Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Radulović: Za uspešan bojkot potrebna ozbiljna kampanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 11. 2019. Beograd, Kruševac

Izvor: Beta

Radulović: Za uspešan bojkot potrebna ozbiljna kampanja

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je da bojkot izbora nije cilj sam po sebi, već samo najbolji način da se "dodje do fer i slobodnih izbora".

U razgovoru sa gradjanima Kruševca, on je istakao da je za uspešan bojkot potrebno da zahtevi budu realni, kampanja ozbiljna i u bojkotu mora da učestvuje cela opozicija, u koju ubraja Savez za Srbiju, Pokret slobodnih gradjana i DJB, dok učešće kvazi-opozicije koju vlast organizuje, finansira, promoviše i podržava nije neophodno.

O razgovorima pojedinih opozicionih predstavnika i EU parlamentaraca u Skupštini Srbije o poboljšanju izbornih uslova, Radulović je rekao da osim što je za jednu suverenu državu neprihvatljivo da joj bilo koji strani faktor privodi političke aktere na nekakve okrugle stolove, zabrinjavajuća je i činjenica da predstavnici EU na taj način praktično pokušavaju da razjedine opoziciju i time pomognu Vučiću da na sledećim izborima dobije legitiman skupštinski saziv.

"EU je primarno zainteresovana da odluke buduće Skupštine budu legitimne, a ne da se u Srbiji uspostavi fer i slobodan izborni proces. Njima je u interesu da Vučić ostane na vlasti, jer ne postoji niko drugi na našoj političkoj sceni koji bi mogao bolje da ispunjava njima važne interese. Da je EU iskrena u svojoj proklamovanoj želji da se u Srbiji uspostave fer izborni uslovi, umesto slanja poruka "da Srbija ide u dobrom pravcu", iskoristili bi svoj neupitan uticaj na vlast u Srbiji da je natera da uspostavi demokratske standarde", istakao je lider DJB.

pon

04.11.

2019.

peja kostolac [neregistrovani] u 08:47

koji ovaj beše

Nešto mi je poznat.
Kao da sam ga već negde video.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije