Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 05. 2019. Beograd

Izvor: Fonet

Trajković: Tužba kao pisani trag

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković rekla je FoNetu da podnetom krivičnom prijavom protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića želi da ostavi pisani i institucionalni trag o opasnosti u kojoj se nalazi i targetiranju kojem je izložena.

Ona je upozorila da je to matrica koja se ponavlja svaki put kada je Vučić institucionalno pozicioniran i podsetila na slučajeve Slavka Ćuruvije i Olivera Ivanovića.

Reč je o ozbiljnoj etiketi koja može da bude izazov i mafijaškim strukturama, ukazala je Trajković i dodala da nije preveliki optimista u pogledu epiloga procesa, ali da je želela da ostavi pisani trag. Podsetila je da joj je zbog opasnosi po bezbednost, na koju je ukazala, dodeljeno policijsko obezbeđenje, dodavši da joj trenutno nije omogućeno da ode na Kosovo, ali da će pokušati da to ipak ostvari.

Advokat Vladimir Gajić podneo je u ime Rade Trajković krivičnu prijavu protiv Vučića i Đurića, u kojoj se navodi da su Vučić i Đurić izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, a Đurić i krivično delo povreda tajnosti postupka.

Nema komentara.

Ostavi komentar