Naslovna  |  Info  |  Svet  |  Zbog virusa korona Italijani oslobođeni plaćanja režija, poreza i rata kredita
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

11. 03. 2020. Rim

Izvor: Hina

Zbog virusa korona Italijani oslobođeni plaćanja režija, poreza i rata kredita

Italija će proširiti paket mera kojima želi da ublaži posledice epidemije virusa korona u ekonomiji i društvu, najavljujući obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka.

Vlada će odobriti mere u vrednosti oko 10 milijardi evra, kazao je ministar industrije Stefano Patuaneli u razgovoru za Radio Capital. To bi značilo da će izdvojiti oko 2,5 milijardi evra više nego što su do sada planirali.

Prvi krug uključivaće obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka kako bi se ublažio pritisak na male kompanije i domaćinstva. Ostale mere biće uvedene naknadno, dodao je. Zbog toga će italijanski budžetski manjak iskazan udelom u BDP-u ove godine, po njemu, verovatno porasti blizu tri odsto.

Ujedno je pozvao EU da nakon završetka krize promeni svoje budžetske propise, upozoravajući da će mnogi građani osetiti njene ekonomske posledice.

"Tražićemo da se propisi promene, to je uslov, jer će ljudi u protivnom umreti", naglasio je italijanski ministar, dodajući da "pitanje ne glasi da li će propisi biti promenjeni, već kako".

Nema komentara.

Ostavi komentar