Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Predstavljamo

29. 04. 2016.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom93

Ilić: Zadovoljan sam realizacijom planova

„Realizacija svih investicija preko javnih preduzeća, pre svega preko „Direkcije za izgradnju“, „Toplifikacije“, „Vodovoda i kanalizacije“ i „Komunalnih službi“, ide zadovoljavajućim tempom i situacija je mnogo bolja nego ranijih godina. U tom smislu sam kao gradonačelnik veoma zadovoljan“, rekao je u pretprazničnom obraćanju sugrađanima Miomir Ilić, gradonačelnik Požarevca.

„Započeti su radovi na zaštiti Maljurevca, Bradarca i Bubušinca od visokih plavnih voda. Izvođač radova, AD Vodoprivreda, završava prvu fazu radova.  Ovim ćemo izbeći problem kakav je ova naselja zadesio u proleće 2014. Godine.

U realizaciji investicija koje se odnose na komunalnu infrastrukturu treba posebno izdvojiti izgradnju gasifikacione mreže kroz grad i okolna naselja – urađeno je preko 90% od planiranog.

Što se tiče kupovine „šećerane“ od strane lokalne samouprave, nakon završetka popisa u magacinima ovih dana, predaćemo izvršnom organu – Gradskom veću i Skupštini da dodnese konkretne odluke o tome kako ćemo ići u realizaciju ovog velikog poduhvata. Tu se pre svega misli na realizaciju prostornog plana severnog bloka industrijske zone. To je revitalizacija postojećih fabrika koje su se, kroz postupak privatizacije, našle u situaciji da nemaju funkcionalnost. Mislim da će ova kupovina, za koju je uloženo 317 miliona dinara, biti veoma isplativa u kratkom roku, jer se radi o isključivo proizvodnim postrojenjima gde će biti mogućnosti za zapošljavanje velikog broja mladih ljudi i onih starijih koji su ostali bez posla u postupku privatizacije.

Veoma  je važno da je privremeno rešenje za vodosnabdevanje u  potpunoj funkciji i ispravnosti  i da građani Požarevca piju zdravu vodu.  Naredni korak je nalaženje trajnog rešenja za vodoizvorište. Da li će to biti kako je rečeno na nedavno održanom naučnom skupu ili nekako drugačije, ali to rešenje mora brzo da se nađe, jer  postojeće privremeno rešenje ne može dugo da se održava.“

Ilić je svim građanima čestitao predstojeće praznike.

„Poklopila su se dva značajna praznika  - Uskrs i Praznik rada. Svim građanima Požarevca želim da praznike provedu u krugu porodice i prijatelja, u sreći miru i veselju, uz dva pozdrava, „Hristos Vaskrse“ i „Živeo 1. maj – Međunarodni praznik radnika“.

ned

01.05.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 20:54

Re: ne znalica

Rece covek koji je ocigledno imao 5 iz maternjeg jezika :-)

Odgovori
sub

30.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 11:51

neznalica

Nije greh neznati.ali je greh siriti neznanje

Odgovori
pet

29.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:38

Sportski pozdrav!

Hvala na saradnji!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije