Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Tužilaštvo za Insajder o snimku nesreće: Nedostaju dva minuta ključna za postupak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

24. 12. 2019.

Izvor: Insajder

Tužilaštvo za Insajder o snimku nesreće: Nedostaju dva minuta ključna za postupak

JP Putevi Srbije dostavili su Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu snimak sa nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac, u vezi sa nesrećom od 31. januara ove godine u kojoj je učestvovalo vozilo Koridora Srbije, a u kojoj je poginula Stanika Gligorijević. Međutim, kako navode u niškom tužilaštvu za Insajder, na njemu nedostaje deo snimka u trajanju od dve minute i to baš onaj deo koji je bitan za postupak.

Pre oko mesec dana pred Osnovnim sudom u Nišu počeo je glavni pretres na suđenju vozaču koridora Srbije Dejanu S, koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara, u kojoj je jedna osoba poginula, a petoro teže i lakše povređeno. U trenutku nesreće u tom automobilu bio je i v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

Nakon održanog glavnog pretresa, mediji su objavili da su Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu stigli diskovi sa montiranim materijalom, dok je advokat oštećenih rekao da se iz snimaka ne može videti ono što je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a to je da Zoran Babić nije kriv.

Šta se vidi na snimku koji je dostavljen iz Puteva Srbije, da li se na njemu vidi ko je u trenutku nesreće vozio automobil, odnosno ko je neposredno posle nje izašao iz automobila Koridora Srbije sa mesta suvozača, Insajder je pitao zamenicu tužioca OJT u Nišu Jelenu Kocić. Ona na ta pitanja nije konkretno odgovorila, ali je navela kada je sve Tužilaštvo tražilo snimke od Puteva Srbije, kao i šta je iz tog preduzeća stiglo.

Kako je rekla u odgovorima Insajderu, prvi zahtev o dostavljanju svih snimaka sa nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac i to za dan 31. januar u periodu od 8.00 do 9.00 časova, u kom se dogodila nesreća, upućen je 4. februara, ali odgovor nije stigao. Potom je, kako dodaje Kocić, 13. februara upućena urgencija sa dodatnim zahtevom da se izdaju i snimci sa naplatne stanice koji vrše panoramsko snimanje, za isti vremenski period.

Više informacija možete pročitati OVDE.

sre

25.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:29

Seljomir

Babić je poznatiji kao VAZDUPLOHOV, jadna je stranka koja štiti takvog člana, još jadnija koja ima pored njega i bolesnika Jutku!

Odgovori

Ostavi komentar