Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

03. 01. 2020.

Izvor: Beta,FoNet

Vučić: Uskoro odluka da li ću ići u Crnu Goru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluku o tome da li će na Badnje veče ići u Crnu Goru doneti u narednih 24 ili 36 sati, a da mu je želja da bude sa srpskim narodom i ljudima kad im je teško.

"Badnji dan je vreme za mirenje i praštanje", rekao je Vučić u gostovanju na televiziji Pink.

On je poručio da, ako ode u Crnu Goru, ne planira da drži političke govore, nego da samo kaže rečenicu da mu je drago što je sa svojim narodom.

Konstatujući da se protiv njegovog odlaska u Crnu Goru vodi histerična kampanja u nekim medijima, Vučić je podsetio da je proteklih godina na Badnji dan bio i u Gračanici i u Zagrebu, i da tada "nikom to nije smetalo kao ovog puta".

Vučić je naglasio da za njega postoji samo Srpska pravoslavna crkva (SPC), a da bi tu reč "srpska" mnogi da izbrišu, dok on to ne želi.

On je objasnio da je bio kod partijarha Irineja i predočio mu ideju o odlasku u Crno Goru na Badnje veče i da je dobio blagoslov, jer je poglavar SPC "bio srećan što misli na srpski narod".

"Ovo nije ni zvanična ni radna poseta. Za privatnu posetu ne treba ni da se najavljujete", rekao je Vučić i poručio da će, zbog trenutka u kome se sve dešava pokazati poštovanje prema crnogorskoj državi, najaviti dolazak i koliko će ostati.

On je ukazao i da je crnogorski predsednik Milo Đukanović u poslednjih nekoliko godina bio bar 50 puta u Srbiji, a u zvaničnoj poseti samo dvaput-triput.

Vučić nije želeo da komentariše izjave mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, niti ostalih, objašnjavajući da je Božić vreme praštanja i da zato "u ovom trenutku neće ni slovo da izgovori, ma šta oni govorili o njemu".

Niko ne pokušava da ugrozi nezavisnost Crne Gore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko ne pokušava da ugrozi nezavisnost Crne Gore, već da Crna Gora ugrožava srpske svetinje.

"Niko vama ne ugrožava nezavisnost samo nemojte da uzimate srpske svetinje. Mi da ratujemo nećemo, ni da se sukobljavamo sa vama i nemojte da lažete svoj narod da vam je ugrožena nezavisnost. Vi ste ugrozili svetinje koje nisu vaše i koje pripadaju narodu i srpskoj crkvi", rekao je Vučić za televiziju Pink povodom navoda premijera Crne Gore Duška Markovića da je Crna Gora pred izazovom da sačuva nezavisnost.

Vučić je istakao da Srbija želi najbolje moguće odnose sa bratskom Crnom Gorom.

On je povodom protesta navijača Crvene zvezde ispred ambasade Crne Gore u Beogradu rekao da niko nije pokušao ni da uđe u ambasadu i da crnogorski zvaničnici znaju koliko je snaga bilo spremno da sačuva ambasadu i osoblje.

Vučić je rekao da nije za ponos to što je pirotehničkim sredstvima građana zastava Crne Gore, ali da ambasada nije bila ugrožena niti je bilo ko pokušao da uđe u nju.

Povodom dešavanja ispred ambasade crnogorski premijer je na tviteru napisao da se u Beogradu desio "još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu CG i CG zastavu".

"Zaprepašćujući je odnos vlasti Srbije. CG je još jednom pred izazovom odbrane nezavisnosti i slobode. Sačuvaćemo našu Crnu Goru uprkos mržnji kojom je zasuta od istih aktera unutar i van njenih granica!", naveo je Marković.


sre

08.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 01:08

bez politike

Uskratio mu gostoprimstvo Mitropolit Amfilohije,da se nebi obesmisljavao najveci hriscanski dogadjaj.

Odgovori

Ostavi komentar