Naslovna  |  Info  |  Svet  |  Novi snimci opozicije okrivljuju premijera Makedonije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

03. 03. 2015. Skoplje

Izvor: Tanjug

Novi snimci opozicije okrivljuju premijera Makedonije

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev danas je na konferenciji za novinare objavio nove materijale u vezi sa prisluškivanjem, za koje optužuje premijera Nikolu Gruevskog.

Objavljeni su prisluškivani telefonski razgovori vicepremijera Zorana Stavreskog i ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankuloske o teškom stanju u makedonskom budžetu, preneli su makedonski mediji.

Zaev je rekao da ovi razgovori pokazuju zbog čega su Jankuloska i Stavreski najprisluškivaniji od strane premijera Gruevskog i šefa tajne policije Sašo Mijalkova.

Gruevski naredio da se radi protivno zakonu

Prema njegovim rečima, emitovani razgovori pokazuju da je Gruevski izdavao naredbe da se radi protivno zakonu, da se nezakonito podižu milionski krediti iz inostranstva koji su trošeni na reklame, spomenike i umetničke slike, u trenutku kada su bile dovedene u pitanje plate zaposlenih u administraciji.

Zaev je pozvao javnost da se fokusira na sadržaj razgovora, jer će se iz toga malo po malo doznati ko je prisluškivao.

Upitan da li ima dokaze o eventualnim naručenim ubistvima, lider opozicije je rekao da neće sakriti ništa što poseduje.

Ova politička kriza je najverovatnije najveća od osamostaljenja Makedonije, a Nikola Gruevski svakodnevno je gura u sve dublju krizu, rekao je Zaev odgovarajući na pitanja novinara posle objavljivanja nove serije prisluškivanih materijala, prenela je Radio Slobodna Evropa.

Današnja konferecija je šesta po redu na kojoj SDSM objavljuje takozvane "bombe" u vezi sa aferom prisluškivanja.

Do sada su bili objavljivani snimci telefonskih razgovora na kojima se moglo čuti dogovaranje oko sudskih kadrova, sudskih odluka i odluka Javnog tužilaštva, detalji oko hapšenja bivšeg ministra za unutrašnje poslove Boškoskog i medijske prezentacije tog slučaja, slučaj sa rušenjem centra "Kosmos" Fijata Canovskog i prisluškivanje novinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije