Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vučić: Simbol našeg rada su putevi i investitori, a prošle vlasti vešala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 02. 2019. Vranje

Izvor: Beta

Vučić: Simbol našeg rada su putevi i investitori, a prošle vlasti vešala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Vranju da aktuelna vlast vodi odgovornu politiku čiji je cilj očuvanje mira i stabilnosti koji će omogućiti dalji ekonomski napredak.

Vučić je na mitingu u Vranju u kampanji "Budućnost Srbije" pozvao gradjane da budu jedinstveni, jer kako je rekao, mnogo je "onih koji bi hteli da sruše Srbiju, ne samo van zemlje, već i u zemlji koji zbog toga ne bi plakali".


On je gradjanima kazao da budu strpljivi, da sagledaju realne rezultate njegove politike u čiju realizaciju je uloženo mnogo rada, truda i energije.

Prema njegovim rečima takva politika omogućila je dolazak investitora, otvaranje fabrika, izgradnju puteva, ali i visinu prosečne plate od 450 evra, za razliku od prethodne vlasti čiji su simbol postala vešala.

"Simbol politike onih koji bi da sruše sve što je uradjeno jesu vešala na Terazijama koje su doneli tamo gde su se vešali rodoljubi, to je njihov simbol, a naš simbol su novi investitori, gasovod, putevi", rekao je on.

Vučić je kazao da je prethodnu vlast bilo "baš briga" kada se Crna Gora odvojila i kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

"Ja ne priznajem granice Kosova kao što su oni uradili, u tome se razlikujemo," rekao je Vučić i dodao da sumnja da je kompromis sa Prištinom uopšte moguć.

"Ali moramo da pokušavamo. Treba nam mir za godine razvoja, nove škole, radna mesta, trebaju nam deca koja mogu slobodnu da rastu i to je politika koju ćemo da vodimo", kazao je Vučić.

Vučić je ocenio i da je svet postao nepredvidivo mesto i da Srbija treba da sačuva svoje mesto pod sucem.

"Srbijom neće upravljati ambasade stranih zemalja, već će to činiti gradjani, Srbija će da vodi srpsku politiku u interesu svojih gradjana. Sloboda je najveća vrednost i to smo uspeli da sačuvamo i na to sam ponosan", kazao je on.

Više puta je ponovio da Vranje nikada nije pokleklo, da je uvek bilo junački uz svoj narod i da je znalo kako se čuva država i brani trobojka.

On je podsetio da je u Vranju renoviran bolnički centar, da je došla kompanija Geox, da Jumko radi u dve smene, a da će Simpo morati i dalje da napreduje.

Najavio je da će sutra razgovarati sa radnicima fabrike čokolade Simka, koji su mu pisali zbog teških uslova rada.

Obraćanje u Vranju deo je kampanje "Budućnost Srbije", tokom koje je predvidjeno da predsednik Srbije obidje 29 okruga, kako je najavio, da bi gradjanima predstavio postignute rezultate i govorio o budućim planovima.

Gradjani su informaciju o mitingu u Vranju dobili putem lokalnih medija koji su ih pozivali da dodju tačno u 18 časova na trg ispred Gradske uprave.

Vučić će sutra u Vranju položiti kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u tom gradu i obići vinariju Aleksić i fabriku Jumko.

Brnabić: Prošla vlast je bila kao elementarna nepogoda

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je došla na miting u Vranju u okviru predsednikove kampanje "Budućnost Srbije", kako bi gradjane podsetila na greške prošle vlasti koja se sada nudi kao nova alternativa.

"Važno je da se setimo kako je bilo do pre samo par godina, sada nam se nude razne alternative, a mi smo skloni da zaboravljamo i treba da se setimo grešaka da ih ne ponavljamo", rekla je Brnabić na trgu ispred Gradske uprave u Vranju gde se okupio veći broj gradjana.

Ona je kazala da za nju nema veće časti nego da radi "rame uz rame" sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da je ušla u politiku 2016. godine zato što je u njemu prepoznala novu energiju i želju da se Srbija menja.

"Videla sam hrabrost u tom čoveku, da donosi najteže odluke, da preuzme hrabrost za odluke koje su bile neophodne, a decenijama odlagane, zato što ovi koji nam se nude kao nova alternativa, nisu imali hrabrosti i želje da te promene sprovedu", ocenila je ona.

Brnabić je kazala da je prethodna vlast bila poput elementarne nepogode, jer se ponašala bahto i neodgovorno.

Dodala je da je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović, do nedavno bio protiv drugih lidera u tom pokretu.

"On je vodio kampanju koja se zavala da se oni ne vrate, a sada bi da se vrate i da ostanu što duže", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, 2013. Srbija je bila na korak od bankrota, veći broj mladih je odlazio iz zemlje, a nezaposlenost je bila na rekordnom nivou.

"Teško mi je da objasnim koliko je situacija u zemlji bila katastrofalna. To su bili računi za neodgovornu politiku, a kada su političari neodgovorni gradjani plaćaju račune", ocenila je premijerka.

Ona je kao uspehe vlasti navela i to što je uvedena e-uprava, uspostavljen adresar ulica, podignuta minimalna cena rada, ali i otvoreni Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej.

"Naš cilj je moderna i pristojna Srbija u kojoj se drugi ne mrze zato što drugačije misle, u kojoj se žene ne mrze i ne iznose vešala", rekla je Brnabić dok su ljudi skandirali "Vučiću Srbine".

U kampanji "Budućnost Srbije" predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će 29 okruga da bi, kako je najavio, gradjanima predstavio postignute rezultate i govorio o budućim planovima.

Gradjani su informaciju o mitingu u Vranju dobili putem lokalnih medija koji su ih pozivali da dodju tačno u 18 časova na trg ispred Gradske uprave.

pet

08.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:26

Crni Gruja

Iskopace njega Bili.

Odgovori
pet

08.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:44

Samo pricaj

Vucicu pamtimo tvoje reci.Ne igraj se sa priznanjem Kosova.

Odgovori

Ostavi komentar