Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Nepoznato poreklo novca za gradnju na Pančićevom vrhu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

05. 08. 2019.

Izvor: Insajder

Nepoznato poreklo novca za gradnju na Pančićevom vrhu

Predistražni postupak u slučaju sumnje u poreklo novca kojim je investitorka Snežana Mitković finansirala izgradnju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku od preko 1.000 kvadrata, stoji u mestu već deset meseci jer policija tužilaštvu ne dostavlja tražena obaveštenja o ovom slučaju. U Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu za Insajder kažu da nadležno Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP Republike Srbije nije odgovorilo na njihov zahtev ni posle šest urgencija.

Poreklo novca kojim je finansirana izgradnja nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, Uprava za sprečavanje pranja novca proveravala je po zahtevu Ministarstva građevinarstva. Tada je, kako je Insajder otkrio utvrđeno da na bankovnim računima Snežane Mitković, od 2015. do 2018, nisu postojala sredstva kojima je mogla da finansira izgradnju objekta od preko 1.000 kvadrata na vrhu Kopaonika.

Kako je poreklo novca kojim je plaćena izgradnja objekta nepoznata, Uprava je podatke do kojih je došla prosledila Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Na pitanje novinara redakcije Insajder u kojoj fazi se nalazi predistražni postupak, u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu navode da je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja nadležnom odeljenju za borbu protiv korupcije MUP-a podnet 28. septemba 2018.

Dalje se navodi da je, nakon toga, upućeno šest urgencija - 05. novembra 2018, zatim 13. decembra iste godine, 06. februara 2019, 12. marta 2019, 07. maja i poslednji put 3. jula 2019. godine.

„Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP Republike Srbije još uvek nije postupalo i nije dostavilo traženi izveštaj“, navodi se u odgovoru tužilaštva.

Insajder je Ministarstvu unutražnjih poslova uputio pitanje zbog čega tražena obaveštenja nisu dostavljena tužilaštvu ni nakon šest urgencija, ali odgovor do danas nije stigao.  

Nema komentara.

Ostavi komentar