Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Državni sekretar s MMF-om: Za privatizaciju ostalo još 86 preduzeća
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

14. 05. 2019. Beograd

Izvor: Beta

Državni sekretar s MMF-om: Za privatizaciju ostalo još 86 preduzeća

Državni sekretar u ministarstvu privrede Milun Trivunac predstavio je novom šefu Misije Međunarodnog monetarnog fonda Jan Кes Martejnu rezultate rada ovog resora i naveo da je nedavno okončana privatizacija Luke Novi Sad i da je sada u portfelju ministarstva ostalo još 86 preduzeća za koja se traži rešenje.

"Uveren sam da ćemo do kraja 2020. godine završiti proces privatizacije. Ako to uspemo, znači da smo za šest godina, od stupanja na snagu novog zakona iz 2014. godine do 2020, rešili skoro 600 preduzeća iz privatizacionog portfelja", rekao je Trivunac.

Predstavnici MMF-a su, kako je navedeno, pozdravili dobar rezultat u toj oblasti, interesujući se za javna preduzeća, politiku privlačenja investicija i novu strategiju industrijskog razvoja. Trivunac je Martejna, koji je nedavno zamenio Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF-a za Srbiju, upoznao sa trendovima i rezultatima i u tim oblastima. 

Posebno se osvrnuo na strategiju industrijskog razvoja, za koju je rekao da je značajan dokument, a izradu prvog nacrta očekuje do kraja godine. 

Misija MMF-a boravi u Beogradu do 21. maja, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa "Instrument za koordinaciju politike", poznatijeg kao "čuvarkuća", a koji je odobren Srbiji sredinom 2018. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije