Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Poziv opštinama i gradovima da prijave projekte za finansiranje iz budžeta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

14. 03. 2019. Beograd

Izvor: Beta

Poziv opštinama i gradovima da prijave projekte za finansiranje iz budžeta

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je opštine i gradove da prijave projekte koji će potpuno ili delimično biti finansirani iz budžetskog fonda za lokalne samouprave sa ukupno 489.365.000. dinara, a rok za prijavljivanje je 1. april.

Ministar lokalne samouprave Branko Ružič rekao je će se ove godine iz tog fonda finansirati i projekti smanjenja rizika od klimatskih promena, elementarnih nepogoda i slično, navedeno je u saopštenju ministarstva. 

"U protekloj deceniji smo se suočili sa velikim poplavama i zemljotresima. Zato deo sredstava usmeravamo na preventivno delovanje, kako bi zaštitili imovinu lokalnih samouprava i gradjana", kazao je Ružić. 

Gradovi i opštine mogu prijaviti, između ostalog, projekte koji doprinose bržem uvođenju e-Uprave i savremenih informacionih tehnologija, projekte organizacije kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija, kao i projekte preventivnog delovanja na smanjenju rizika od klimatskih promena, elementarnih i drugih nepogoda, navodi se u saopštenju ministarstva. 

Sve informacije za učešće na javnom pozivu, javni poziv i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva (mduls.gov.rs).

Nema komentara.

Ostavi komentar