Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

24. 04. 2015. Moskva

Izvor: Tanjug

Novinar izazvao požar dok je izveštavao

Ruska državna televizija Prvi kanal je danas saopštila da je njihov reporter Mihail Akinčenko ispustio opušak od cigarete dok je izveštavao o velikim požarima u Sibiru, čime je izazvao požar u travi, samo nekoliko metara od jednog sela.

Jedan meštanin je kontaktirao policiju pošto je video kako je Akinčenko bacio opušak, ali je negirao da je novinar to učinio namerno da bi izazvao požar, prenela je agencija AFP.

"Potvrđujemo da se incident sa opuškom zaista dogodio. TV ekipa se ponela neodgovorno, zbog čega će učesnici incidenta biti kažnjen", saopštila je pres služba ruskog Prvog kanala, dodajući: "Televizija izražava žaljenje zbog onog što se dogodilo."

Policija je ispitala reportera, koji je inspektorima navodno rekao da je hteo da "snimi pozadinu", objavila je regionalna novinska agencija Hakasija.

Portparol Prvog kanala Larisa Krimova je za agenciju Tas s izjavila da nije tačno da je Akinčenko izazvao požar radi snimanja priloga, a meštani navode da je požar koji je prouzrokovao opušak brzo ugašen.

U velikom požaru koji danima besni na jugu Sibira su dosad poginule najmanje 34 osobe.

Nema komentara.

Ostavi komentar