Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

04. 10. 2010.

Izvor: B92

BiH: Stigli prvi rezultati izbora

Banjaluka -- Bošnjački kandidat Bakir Izetbegović, srpski Nebojša Radmanović i hrvatski Željko Komšić, biće novi članovi predsedništva BiH, pokazuju rezultati izbora.

Dosadašnji premijer i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik osvojio je najveći broj glasova na izborima za predsednika Republike Srpske.

Kako je saopšteno, sistem brojanja koji je korišćen na ovim izborima je takav da do jutarnjih časova nisu bili poznati ni približni rezultati za ostale nivoe vlasti.

Na mesto bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića doći će Bakir Izetbegović, sin osnivača Stranke demokratske akcije Alije Izetebegovića, dok će Nebojša Radmanović i Željko Komšić ostati u tom tročlanom telu, pokazuju preliminarni rezultati izbora.

"Rezultati su sledeći - Izetbegović Bakir, 133.933 glasa ili 34,65 odsto, Radončić Fahrudin, 116.960 glasova, odnosno 30,26 odsto, Silajdžić Haris, 97.537 glasova, donosno 25,23", saopštio je Tihomir Vujičić iz Centralne izborne komisije BIH.

Izetbegović je najavio da će mu prioritet u narednom periodu predstavljati zemlje regiona, pre svega susedi.

"Da popravim odnose u regionu, da li će neko prvi ovde doći ili će neko prvi krenuti odavde, to ćemo se dogovoriti, ali najvažnije su susedne zemlje, a zatim normalno zemlje koje su garant Dejtonskog sporazuma. Posle toga, zemlje od kojih možemo imati ekonomsku korist, razmenu, gde možemo naći posla za naše firme", izjavio je Izetbegović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije