Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

16. 03. 2019.

Autor: 1 Izvor: Insajder

Stefanović: Situacija je pod kontrolom

Svi građani koji su upali u RTS su izvedeni iz zgrade i zgrada je u rukama RTS . Policija je sve uradila mirno i izvela i zgrade sve one koji su želeli da budu nasilni, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na večerašnjoj drugoj konferenciji za novinare.

 

 


On je naveo da je jedna osoba privedena i da se radi o osobi koja je šutirala policajca.

Tako ćemo postupati i u svim budućim slučajevima, naveo je Stefanović

„Policija će uspostaviti vladavinu prava i neće dozvoliti nikome u Srbiji da nasiljem bilo šta rešava niti da ugrožava druge ljude ili njihovu imovinu niti da ugoržava građane zemlje“, naveo je Stefanović

On je rekao da će u narednim danima nadležni dobiti imena svih onih koji su pribegli nasilju prilikom upada u RTS.

Na pitanje novinara Insajdera kakva će biti reakcija policije s obzirom na to da se na snimcima vidi da je bilo koškanja, Stefanović jeodgovorio da nije bilo koškanja.

“Napadali su policiju i ne mogu da verujem da to neko može da podrži. Nije normalno da radite svoj posao i da vas unutra drže kao taoce. Demonstraniti mogu da ostanu koliko hoće ispred, ali na svaki pokušaj nasilja policija će intevenisati”, naveo je Stefanović.

 Tokom petnaestog protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, građani su nakon blokade zgrade RTS-a i organizovanja „Dnevnika slobodne Srbije“ upali u zgradu javnog servisa.Desetine građana predvođeni predsednikom Dveri Boškom Obradovićem, Draganom Đilasom i Jelenom Anasonović, jednom od organizatorki protesta, ušli su u RTS tražeći da razgovaraju sa nekim od urednika i novinara, javlja reporter Insajdera. 

 Žandarmerija je počela da izvodi građane iz RTS, posle čega je usledilo sedanje na pod i skandiranje: "Nije srpski ćutati", "Čekamo Bujketa"...

IZVOR: insajder.net


Nema komentara.

Ostavi komentar