Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Danas: Račun Ministarstva odbrane u blokadi zbog 27.000 dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

04. 01. 2019. Beograd

Izvor: Beta, Danas

Danas: Račun Ministarstva odbrane u blokadi zbog 27.000 dinara

Račun Ministarstva odbrane u blokadi je od kraja novembra 2018. godine, s obzirom da ta institucija duguje nešto manje od 30.000 dinara, prenosi list Danas.

Pozivajući se na bazu podataka na sajtu Narodne banke Srbije, list navodi da se pretraživanjem dužnika u prinudnoj naplati može utvrditi da je to ministarstvo u blokadi zbog iznosa od 27.860 dinara.

Vojni sindikat Srbije uputio je u utorak, 2. januara, otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu sa pitanjem "da li je ministarstvo bankrotiralo u 2018. godini" i naveo da su zaposleni poslednju platu i naknade primili sa računa Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

List Danas je takođe objavio i faksimil SMS poruka koje su navodno dobili članovi Vojnog sindikata Srbije, na kojima se vidi da su dve poslednje uplate u decembru dobili sa računa Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Ministarstvo odbrane juče je negiralo te tvrdnje i navelo da su zarade isplaćene redovnom procedurom, kao i da su za plate za 2018. godinu projektovana dovoljna sredstva.

"Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije isplaćene su novogodišnje čestitke za svako dete do 15 godina života, u iznosu od 2.000 dinara. Takođe, svi operativni troškovi su namireni, tako da Ministarstvo odbrane nema neizmirenih obaveza u 2018. godini", pisalo je u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar