Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

19. 04. 2019. Beograd

Izvor: Danas

Đilas danas osniva stranku

Osnivačka skupština Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa biće održana danas (petak) u isto vreme kada se održava i miting SNS i Aleksandra Vučića.

Đilasova stranka održava prvi skup, u popodnevnom terminu, u sali Gradske opštine Stari grad u Beogradu.

Naš list je ranije pisao da je Đilas preuzeo već registrovanu stranku Dejana Bulatovića ZEP-Zeleni koji će najverovatnije postati potpredsednik. Kao i u više drugih nedavnih slučajeva – (Aleksandar Šapić i Srpski patriotski savez, Tatjana Macura i Stranka moderne Srbije), partija koja je upisana u registar promeniće formalno ime i osnivačke akte.

Očekuje se da će u rukovodstvu Đilasove stranke biti Borko Stefanović, Marinika Tepić, Mlađan Đorđević… Na pitanje NIN-a o stranci koju pravi, Đilas je naveo da će „SPP činiti Zeleni, Levica, desetak grupa građana iz Srbije koji su već u SZS, ali i pojedinci koji hoće drugačiju Srbiju“.

O mitingu opozicije Đilas je rekao i da je čelnik Srpske liste „Milan Radoičić 13. aprila sedeo u kafeteriji u Domu sindikata sa 30 sledbenika. Obradoviću, Jeremiću, Bastaću i meni su ljudi iz MUP-a rekli da nam bezbednost može biti ugrožena i svakog od nas čuvalo je pet policajaca. Razgovora vlasti i opozicije će biti, jer Vučić gubi podršku“.

pet

19.04.

2019.

peja kostolac [neregistrovani] u 09:57

a kolka će da bude članarina

Jedan u klin drugi u ploču. Ne mogu njih dvojica jedan bez drugog. Ni Vučić bez Đilasa , a ni Đilas bez Vučića. Šta bi oni jedan bez drugog uopšte radili. A to je zato što obojca u istu tikvu duvaju , samo sa različitih strana.

Odgovori

Ostavi komentar