Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Dolovac: Tužilaštva su pokazala da su u stanju da odgovore velikim izazovima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

04. 10. 2019. Beograd

Izvor: Beta, Večernje novosi

Dolovac: Tužilaštva su pokazala da su u stanju da odgovore velikim izazovima

Konačno je uspešno završena implementacija Zakona o krivičnom postupku kojim je uvedena tužilačka istraga, izjavila je Zagorka Dolovac, republički javni tužilac za Večernje novosti.

"Tužilaštva su pokazala da su u stanju da usvoje krupne promene i odgovore velikim izazovima", konstatovala je ona.

Odgovarajući na pitanje o sprovođenju antikorupcijskih zakona Dolavac je ocenila da je, iako je još rano, zadovoljna rezultatima.

"U četiri velika centra imamo specijalizovana tužilštva u kojima rade dobro obučeni ljudi i vladaju veštinama koje nisu vezane samo za tužilački posao", kaže Dolovac.

Govoreći o saradnji sa tužilaštvima drugih zemalja, naročito Francuske koja joj je dodelila orden Nacionalnog reda Legije časti u rangu viteza, Dolovac je rekla da je ta saradnja odlična i da je Srbija, kao jedina zemlja izvan EU, sa Francuskom potpisala deklaracije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i formiranju zajedničkih istražnih timova.

"Ove godine smo primili 42 zahteva i zamolnica Eurodžasta i osnovali smo zajedničke timove. Direktno sarađujemo sa 30 zemalja. Kada mogu kriminalci, zašto ne bi mogla i tužilaštva", zaključila je Zagorka Dolovac.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije