Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Jedan od pet miliona: Vučić i vrh Vlade Srbije ne razumeju autonomiju Univerziteta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

27. 09. 2019. Beograd

Izvor: Beta

Jedan od pet miliona: Vučić i vrh Vlade Srbije ne razumeju autonomiju Univerziteta

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vrha Vlade Srbije pokazatelj da oni ne razumeju autonomiju Univerziteta u Beogradu.

Oni su pozvali Aleksandra Vučića da obavlja svoju funkciju „onako kako je to predvidjeno Ustavom Srbije i da prestane da vrši pritiske na nezavisne institucije“.

U saopštenju su pozvali Vučića da prestane da „štiti“ ministra finansija Sinišu Malog, koji, kako se istakli, svojim plagiranim doktoratom sramoti i Univerzitet i celu državu.

„Svojim izjavama i organizovanim upadom njihovih aktivista i batinaša u zgradu Rektorata, predsednik i ostali funkcioneri Srpske napredne stranke sami su sebe isterali na čistinu, jasno potvrdjujući da postoje pritisci na Univerzitet, zbog kojih su studenti ušli u blokadu. Ovim izjavama oni su isterali na čistinu i ko su studenti koji već deset meseci na ulicama organizuju proteste, a koje mesecima obeležavaju kao strane plaćenike, marsovce, huligane, batinaše“, ističe se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ranije danas u Njujorku izjavu aktivista „Jedan od pet miliona“ da će blokada rada Rektorata UB biti ponovljena ukoliko do 4. novembra sporni doktorat Siniše Malog ne bude proglašen za plagijat i kazao da će „Đura ponovo da se izvinjava što te je tukao“.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije