Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Ne da(vi)mo Beograd formirala 'živi lanac' oko zgrade Vlade Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

29. 11. 2019. Beograd

Izvor: Beta

Ne da(vi)mo Beograd formirala 'živi lanac' oko zgrade Vlade Srbije

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd formirala je danas "živi lanac" oko zgrade Vlade Srbije kao znak da su "gradjani najjača karika" i da će odbraniti institucije koje je, prema njihovim rečima, "okupirao vladajući režim".

Član te inicijative Vladimir Radojičić naglasio je da je "kucnuo trenutak" da gradjani postave lance oko institucija i da spreče vlast da "i dalje ima pristup novcu i javnim dobrima koji pripadaju gradjanima".

Radojičić je kazao na početku skupa da je prošlo sedam dana od odluke odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu koji je utvrdio da je ministar finansija Siniša Mali plagirao svoju doktorsku disertaciju.

"Prošlo je tačno 1.212 da od rušenja u Hercegovačkoj. Prošlo je skoro 2.000 dana od poplava u Obrenovcu, kada je Siniša Mali sa pozicije gradonačelnika Beograda pozvao gradjane (tog grada) da ostanu u svojim domovima. Siniša Mali je i dalje ministar, i dalje obavlja javnu funkciju, ima i dalje pristup našem novcu", kazao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, premijerka Srbije Ana Brnabić nije ispunila zahtev te inicijative, koji su joj u ponedeljak ostavili na vratima zgrade Vlade, da razreši funkcije ministra finansija.

"Ana Brnabić nije iskoristila svoja ustavna i zakonska ovlašćenja, da traži razrešenje ministra Siniše Malog", poručio je Radojičić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije