Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Predstavljamo

21. 09. 2015.

Autor: Boom 93 Izvor: Boom 93, IPA,

Zajedničke granice – zajednička budućnost

Građani Rumunije i Srbije srešće se da proslave saradnju. Proslava Dana evropske saradnje, održaće se 25. septembra u Velikom Gradištu.

IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija približava se finalnoj fazi implementacije sa odličnim rezultatima. Više od 100 projekata na različite teme, kao što su ekonomija, medicina, edukacija i zaštita životne sredine unapredili su život građana duž zajedničke granice.

U budućnosti, nada u bolji život u ovom delu Evrope je održiva, jer se saradnja nastavlja kroz novi Interreg-IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, koji je finansiran sredstvima Evropske unije iz finansijske alokacije 2014 – 2020.

Rezultati iz prošlosti i aspiracije za budućnost, veliki su razlog za proslavu rumunsko – srpskih prekograničnih aktivnosti.

Zvaničnici opštine Veliko Gradište u petak će u gradištanskoj luci dočekati delegaciju IPA programa za prekograničnu saradnju

U hali sportova u Velikom Gradištu, u večernjim časovima biće prikazano 10 kratkih filmova o projektima koji su implementirani u okviru prekogranične saradnje.

Pripremljen je folklorni program ansambla iz Velikog Gradišta, a glumci i autori satirične serije Državni posao izvešće istoimenu pozorišnu predstavu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije