Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Šarčević: U prevenciju vršnjačkog nasilja da se uključe i mediji i roditelji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 11. 2019.

Izvor: Beta

Šarčević: U prevenciju vršnjačkog nasilja da se uključe i mediji i roditelji

Ministar prosvete Mladen Šarčević ocenio je da u prevenciju vršnjačkog nasilja mora de se uključi više činilaca u društvu i da su pored ustanova i Ministarstva prosvete, odgovorni i mediji i roditelji.

"Sve vreme govorimo o školama i nastavnicima, a zaboravimo na roditelje koji su najodgovorniji. Ustanove i ministarstvo prosvete će uraditi svoj deo posla, ali očekujem da to urade i tužilaštvo, policija i socijala", rekao je Šarčević za RTS.

On je kazao da je uvodjenje jednosmenskog rada u školama jedna od mera koja se preduzima za smanjenje vršnjačkog nasilja.

Prema njegovim rečima, kroz jednosmenski rad deca će imati priliku da se bave sportom i drugim aktivnostima, da razgovaraju sa pedagozima, a neće imati priliku da se bave lošim stvarima.

"Ako se u školi dežura dobro, ako timovi dobro rade i ako se zadje dublje u strukturu porodica osnažujemo sve što ustanova daje", rekao je Šarčević i dodao i da je u planu formiranje jedinice sa Unicefom.

Rekao je da već postoji veliki broj mera, a da je jedna od njih da nasilje mora da se prijavi školskoj upravi i inspekciji. Dodao je i da ministarstvo do sada ima 74 spoljna saradnika.

Ocenio je i da mediji često pogrešno prilaze problemu vršnjačkog nasilja i ističu likove nad kojima se vrši nasilje i time ih izražu ruglu.

"Mediji moraju da budu kooperativniji", dodao je Šarčević.

sre

13.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 01:00

A i ovaj ministar

previse slobodan. Treba to razrediti i poapsiti! Zabela da se napuni sa ovima sa laznim diplomama!

Odgovori
čet

07.11.

2019.

Božidar [neregistrovani] u 14:15

Demokratija

Došla je demokratija u naše društvo. Ali više liči na anarhiju. Previše slobode imaju i deca i odrasli i zato se to dešava.

Odgovori

Ostavi komentar