Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Organizatori protesta 1 od 5 miliona: Svaka vlast je dužna da dozvoli mirne i nenasilne proteste
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

26. 12. 2018. Beograd

Izvor: Beta

Organizatori protesta 1 od 5 miliona: Svaka vlast je dužna da dozvoli mirne i nenasilne proteste

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" iz Beograda ocenili su danas da je svaka vlast dužna da dozvoli gradjanima svaki vid mirnog i nenasilnog protesta i pozvali vlast i policiju Republike Srpske da obustave primenu sile prema roditeljima ubijenog Davida Dragičevića i gradjanima Banja Luke.

"Nasilno postupanje prema gradjanima, primena sile  nad majkama sa malom decom, uklanjanje cveća i sveća koje su mesecima unazad palili gradjani Banjaluke protestujući i zahtevajući od vlasti otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva Davida Dragićevića, su nedvosmislene odlike represije", navodi se u saopštenju.


Oni su naveli da pružaju podršku učesnicima protesta "Pravda za Davida".

Policija Republike Srpske uhapsila je u utorak u Banjaluci oca i majku ubijenog mladića Davida Dragičevića. Privedeno još nekoliko članova okupljenih oko grupe "Pravda za Davida", kao i nekoliko stranačkih funkcionera.

Gradjani Banjaluke su se nakon toga okupili u centru grada, ali ih je policija rasterala. Dragičevć je danas pušten iz pritvora, a novi protest je najavljen za danas u 18 sati u Banjaluci, ali i Sarajevu i Beogradu.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo pronadjeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Nema komentara.

Ostavi komentar