Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Gojković pozvala sve političke aktere da dođu na drugu rundu razgovora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 10. 2019.

Izvor: N1, Beta

Gojković pozvala sve političke aktere da dođu na drugu rundu razgovora

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je sve političke aktere da još jednom razmisle i dođu u novembru na drugu rundu razgovora uz posredstvo evropskih parlamentaraca, na kojoj će biti reči o medijima i atmosferi u Skupštini.

Ona je za Pink rekla da se iskreno nada da će sve stranke koje su za EU i demokratski orijentisane, doći da razgovaraju "na jedan potpuno normalan, civilizovan, demokratski način" o daljem napretku i uspostavljanju bolje atmosfere u radu parlamenta i poboljšanju uslova za izlazak na redovne izbore u martu 2020. godine.  

Gojković je kazala da ne zna da li će u drugoj rundi posredovati Eduard Kukan i Knut Flekenštajn ili će doći novi poslanici evropskog parlamenta.  

Gojković je rekla da je zadovoljna kako su protekli razgovore vođeni 8. i 9. oktobra i navela da samo mali deo opozicije nije došao.  

"Svi se slažemo očigledno osim jednog malog političkog diskursa u Srbiji da je parlament mesto u na kom se u jednoj demokratskoj državi vodi dijalog i time sam zaista zadovoljna, činjenicom da se dva dana održavao međustranački dijalog upravo u zdanju skupštine, tamo gde je kuća demokratije", rekla je Gojković.  

Ona je kritikovala lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa čija stranka, kako je rekla nije učestvovala na prethodnim izborima i nije u Skupštini, ali "aktivno radi da obesmisli partije koje su u parlamentu i uništi poslaničke klubove".  

Govoreći o 141. zasedanju Interparlamentarne unije koje će biti održano u Beogradu, Gojković je rekla da je to izuzetno važan događaj u kome će učestvovati više od 2.000 parlamentarca, koji predstavljaju 150 država i različitih međunarodnih organizacija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije