Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  SzS će bojkotovati sednice republičke i lokalnih skupština dok se ne ispune zahtevi protesta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 02. 2019. Beograd

Izvor: Beta

SzS će bojkotovati sednice republičke i lokalnih skupština dok se ne ispune zahtevi protesta

Poslanici Saveza za Srbiju (SzS) bojkotovaće današnju sednicu Narodne skupštine, navodeći i da u radu republičke i lokalnih skupština neće učestvovati sve dok se ne ispune zahtevi protesta "Jedan od pet miliona" i omoguće pošteni i slobodni izbori.

Kako se navodi u saopštenju, SzS je naveo da je bojkot u skladu sa "sporazumom koji su ponudili narodu i za čije ostvarenje garantovali svojim potpisima".


"Prvi naredni korak biće formiranje Asocijacije slobodnih odbornika, koja treba da omogući saradnju i koordinaciju odbornika u uslovima bojkota rada lokalnih parlamenata", navodi se u saopštenju i dodaje da će "poslanici i odbornici SzS nastaviti da se bore van institucija sistema".

SzS je naveo da "ne želi da bude deo fasadne demokratije i daje legitimitet totalitarnom režimu koji guši svako drugačije mišljenje, a političke protivnike tretira kao državne neprijatelje".

"Želimo da menjamo sistem i da u našu zemlju vratimo kulturu dijaloga, vladavinu zakona i političku pristojnost i normalnost", naveo je SzS.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije