tri puta rodonačelnik grada Požarevca, kojeg je narod birao. Nana Bosa je žena koja je imala šest sinova i jednu kćerku Danicu. To su sve bili vrlo ugledni ljudi. Film o nana Bosi je veoma interesantan zato što se vidi ono sto smo mi potisnuli u ovom brzom životu, taj neki deo tradicije, daj patrijahalan način vaspitanja dece. Film je vrlo emotivan, u njemu se prikazuju pisma koja je ona pisala svom sinu, Mileninom ujaku, koji je poginuo u Prvom svetskom ratu na Krfu. Film je vrlo emotivan i vrlo poučan.

Potom smo učestvovali, zajedno sa Udruženjem likovnih umetnika “Milena Pavlović Barili” u obeležavanju Ljubičevskih konjičkih igara. Milena je bila brend ovogodišnjih LJKI i tom prilikom smo napravili likovnu koloniju na kojoj su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta. Nagradjivali smo radove u tri starosne kategorije, deca su imala priliku da budu u Galeriji nekoliko dana, da vide Milenina dela, da dobiju inspiraciju, tako da su izašli divni učenicki radovi. Ta dela su posle, sa delima amaterskih umetnika iz udruženja likovnih umetnika “Milena Pavlović Barili” bila na aukciji i sav prihod od tih dela upućen je Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju kod nas u gradu. Sa te kolonije izabrano je jedno delo koje je završilo u Americi, taj rad je završio kao Božićna markica, u spomen Milene Pavlović Barili, ove godine, 22.decembra.

Imali smo i dve gostujuće izložbe. U septembru smo imali izložbu u Lazarevcu koja je trajala tri nedelje i bila vrlo posećena. Potom smo imali izložbu u Užicu,  a otvaranje je bilo centralna manifestacija obeležavanja njihovog Dana grada.

U novembru smo imali tradiocionalno 16. Bijenale sa 16 učesnika, bilo je vrlo  uspešno, posećeno. Gran pri Bijenala odnela je Katarina Zarić, profesor likovne umetnosti na Akademiji u Beogradu.

Za 2018. godinu imamo već dogovorenu izložbu u Žagubici, a kasnije idemo u Crnu Goru. Imamo dogovorenu izložbu u Pljevljima, tamo se preuredjuje jedan kompleks od 15 hiljada kvadrata sredstvima EU i oni žele da taj prostor otvore našom izložbom, tako da će to da se sigurno desi u 2018.godini, samo je pitanje vremena. Takodje za kraj sledeće godine najavljujem jednu veliku izložbu u Beogradu, oko koje se dogovaramo intezivno i nadam se da ce biti vrlo zapažena i posećena”, najavljuje Ljiljana Dabić

U vreme praznika sugrađanima poručuje: ”Želim svima pre svega ličnu i porodičnu sreću i zdravlje, što nam je najpotrebnije. Nadam se da će biti bolje za sve nas i da će Grad obezbediti nova radna mesta, da će sugradjani moći da se zaposle. Takodje, želim da skrenem pažnju na našu Galeriju, veliku kulturnu instituciju koju imamo u gradu i da pozovem roditelje sa decom da u vreme ovih Božićnih praznika posete našu Galeriju, da nas isprate i u narednoj godini i da napravimo jedan veliki napredak za naš grad, svi zajedno”.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 00:36:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43606/vrlo-produktivna-godina-za-galeriju-%22m.-p.-barili%22.html